Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Krimi
  • Akčný
  • Animovaný

Obľúbené seriály (10)

The Wire - Špína Baltimoru

The Wire - Špína Baltimoru (2002)

Tento seriál je výrazne iný ako ostatné. Jediný soundtrack je titulná skladba a outro pod záverečnými titulkami, žiadne atmosférické podmazy sa nekonajú. Je pomalý a precízny. Úplne kašle na všetky klasické seriálové (a filmové) návnady a zvraty. Nájdete tu len realistické veci, nič sa nerobí len na efekt. Tento seriál rozpráva príbeh, košatý a komplikovaný, poprepájaný, taký aké sú zvyčajne len v knihách lebo na obraz by sa nezmestili. Nič viac, nič menej. A stačí to.

Dirk Gently's Holistic Detective Agency

Dirk Gently's Holistic Detective Agency (2016)

Šialená dokonalosť, škoda že končí po druhej sérií. Napriek tomu, je to podľa mňa jeden z tých klenotov ktorý ešte bude spätne objavený za nejaký ten čas.

Rick a Morty

Rick a Morty (2013)

Hype okolo tohto seriálu bol silný, ale že to bude až takéto dobré som nečakal. Na prvý pohľad pôsobí ako niečo na spôsob Futuramy či South Parku, v skutočnosti je však o dosť odlišný. Kým v spomínaných seriáloch je hlavnou devízou konštatná paľba vtipov a príbeh je skôr takým nutným pozadím, tu sú vtipy druhoradé a hlavným ťahákom je príbeh (ktorý medzi epizódami na seba dokonca nadväzuje). Zobrazované postavy majú viacero vrstiev, nie sú to len také jednorozmerné karikatúry a seriál s nimi patrične pracuje. Aj vďaka tomu ma Rick&Morty neprestáva baviť, ako sa to niekedy deje v iných seriáloch pri na začiatku mimoriadne vtipných postavách, ktoré sa však nikam neposúvajú a po chvíli už nemajú čím prekvapiť. Výsledok je veľmi inteligentný, nikdy povrchný so slušnou dávkou meta-humoru, a hoci je vtipov možno menej, o to lepšie občas sadnú.

Bratstvo neohrozených

Bratstvo neohrozených (2001)

Spraviť seriál filmového typu z druhej svetovej vojny bez *akýchkoľvek* žánrových klišé je počin sám o sebe výnimočný. Nemusí to automaticky znamenať kvalitu, no ak sa to človeku podarí značí to odhodlanosť, zámer a potenciál. V prípade Band of Brothers je všetko toto naplnené a výsledok je klenot filmového aj seriálového žánru. I keď ku koncu trochu stratí dych (v posledných dieloch sa začne dosť často vyskytovať rozprávač a s ním príde aj trocha pátosu a nešvárov vojnových filmov, no držia sa na minimálnej hranici), stále je to ako celok úžasné dielo pre svoju realistickosť, bazírovanie na detailoch a mimoriadne silný (fakt) skutočný príbeh.

Černobyl

Černobyl (2019)

Perfektne vyladená atmosféra, veľmi dobre podaná reálna udalosť. Nič tu nevŕzga, nenachádzam jediné slabé miesto do ktorého by sa dalo oprieť. Zaslúžený hype. (Sure, ruština by bola veľké plus, na druhú stranu ak by cena za to mali byť slabšie herecké výkony nestojí to za to).

Autobazar Monte Karlo

Autobazar Monte Karlo (2015)

Je pravda že vtipov tu je poredšie, strašne však žeriem tú atmosféru. Celý Čtvrtníčkov prejav, skvelo použitá hudba a všetko, pôsobí to neskutočne obyčajne, ale v tom dobrom zmysle. Je to celé od začiatku do konca uveriteľné a veľmi neumelé, proste presne tí obyčajní, ničím nie výnimoční ľudia akých stretáme každý deň. Zväčša sa pokusy o takúto prirodzenosť končia ešte väčšou umelosťou (mám na mysli hlavne česko-slovenskú kinematografiu), a preto je Monte Karlo podľa mňa skvost.