Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Komédia
  • Dráma
  • Dobrodružný
  • Fantasy

Recenzie (11)

plagát

Srbský film (2010) odpad!

takto to vyzerá, keď niekto nevidí rozdiel medzi "nechuná brutalita vyplývajúca z príbehu" a "príbeh kvôli odpornej brutalite". Je mi z toho na vracanie, ako niekto mohol natočiť túto blbinu, ktorá mi vôbec nedala zmysel. Tvorcovia si zrejme pri tom robili dobre a zhmotnili svoje gore predstavy...kinematografický odpad na n-tú

plagát

Lovci gangstrov (2013) 

Chabé, nudné, predvídateľné, bez pointy, vtieravo "drsné"...veľké sklamanie. Sean Penn ako drsný gangster nikoho nepresvedčil, Josh Brolin ako drsný policjat detto, Emma Stone nevýrazná a trochu trápna, no a k Ryanovi sa vyjadrovať radšej ani nebudem. Možno som čakal priveľa (myslím, že až tak veľa zase nie) ale toto bolo celé zle. Jednu hviezdičku dávam za "I am a bible salesman" :)

plagát

Donnie Darko (2001) 

Dlho som čakal s komentárom, no po piatom zhliadnutí (4x to bol Directors cut) už ďalej nebudem. Uchopenie vysvetlenia po každom videní iné, ale isté je, že film ako komplex je brilantne zrežírovaný, zostrihaný a herecké výkony v žiadnom prípade nezaostávajú. Toto je jeden z tých mála filmov, ktoré si divák so sebou nesie ešte veľmi dlho. Zaujímavé na ňom je práve to, že jednotlivé jeho časti dávajú určitý zmysel ako celok, pričom sami osebe ich majú omnoho viac.

plagát

Veľká ryba (2003) 

Glorifikácia Forresta Gumpa mi nikdy nevadila..až doteraz, pretože Big fish je o triedu lepší. Sila hlavnej myšlienky je neopakovateľná a myslím, že potrvá ešte hodnú chvíľu kým mi dovolí zaspať...Tim Burton v najlepšej forme.

plagát

Ctihodný občan (2009) 

Nebudem opakovať čo tu už bolo stokrát prezentované takže len stručne..výborný film len škoda záveru.

plagát

Prci, prci, prcičky: Kozy, bobry a iné zvery (2007) odpad!

Asi som už príliš starý (ako človek ktorý vyrástol na prvom American Pie) ale toto hádam nemysleli vážne. Scenár tak silno tlačí na pílu až mi z toho bolo na vracanie a do konca som to dopozeral len preto, lebo som veril, že to naozaj bude mať nejakú POINTU alebo niečo čo aspoň pozná význam toho slova...Nedočkal som sa. Smiešna propagácia hektolitrov alkoholu ako najlepšieho riešenia na svete a odsudzovanie úspešných a inteligentných mi prišlo úbohé...Viem, možno je to druh oddychovky na chatu k base piva...tam som asi urobil chybu, mal som sa najprv poriadne opiť ako celý spolok Beta a potom by som to asi aj prežil bez ujmy.

plagát

Alexander Veľký (2004) 

Rozpoltené rozprávanie o rozpoltenom mužovi. Je pravda, že druhá polovica je oveľa silnejšia a má rýchlejší spád, no musím povedať, že som sa za tie tri hodiny nenudil (a to som si to bol pozrieť v kine dva dni po sebe) a ľutoval som, že je už koniec. Ale niečo mi v tom filme chýbalo, lenstále neviem prísť na to čo.

plagát

Kráľovstvo nebeské (2005) 

Aj keď obľubujem historické eposy a Ridley Scott je neuveriteľný, to podľa mňa nestačí. Pozor možno sa mi podarí SPOILER-ovať!!! Kinoverzia je strašne dementná, čo trochu napráva Directors cut, kde sú postavy a ich motívy aj lepšie vykrelsené, no stále mi nejde do hlavy prečo všetci tak na slovo počúvajú kováča, ktorý tam je pár mesiacov aj s cestou a hlavne čo chcel dosiahnuť tým svojím slávnym rozhodnutím po kráľovej smrti. Ostatné postavy (od patriarchu, cez templárov, Tiberia atď..) až priveľmi jednofarebné bez akéhokoľvek náznaku vnútornej neistoty. Hlavne hlášky patriarchu mi spôsobili silné bolenie hlavy. Väčšina dialógov samá vata a typické klišé. Párkrát som mal pocit, že scenár by sa skôr hodil do animáku pre deti na hodiny náboženstva, kde sa majú učiť morálnym hodnotám, ale nie do hollywoodskeho veľkofilmu...škoda

plagát

Moje bláznivé dievča (2008) 

Stratégia najprv si pozrieť remake a potom si napraviť chuť ázijským originálom v tomto prípade nevyšla. Americká verzia ma celkom dostala, zatiaľ čo tá pôvodná bola až priveľmi rozťahaná a niekedy až nezáživná. Tuto to šlapalo ako hodinky, dialógy boli trefné, scény občas aj celkom vtipné. Po ďalších dvoch zhliadnutiach musím povedať, že to až také ohromujúce nie je. Priemerná romantická "komédia" s predvídateľným a trochu naivným koncom, no aj tak mám rád spôsob akým Elisha Cuthbert poňala svoju postavu. Teda zmätené hodnotenie zmäteného filmu o zmätených ľuďoch...

plagát

Hobit: Neočakávaná cesta (2012) 

Už prosím neporovnávajte LOTR a Hobbita. Predloha Hobbita je len akýsi predkrm pred obrovským divadlom, ktoré nám poskytne trilógia o vojne so Sauronom. Pred prvou projekciou v kine som sa veľmi obával, pretože knihu poznám odpredu-odzadu a vedel som, že nemôže poskytnúť tak silný príbeh, skôr digitálne dokonalú rozprávku. Moje obavy sa však nenaplnili, Peter Jackson zvládol nemožné a doslova ma zarazil do sedadla. Druhá kino projekcia ma len utvrdila v tom, že Hobbit nijako nezaostáva za svojím starším bratom. Samozrejme vrchol filmu sú Riddles in the dark a Gollum.