Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Akčný
  • Dráma
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenzie (59)

plagát

My sme Millerovci (2013) 

Výborná moderná americká komédia so všetkým, čo k tomu patrí. Jason Sudeikis je skvelý komik, keď sa k tomu pridá top-class cougar Jennifer Aniston, teenage beauty Emma Roberts a pre-stvárnenie-idiotov-talentovaný Will Poulter, ktorí perfektne zapadli do síce nie veľmi originálneho, ale zato veľmi sviežeho a dynamického scenára, je o zábavu postarané.

plagát

Lovci gangstrov (2013) 

Ak by miesto Penna, Goslinga, Brolina, či Nolteho v Gagster Squad účinkovali b-čkoví herci, nikto by nebol takto zaskočený. Prostoduchá zábava, ktorá sa hrá na A-čkovú gangsterku... ok, nie je rozpočet, materiál.. ale toto? Ako divák sa cítim byť urazený.

plagát

Snídaňový klub (1985) 

Jeden z najlepších filmov (nielen) pre mladých. Skvelý soundtrack a trojrozmerná dialógová kresba, ktorá nepustí. Zábavné, dojemné a hlavne nadčasové.

plagát

Útek z väzenia (2013) 

Príjemná jednohubka pre tých, ktorí si vychutnávajú pózerské akčné umenie Stalloneho a Schwarzeneggera. Nie veľmi chytrý scenár vám zábavu nepokazí, ak od takéhoto filmu nečakáte zbytočne priveľa. Pobavilo, neurazilo.

plagát

Špinavý trik (2013) 

Tu v zaujímavostiach sa píše, že režisér David O. Russell chce od hercov, aby čo najviac improvizovali, že nemá rád dej a zaujímajú ho len charaktery postáv. Pre takúto štýlovku, s množstvom výborných umelcov, to znie dobre, ale.. vo filme bolo 5 hlavných postáv (niektoré boli hlavnejšie, niektoré menej hlavné), no ku konci filmu mi bolo viac-menej jedno ako to s nimi dopadne. K žiadnej z nich som si ako divák nedokázal počas celej projekcie vypestovať bližší vzťah. Navyše dejové finále je len variáciou na mnoho ďalších veľmi podobných filmových zakončení. Herci boli výborní, všetci do jedného, no len to nestačí. Hrali akoby do prázdna. De Nirove cameo však bolo príjemným osviežením.

plagát

Kravaťáci (2011) (seriál) 

Každý chce byť ako Harvey Specter, esom medzi právnikmi na Manhattne, robiť to čo ho napĺňa za maximálnu odmenu, pretože to robí zatracene dobre a je si toho vedomý. Mike Ross má fotografickú pamäť a vďaka tomu dokáže byť právnikom v najlepšej firme v New Yorku aj bez skutočného diplomu. Obe hlavné postavy sú zaujímavé, Harvey má hlášky a drsný pohľad, Mike je ľudský a jeho sublínia s Rachel dokáže byť v istých momentoch elektrizujúca. Dynamická réžia, výborný scenár a originálne poňatie právnického prostredia robí tento seriál strhujúcim, ale nie tak, ako pre mňa Louis Litt, jedna z najkrajších seriálových postáv, ktoré som mal tú česť vidieť. Netočí sa okolo neho dej a nie je ani génius (ako napr. Dr. House), ale jeho prínos je neopísateľný... Časť po časti sa mu dej dostával viac a viac pod kožu a ja som od Suits nemohol odtrhnúť oči.

plagát

Hobit: Neočakávaná cesta (2012) 

Film, v ktorom je byť fanúšikom trilógie LOTR vlastne na obtiaž. Veľkú časť snímku je divákovi podávané to, čo už dávno videl. Pritom celý film je takmer trojhodinový úvod k ďalšiemu deju, zbytočne rozťahaný a plný vaty. Nepochybujem o tom, že trilógia Hobit zarobí v kinách oveľa viac ako jeden film, ale fanúšikovia budú trpieť. Nový Zéland je úžasný, nádherné efekty a triky, kamera, ale dej je vlastne o ničom a v celom filme sa vlastne nič neudeje. Môžme len čakať na ďalšie diely a veriť v nápravu.

plagát

Win Win (2011) 

Príbeh, ktorý sa môže kľudne odohrať vo vašom susedstve. Obyčajný a jednoduchý, ale vďaka Thomasovi McCarthymu a výborným hercom, citlivý, zábavný, ľudský a plný emócií. Pozerať sa na svet McCarthyho očami je naozaj príjemné.

plagát

Miami Vice (2006) 

Majstrovskou dynamikou opradený akčný thriller, ktorému v konečnom dôsledku nie je čo vytknúť. Autentická doku-kamera prezentuje policajnú akciu, obchodné stretnutia a vlastne aj celú myšlienkovú podstatu snímku odvážne a nezvyčajne, ale v Mannových rukách veľmi citlivo a realisticky. Hudba je fantastická a chémia medzi Foxxom a Farrellom funguje na výbornú. Po pomalej, možno trochu tuctovej prvej polhodine Mann vylupol celý film z jeho ulity jemu tak typickým a mnou tak zbožňovaným štýlom, že som si po nabehnutí záverečných titulkov na svoje dojmy z prvej tridsaťminútovky ledva spomenul. Film v mnohom odlišný od Mannovho predchádzajúceho policajného opusu Heat, ale mojich očiach určite radiaci sa medzi top svojho žánru.

plagát

Imaginarium Dr. Parnassa (2009) 

Terry opäť kašle na celý Holywood, na dogmy klasického rozprávania a svojou úžasnou fantáziou, spolu s výbornými hercami, venuje Heathovi Ledgerovi jeho rozlúčkové dielo.