Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Zaujímavosti k filmom (10)

The Zero Theorem

The Zero Theorem (2013)

Matt Damon prijal rolu v telefonáte s Gilliamom so slovami "Jasné, poďme to natočiť" bez toho, aby videl scenár či poznal názov snímky.

The Zero Theorem

The Zero Theorem (2013)

V jednom z rozhovorov na otázku, či bude The Zero Theorem dostupné aj v 3D, Gilliam odpovedal: „Nie, je to príliš drahé. Nemám veľmi v láske 3D, nemám totiž rád okuliare."

District 9

District 9 (2009)

Natáčalo sa v lokalite známej ako Chiawelo, ktorá je prechodným bývaním pre ľudí v hmotnej núdzi. Domy, z ktorých boli "kreveťáci" vysťahovaní, boli tesne pred natáčaním provizórnym domovom pre ľudí, ktorí z nich boli reálne vykopnutí.

District 9

District 9 (2009)

Neill Blomkamp prezradil, že domovská planéta "kreveťákov" sa nachádza v galaxii Andromeda.

Hviezdne vojny IV - Nová nádej

Hviezdne vojny IV - Nová nádej (1977)

George Lucas po dokončení produkcie v roku 1977 odišiel do Alabamy, kde Steven Spielberg práve natáčal snímku Blízke stretnutie tretieho druhu (1977). Lucas bol deprimovaný a povedal Spielbergovi, že Star Wars sa neblížia jeho pôvodnej predstave a myslel si, že natočil film pre deti. Lucas dokonca Spielbergovi povedal: „Tvoj film bude omnoho úspešnejší než Star Wars. Bude to najväčší hit všetkých čias." 

Hviezdne vojny IV - Nová nádej

Hviezdne vojny IV - Nová nádej (1977)

Cena "Hviezdy smrti" bola podľa cien materiálov a výdavkov spojených s vesmírnou prepravou v roku 2009 odhadovaná na 15,6 kvadrilióna (1 nasledovaná 24 nulami) amerických dolárov.

Grandhotel Budapešť

Grandhotel Budapešť (2014)

Interiéry hotela boli natáčané v historickom obchodnom centre Görlitzer Warenhaus, ktorý štáb prebudoval na hotel. Niektoré scény sa však odohrávali aj v neďalekom Cvikove či Drážďanoch.

Grandhotel Budapešť

Grandhotel Budapešť (2014)

Natáčanie začalo v januári 2013 v Nemecku, konkrétne v okolí miest Görlitz a Berlín.

Reklama