Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Komédia
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenzie (9)

plagát

Temný prípad (2014) (seriál) 

Prvá séria top. Dá zabrať ale stojí za to. K tomu je to zvládnutou atmosférou, hereckými výkonmi a vlastne všetkým veľmi jedinečné a autentické. Druhá séria, treba troška prekusnúť začiatok, dá si na seba počkať. Potom však graduje perfektne a znova totálne vtiahne a dosahuje výšin prvej série. Škoda, že ju neboli schopní tak aj ukončiť. Ku koncu samé klišé, predvídateľnosť... čo povedať? asi to, čo by odznelo aj v seriály, they fucked up. Záverom si ale dobre pripravili tretiu sériu, tak uvidíme, či bude nadväzujúce pokračovanie. Ani, postava s najviac potenciálom, bola ku záveru odstavená... tak nám snáď nahnevané ženušky ešte niečo ukážu.

plagát

Sliedič (2014) 

Keď som videl hodnotenie a pár komentárov k filmu tešil som sa, že si toto určite pozriem lebo si potrpím na filmy ktoré pozerám, niekedy mi pomaly dlhšie trvá výber ako film... Takže som sa tešil. O 30 minút som mal už iný názor. Vyslovene som sa nudil, vôbec ma nebral, Lou Bloom namiesto toho aby ma zaujal sa mi skôr zhnusil a ku koncu som už vyslovene neznášal ten jeho ulízaný účes, vyškľabený ksicht a arogantné dobre znejúce ale prázdne povýšenecké monológy, čím nechcem povedať, že je Gyllenhaal zlý herec, skôr by som povedal, že zvládol rolu perfektne ale mne sa hnusila. Ďalšia chyba bola v tom, že vyššie popísaný obsah má síce 2 a pol riadku ale je tam vlastne zhrnutý film a absolútne nič neprekvapí, takže ak som sa po 30 minútach nudil na konci som už veeeeeeeeeľmi túžil film vypnúť ale vydržal som to. Štipka akcie čo tam je tiež vôbec nebrala. Čo viem oceniť je námet - teda pokus o stvárnenie hienizmu médii ale to nestačí na to aby som filmu dal viac ako dve hviezdičky. Neviem no, možno to bude mnou, asi som špeci ale pre mňa toto nebol filmový zážitok ale sklamanie.

plagát

Hry o život: Drozdajka 1 (2014) 

Film protikladov. Dobrý nápad, dobrý príbeh ale čoraz horšie podávaný, niekedy príliš nasilu romantika... Mohlo to byť aj oveľa lepšie ale na tie tri hviezdy si to ešte dosiahne.

plagát

Riddick: Kronika temna (2004) 

Vlastne to ani nie je až taký zlý film. Ono je to síce čudná skomolenina sci fi a fantasy. Obsahuje príliš mnoho rôznych prvkov divne skĺbených a chyby v plote, lenže nakoniec to vyjde ako celkom pozerateľný béčkový film ktorý rozhodne nežiari ale zvládnete ho dopozerať do konca. Ako plus hodnotím tiež herecké obsadenie a výkony. Čo mňa osobne veľmi mrzí a čo je pre mňa úplne nepochopiteľné a hlavne sklamaním je spojenie s prvým filmom. Čo to doprdele natočili? :o Čo to má okrem Riddicka spoločné s prvým filmom??? Kým čiernočierna tma je geniálny thriller/horor/katastrofický film z budúcnosti (scifi) s nenapodobiteľnou atmosférou kronika temna je akási zlátanina mágie, budúcich technológii, stredoveku a Riddicka a ešte sa aj smiešni snaží postavami odkázať na prvú časť. Ako som poznamenal, ako samostatný film pozerateľný priemer (žánrovo je týchto filmov dokonca relatívne málo, čiže si svoje 3 hviezdičky zaslúži) ako pokračovanie čiernočiernej tmy proste odpad. Žánrovo úplne iný film ktorý sklamal a pre mňa aj znížil Riddicka ktorý bol vo Vin Dieslovom podaní v prvom filme proste geniálny.

plagát

Deň nezávislosti (1996) 

Keby to nebolo tak silno silne americké, zaslúžilo by si to 4 hviezdičky, ale film by sa mohol stať aj knihou s názvom: šablóna pre holywood, takže si 4 nezaslúži.

plagát

Perníkový tatko (2008) (seriál) 

Ako ohodnotiť pár vetami 5 úžasných sérii??? Mám pocit, že spolu s Waltom som sa bál ale aj zbieral odvahu a chu, že so Skyler som mal výčitky a tušil odhalenie, s Jesim prežíval vnútorné boje a s Hankom bol odhodlaný na všetko prísť. Seriál, ktorý vás chytí a už nepustí. Ani jedna jediná časť nenudí, ani jedna sa nedá vyhodiť, nie je prázdne miesto! (no dobre, možno časť Fly, na ktorej sa doteraz nemôžem sám so sebou dohodnúť, či bola geniálna alebo hrozná) Postavy, dej, prostredie, všetko je uchvacujúce ale úplne najlepšia je tá premena postáv a hlavne porovnanie Dr. White, (keby sa stretli jeho verzie z prvej a poslednej série, bolo by to zaujímavé) a Jesse. Keď štartovacia dráha oboch je niekde úplne inde a končia presne na opačných stranách. Prepracovanosť a dokonalosť ani nie deja ale postáv a ich premena v priebehu seriálu je úžasná a dáva mu stále nový dych. Veľké uznanie tiež hereckým výkonom, so svojimi rolami sa herci dokonale zžili. PS: Odkedy som začal sledovať Breaking Bad môj pohľad na našu chemikárku bol stále horší a horší :D

plagát

Noe (2014) 

Natočený dôkaz, že aj už známy príbeh môže znova osloviť, vtiahnuť do deje a stáť za pozretie i keď zhruba viete čo sa bude diať. Zaujímavá snaha držať sa biblie ale vložiť aj nové prvky tak aby film oslovil a nebol nudný čo sa celkom podarilo. Pre mňa prvá polovica filmu lepšia ako druhá, ktorá je už troška roztiahnutá a nudná aj kvôli málo postavám z viac-menej vyčerpaným potenciálom. Zaujímavé herecké obsadenie ktoré ma potešilo a rozhodne nesklamalo. Nadpriemerný film ktorý rozhodne stojí za pozretie.

plagát

Expendables: Nezničiteľní 3 (2014) 

Pfu, čo sa týka daného žánru, niečo najlepšie čo môžete vidieť. Pomalší rozbeh, náznaky akcie, všetko ale vyvrcholí záverečnou polhodinou ktorá je taká jazda, že sa nedá si ju proste neužiť. Na jednej strane síce možno až príliš veľa efektov a stuntov, všetko je dosť neprirodzené, ale tak veľkoleposť to je presne to čo tento film charakterizuje či už po hereckej alebo akejkoľvek stránke. Rallye smrti: Keď Vám na začiatku filmu chladným hlasom oznámia že sme v blízkej budúcnosti, ekonomika krachuje, väzni sú gladiátori... je to také otrepané až som sa bál pozerať ďalej ale našťastie som chybu nespravil, nevypol a dopozeral. Neskutočne jedinečný film, perfektný Statham, žena nesmie chýbať, starý charizmatický kouč, akcia, jednoduchá ale dobrá zápletka so scenárom a hlavne úžasné závody. Až keď si pozriete dvojku (odpad) tak pochopíte ako výnimočne sa podarilo jednotku natočiť. Všetko vyzerá reálne, dialógy nie sú len prázdne repliky, super herecké výkony a skvelý strih a kamera.

plagát

Atlas mrakov (2012) 

No, možno som proste len príliš primitívny na tento i tak unikátny film ale medzi to najlepšie čo som videl ho určite radiť nebudem. Prvá hodinka únavná, ale tak tým sa treba prekusať, logické ak vás film chce vtiahnuť do deja, dlhšie ak rovno do šiestich. Po začiatku sa však divák zorientuje a dej graduje avšak ja osobne som až do konca čakal nejakú výraznejšiu pointu. Celé je to viac menej dobre spravené, avšak pre mňa s neskutočne nijakým koncom. Keď som čakal, že sa všetko otočí a film vyvrcholí proste prišiel koniec a nechal ma sklamaného. Skoro všetky hodnotenia sú vysoko pozitívne ja ho hodnotím tak troma hviezdičkami pre originálnosť a dobré nápady a jednotlivé príbehy, ale film ako taký, ako celok ma sklamal. Čakal som väčšie prepojenie, výraznejšiu pointu, vyvrcholenie. Emocionálne ma takmer vôbec nechytil, ani búrku myšlienok nevyvolal, hlbšia myšlienka filmu mi vlastne príde dosť primitívna.