Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Komédia
  • Dráma
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Obľúbené filmy (10)

Avatar

Avatar (2009)

Tento nádherne prepracovaný film, ktorý ponúka neskutočné množstvo dobrodružstiev a toľko živelnosti, že som si myslel ,že Pandora naozaj existuje a veril som v to. Režisér nám tu neponúka len pohľad na okraje Pandory, ale práve naopak je to hlavne o tom celom svete, o všetkých tých zvieratách, ktoré tam žijú a všetkom živom na Pandore. Veľké emócie dokáže hlavne vyvolať perfektná hudba, ktorá bola jedným slovom epická. Toto je jednoducho pre mňa najlepšie natočený film či už po vizuálnej, alebo myšlienkovej stránke aký kedy vznikol a veľmi sa teším na pokračovanie, pretože očakávam, že to bude raz tak dobré ako tento prvý diel.

Temný rytier

Temný rytier (2008)

Najlepší film podľa komiksu v nekomiksovom prostredí.

Straight Outta Compton

Straight Outta Compton (2015)

Nemám slov! Ani neviem ako začať pretože tento film je niečo čo tu ešte nebolo. Konečne som pochopil ako to všetko v skupine N.W.A bolo. Začali opisovať skutočnú realitu a život v Comptone, mieste kde v čase N.W.A. bola najväčšia policajná brutalita akú je ťažké si čo i len predstaviť. Je to tak v Americkom Comptone si policajti robili čo chceli a len za to že ste boli čierny museli ste robiť čo vám povedia. A práve skupina N.W.A. otvorila ľuďom oči (takže pre ľudí čo hovoria že rap nieje o nadávkach a násilí a vulgarizme) RAP je v prvom rade o realite...a zakazovať niekomu vyjadrovať sa ako sa to snažili policajti a novinári tejto skupine to je utláčanie ľudských práv. Čo sa týka spracovania samotného filmu tak tam nieje čo vytknúť a štúdio Universal urobilo ďalšiu výbornú investíciu. Herecky naprosto perfektné a každý herec sa veľmi podobal na raperov o ktorých tento dokument je. Počul som že bude aj rozšírená verzia tohto filmu takže sa určite na to teším. Čo k tomu povedať na záver asi len toľko že Rap je jediný existujúci žáner kde sa môže človek vyjadriť tak ako to cíti a nepodlieha žiadnym pravidlám. Každopádne ak niekto bude chcieť natočiť dokument o Wu-Tang Clan jednoznačne by si mal brať príklad s tohto filmu pretože takto vyzerá naozaj poriadna jazda! Plných 100% a na záver len toto: Fuck the police coming straight from the underground, A young nigga got it bad cause I'm brown!

Warcraft: Prvý stret

Warcraft: Prvý stret (2016)

FENOMENÁLNE! Čakal som dlhých 6 rokov a oplatilo sa! Všetko o čom som sníval, že by som rád videl na veľkom plátne tu bolo a to v podobe akú kinematografia nikdy predtým nevidela. Postavy,herci, príbeh skrátka všetko tak ako má byť a ja ako fanúšik som bol po celý čas v nemom úžase. Neveril som, že vidím to čo vidím a stále nemôžem uveriť, že sa to podarilo. Nečakajte od Warcraftu, že sa bude chcieť podobať na niečo lebo to nepotrebuje. Ide si vlastnou cestou s postavami aké predtým vo filme nikdy neboli a vizuálnou stránkou, ktorej môže konkurovať len Avatar. Aj keď bol film značne rýchli aspoň som sa nemal šancu nudiť a už teraz sa teším na pokračovanie, pretože je nad slnko jasné, že sa týmto filmom otvorili brány do sveta, ktorý môže ponúknuť viac príbehu než ktorékoľvek fantasy predtým. Plných 100%. PS: Kúzelníci vo filme nemajú konkurenciu a ostatné značky môžu len tíško závidieť v kúte, že takéto niečo nepriniesli do svojich filmov dávno.

Logan: Wolverine

Logan: Wolverine (2017)

Opísať Logana dvoma slovami? DOKONALÝ FILM. Je tam proste všetko. Akčné scény aké sme doteraz nevideli nielen v X-menoch ale ani v iných komixovkách. Emocionálne tak neskutočne vypäté a silné momenty, že by to zatienilo akúkoľvek drámu s vyšperkovaným príbehom. Nič v tom filme nepôsobí samoúčelne, všetko má dokonalý spád, každý moment medzi Xavierom a Loganom nám jasne ukazuje čo všetko prežili a Loganova dokonalá súhra s X23 je nezabudnuteľná. Emóciami ma to vyťažovalo takmer nonstop a posledných 15 minút filmu považujem za jednu z najprepracovanejších scén kinematografie. Absolútne hodnotenie a jeden z najlepších filmov EVER 100% PS: Ak to Jackman za túto postavu nedostane tak je Hollywood v p*či

Blade Runner 2049

Blade Runner 2049 (2017)

O kultovom statuse pôvodného Blade Runnera z roku 1982 netreba ani diskutovať. Ridley Scott vtedy natočil jedno z najzásadnejších sci-fi diel, ktoré bolo dodnes citované v desiatkach ďalších filmov. Po 35 rokoch sa však režisér Denis Villeneuve rozhodol, že by sa chcel vrátiť do tohto sveta a porozprávať nám rovnako hutný príbeh, plný nosných myšlienok a tém. Otázka znie, podarilo sa mu to? Už od prvej scény som mal pocit akoby som sa vrátil do sveta, ktorý spoznávam, ale cítim, že už prešiel veľmi dlhý čas. Je to hlavne vidieť pri poloprázdnych kulisách, kde nie je takmer živá duša. Tam, kde boli v pôvodnom filme ulice plné ľudí, sú dnes už len spomienky a pár preživších. Toto všetko dokresľuje fantastická práca s kamerovými zábermi a výbornou hudbou od Zimmera, ktorý našťastie nevykráda pôvodnú hudbu, naopak ponúka plnotučnú nadstavbu Vangelisových motívov. Práve preto máte pocit, že každá jedna scéna vďaka súhre hudby a obrazu tvorí samostatný kinematografický zážitok, aký v inom filme rozhodne neuvidíte. Film však nestojí len na perfektnej audiovizuálnej stránke. Za ďalší triumf považujem obsadenie hercov s najväčším ťahúňom filmu Ryanom Goslingom. Ten dokáže skrz svoje výrazy tváre a rôzne polohy, v ktorých sa jeho postava nachádza, vydolovať naozaj maximum. Fakt, že s touto postavou strávite 90% filmu je veľmi dôležitý aj pre celkový príbeh. Zatiaľ čo v pôvodnom filme sa riešila otázka života ako takého, tuto je nosná téma sloboda a možnosť voľby. Spletitosť celého príbehu, ktorý je postupne dávkovaný od malých detailov až po grandiózne odhalenia, je na konci zavŕšený a dostaví sa aj potrebná katarzia. Hovoriť o novom Blade Runnerovi bez toho aby sa prezradil čo i len najmenší detail je naozaj ťažké. Pre fanúšikov pôvodného filmu je to absolútna povinnosť a pre nového diváka veľká príležitosť spoznať svet celkom iný. Aj napriek tomu, že sa jedná o pokračovanie, film dokáže vďaka novým témam a myšlienkam obstáť aj samostatne. Samozrejme pre ucelenejší zážitok sa výrazne odporúča vidieť prvý diel a s tým sa nedá nič viac než súhlasiť. Denis Villeneuve naozaj nesklamal a natočil instantnú klasiku, ktorá patrí na veľké plátna a ktorú by ste mali jednoznačne vidieť v kine. 10/10