Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Akčný
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Obsahy (5)

Kráľov nesúhlas

Kráľov nesúhlas (2016)

Historický film o nórskom kráľovi Haakonovi VII (Jesper Christensen) z obdobia nemeckej invázie v Nórsku. Film približuje tri dramatické dni nórskej histórie v apríli 1940, príbeh kráľovskej rodiny a politické rokovania počas ťažkého obdobia krajiny.

Gentlemen

Gentlemen (2014)

Gentlemen je film podľa románu švédskeho spisovateľa Klasa Östergrena. Rozpráva osudy bratov Morganovcov, ktorého ústredným motívom je konflikt medzi lžou a pravdou. Nechýba v ňom milostný element, ani napínavá zápletka charakteristická pre thrillery. Ide o epický príbeh o premene spoločnosti pod vplyvom jazzu, poézie, lásky a špionáže v čase povojnovej Európy.

Palme

Palme (2012)

Dokumentárny film Palme sa sústredí na život švédskeho premiéra Olofa Palmeho. V piatok večer 28.februára 1986 bol Olof Palme zastrelený na ulici. Táto udalosť nesmierne zasiahla všetkých obyvateľov Švédska. Film ukazuje jeho život od čias mladosti až po smrť. Zároveň odhaľuje podrobnosti o jeho kariére a ústrednom postavení vo švédskej politickej strane Sveriges socialdemokratiska arbetareparti (Švédska sociálno-demokratická robotnícka strana).

Uprchlík na malinové loďce

Uprchlík na malinové loďce (2014)

Mikko Virtanen neznáša byť Fínom. Už od detstva zatracoval všetko fínske, vrátane pobytu v saune a mlčanlivosti, no miloval všetko švédske, nako apríklad ABBA a švédsky systém. Jedného dňa na trajekte z Fínska stretne švédskeho psychológa Mikaela, ktorý je už unavený zo švédskeho "dokonalého" života. Uzavrú spolu dohodu: Mikko si prevezme Mikaelovu identitu a konečne sa stane Švédom. Teraz už len musí spoznať svoju novú švédsku rodinu. Začína sa tak komédia o švédskom mužovi uväznenom vo fínskom tele.

Náplava

Náplava (2014)

Dino sníva o inom živote, preto opúšťa Švédsko a hľadá šťastie v nórskom Osle. Jej život definujú príležitostné práce, nedostatok peňazí a párty. Všetko sa zmení, keď si náhodou nájde prácu ako pestúnka u bohatšej nórskej rodiny. Počas niekoľkých letných týždňov sa zapletie do ľúbostného trojuholníka a musí sa rozhodnúť medzi svojimi citmi a budúcnosťou.

Reklama