Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Komédia
  • Dráma
  • Krimi
  • Animovaný

Obľúbené filmy (3)

Tlmočníčka

Tlmočníčka (2005)

Tenhle film me potkal v televizi na cestach. Byla to pulnocni projekce a vydzela jsem az do konce, do tri do rana. Skvely film a dukaz, ze dobra prace se da odvest i na jednoduchem pribehu a bez zvlastnich efektu. Fantasticke herecke vykony, neustala nejistota, jestli dojde ke katastrofe a kdo ji spusti, jestli ma prekladatelka nejaky temny plan a nebo je obeti okolnosti... A hlavne, zadny patos. I kdyz by to nebyl problem - vyvrazdena rodina v Africe, mrtvy bratr, mrtva manzelka, city, vira, idealy, pomsta, terorismus. To vsechno by se mohlo topit v patosu, kdyz uz ne v krvi. Ale ne, nekdy je nejvetsi umeni nenechat se svest s cesty a zustat verny sve vizi.

Slečna Fisherová a záhada Hrobky slz

Slečna Fisherová a záhada Hrobky slz (2020)

Celovečerní film, který potěší všechny fanoušky seriálu Vražedné záhady slečny Fisherové. V ČR poprvé oficiálně uvedený v 18. 4. 2020 na TV Prima. Měla jsem strach, čím nás tvůrci překvapí. Zbytečně. Jde o další povedený díl seriálu, jen ve filmové délce a kvalitě. A ano, slečna Fisherová je Jamesem Bondem dvacátých let. Soukromým očkem, který se nezastaví před ničím, zachrání všechny a všechno vypátrá, rozhoduje si o všem sama a ještě to zvládne na hoodně vysokých podpatcích. A proč by neměla? Výrazných ženských akčních hrdinek není zrovna moc a ve srovnání s filmovou Larou Croft u mě slečna Fisherová zdaleka vede.

Atlas mrakov

Atlas mrakov (2012)

Atlas mraku mel po uvedeni spoustu plamennych kritik, zejmena v krestanskych magazinech. Jejich autori se pohorsovali nad tim, ze neni mozne predavat moralni poselstvi prostrednictvim pornografickeho sexu a hrubeho nasili. Jejich rozhorceni jsem nepochopila. Jedna milostna scena a par podriznutych krku se v trihodinovem filmu dost ztratily. Zvlast, kdy se prostrihy nekolika ruznych osudu, prostredi a epoch stridaly casto i jen po ctyrech vetach. Pres tenhle zmatek navic umocneny tim, ze ruzne role hrali stejni herci, to bylo zabavne. I po tech trech hodinach me zajimalo, jak to dopadne a dokonce bych nekterym z pribehu dala jeste vic prostoru. A moralni poselstvi? Ze laska, v jakekoli podobe, je temer vsemocna a ze i jedinec muze ovlivnit beh velkych veci. Tomu druhemu se dokonce da i uverit, protoze by to mohla byt - slovy Halle Berry - "pravda pravdouci".