Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Animovaný
  • Dráma
  • Dokumentárny
  • Komédia

Obľúbené filmy (10)

Zachráňte vojaka Ryana

Zachráňte vojaka Ryana (1998)

Určite jeden z najlepších vojnových filmov aké som kedy mal možnosť vidieť. Spielbergov talent v ňom vyniká na každom rohu a dokazuje, že spolu s hercom Tomom Hanksom patria medzi elitu filmového priemyslu. Scény zvládnuté bravúrne predovšetkým tá na začiatku filmu avšak ani počas neho sa ničím ich kvalita neznižuje. Pri tomto snáď ani niet čo viac povedať. Neskutočný filmový zážitok, ktorý vo mne zanechal perfektné pocity a zaryl sa mi hlboko do pamäti.

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Jednoznačne jeden z najlepších filmov vôbec. Skvelé režisérske dielo Roberta Zemeckisa. neuveriteľné herecké výkony postáv a to predovšetkým výkon Toma Hanksa. Skvelý scenár, perfektne zvládnuté vizuálne efekty a jeden z najlepších soundtrackov. Myslím, že tu nemá zmysel ani rozpisovať, čo všetko bolo zvládnuté perfektne lebo tento film je perfektný sám o sebe. Nenašiel som v ňom nič, čo by mi vadilo a prinútilo ma čo i len pochybovať o tom, že si tento film zaslúži maximálny počet hviezdičiek. Ak by sa dalo, dal by som výnimku a udelil šesť hviezdičiek.

Zelená míľa

Zelená míľa (1999)

Je ťažké hodnotiť a komentovať filmy, ktoré sú tak perfektné, že Vám vyrazili dych a nenechali žiadne slová nazvyš. Skvelé herecké výkony ako inak obrovská poklona Hanksovi ale aj ostatným hercom. Bezchybná réžia ale aj scenár a skvelý príbeh plný emócií. Moja pocta patrí aj už dnes bohužiaľ zosnulému hercovi Michael Clarke Duncanovi, ktorý odviedol svoju prácu naozaj neuveriteľne. Každou jednou minútou, ktorou tento film napreduje si Vás získa viac a viac až Vám bude do plaču pri záverečných titulkách. Ďalší skvelý filmový zážitok, ktorý všetkým vrelo odporúčam.

Stroskotanec

Stroskotanec (2000)

Tom Hanks je proste Pán herec, ktorý zahral svoju rolu neuveriteľne dobre. Príbeh odohrávajúci sa na ostrove, kde stroskotal Hanks a jeho jediným kamarátom bola volejbalová lopta Wilson. Tak jednoduché a pritom tak perfektné. Nebola chvíľa, pri ktorej by som sa nudil. Film plný skvelých nápadov a hlavne emócií, ktoré sú na prvom mieste. Nikdy by som nechcel zažiť niečo podobné a stále mám pred vodou veľký rešpekt. Určite odporúčam tento skvelý film všetkým, ktorý ho ešte nemali možnosť vidieť.

Krstný otec

Krstný otec (1972)

Tento megafilm snáď ani nepotrebuje komentár. Najlepšia gangsterská dráma akú som kedy mal možnosť vidieť. Perfektné herecké výkony, bezchybný scenár, réžia a vlastne celý film. Navyše tá neskutočná atmosféra 40-tych a 50-tych rokov je na nezaplatenie. Na tento film sa proste zabudnúť nedá a mám ten pocit, že ho tak ľahko ani žiadny iný neprekoná.

Utečenec

Utečenec (1993)

Jeden z najlepších thrillerov a filmov s Harrisonom Fordom. Veľmi dobre zahrané herecké výkony ako Forda tak aj Jonesa. Perfektná réžia ale aj scenár a skvelé zvukové efekty či kamera. V tomto prípade sa nečudujem ani len jednému z tých nominácií, ktoré tento film obdržal. Celý film na mňa pôsobil veľmi dobre a miestami som sa vžíval do role Forda možno viac ako on sám ;D zaslúžených pät hviezdičiek.

Príbeh z Bronxu

Príbeh z Bronxu (1993)

Milujem filmy s podobnou tematikou a musím povedať, že je tento kúsok jedným z najlepších aké som mohol vidieť. Herecké výkony sú na veľmi vysokej úrovni a poklona patrí hlavne Robertovi De Nirovi. Taktiež super scény a veľmi dobre zvládnutá atmosféra. Film ma od začiatku zaujal a nenudil ani jednu minútku. Skvelý príbeh z gangsterského prostredia, ktorý môžem vrelo odporučiť.

Posledný skaut

Posledný skaut (1991)

Jeden z najlepších akčných filmoch s Willisom. Veľmi dobre zvládnuté scény, skvelé herecké duo a dobre zvládnuté herecké výkony. A za zmienku stoja aj perfektné hlášky, na ktoré sa proste zabudnúť nedá. Určite jeden z mojich obľúbených filmov, ktoré môžem každému nadšencovi policajných alebo detektívnych filmov odporučiť.

Čeľuste

Čeľuste (1975)

Existuje vôbec lepší film kde sa vyskytujú žraloky ako je tento ? z môjho pohľadu určite nie a na tú dobu bol film zvládnutý viac než perfektne. Režisér akým je Spielberg sa už určite nikdy na svete nenarodí a ja žeriem všetky jeho filmy všetkými desiatimi. A som si taktiež viac než istý, že aj kvôli Spielbergovi a jeho filmu čeľuste mám doteraz strach z vody a všetkého čo sa pod jej hladinou pohybuje. Tento film je príkladom toho, že aj keď viete, že ide o film tak ten strach a spomienky z neho naďalej pretrvávajú. Atmosferický zážitok, na ktorý sa proste nezabúda.

Vykúpenie z väznice Shawshank

Vykúpenie z väznice Shawshank (1994)

Potrebuje vôbec 1. najlepší film na csfd.cz komentár ? myslím si, že toto hovorí za všetko. Film plný emócií, skvelých hlášok, bezchybný scenár aj réžia, perfektné herecké výkony a pri tom tá väzenská atmosféra... brr zimomriavky mám čo i len pri pomyslení na tento skvelý film. Ten kto nevidel tento film sa snáď ani nemôže považovať za filmového fanúšika.