Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Dokumentárny
  • Animovaný

Obľúbené filmy (10)

Nedotknuteľní

Nedotknuteľní (2011)

Moje najobľúbenejšie mesto v spojení s mojim najobľúbenejším hudobným skladateľom a to všetko vložené vo famóznom príbehu, ktorý sa vymyká dneskajším štandardom. Pekný príbeh, skvelé herecké obsadenie, krásna hudba. Moja najväčšia česť pre autorov filmu. Nasmial som sa ako málo kedy. A koniec je skvelým vyvrcholením celého tohto príbehu. 5* a odporúčanie pre každého, kto ešte nevidel. Naozaj sa to oplatí!

Svet podľa Prota

Svet podľa Prota (2001)

Film ako žiaden iný. Na človeku zanechá naozaj zmiešané pocity aj po jeho skončení. Skvelé herecké obsadenie a až presvečivo realistické vystupovanie hlavného hrdinu Prota, zanecháva naozaj zaujímavý dojem z celého filmu.

Rain Man

Rain Man (1988)

Dve hodiny neopakovateľného hereckého výkonu Dustina Hoffmana. Tomuto filmu sa jednoducho nedá nedať 5 hviezdičiek. Úžasný dej, skvelá myšlienka vzájomnej sociálnej interakcie medzi "autistom" a egomaniakom. Tento film si pozriem vždy, keď mám na celý tento náš svet nervy, tento film je tým pravým na ukľudnenie. Hudba Hansa Zimmera tomu samozrejme ešte dáva viac a viac, jednoducho je málo filmov, ktoré sa môžu pochváliť takouto kvalitou... Klobúk dole a moje obrovitánske odporúčanie!

Gran Torino

Gran Torino (2008)

Ako by som opísal pocity z tohto filmu... Réžia, proste od Clinta nevedno čakať hocakú druhotriednu frašku. Na film idete s očakávaniami, ale ten film vás absolútne zaskočí. Proste ten film je taký dokonalý, že naozaj neviem čo povedať. Nebudem ospevovať, skúsim konkrétnejšie. Nápad na dej je skvelý. Auto v garáži rovnako tak. Film ukazuje, že aj tá najviac zatvrdlá povaha sa dá zmeniť. Že aj ten najväčší kus kameňa má srdce... Jednoducho, treba vidieť!

Útek do divočiny

Útek do divočiny (2007)

Niekedy proste film vyjadrí všetky vaše skryté myšlienky za vás... Toto je ten prípad. Myšlienka, ktorá Vám nedá spať... hodiny hodiny premýšľania...

Všade dobre, prečo byť doma?

Všade dobre, prečo byť doma? (2009)

Sam Mendes má zaujímavý štýl. Jeho film je vždy iný. Tento film som si zamiloval. Do mojich top 10 som ho nominoval, hlavne kvôli nespútanej láske oboch hlavných hrdinov. V dobrom, zlom... proste stále. Hoci nevystupujú najserióznejšie, ich život im veľmi závidím. Je naozaj ťažké uveriť, že takýto ľudia naozaj existujú (verím že áno). Herci to zahrali skvele. 98 minút naozaj kvalitného filmu, ktorý nejedného pohladí na duši, a veľmi pekný záver. Čo viac dodať, len azda to, že odporúčam.

Ako si vycvičiť draka

Ako si vycvičiť draka (2010)

Ako veľmi dokážem oceniť animák? Do zhliadnutia tohto kúsku od Pixaru, som myslel, že nič dobré na scénu nepríde. Predtým sa mi páčil ešte Madagaskar, ale to nie kvôli kvalite ale z osobných dôvodov. Mám naň pekné spomienky. Ale čo sa tohto týka, bol by som absolútny hlupák, keby som napísal, že je to dobré. Pretože je to úžasné! Krásne spracovanie, pútavý príbeh. Veľa komických zážitkov. S bratom tento animák proste "žerieme". Naozaj vrelo odporúčam, každému. Nezáleží na veku!

Raňajky u Tiffanyho

Raňajky u Tiffanyho (1961)

Breakfast at Tiffany's je pre mňa ako milovníka drámy veľký film. Pieseň Moon River mi ho jednoznačne vždy pripomenie. Ten úchvatný výkon Audrey Hepburn vomne vždy niečo prebudí. Tento film si púšťam vždy, keď chcem jednoducho prestať myslieť, vybrať sa do iného (veľmi zaujímavého) sveta Holly. Audrey jednoducho nemôže sklamať a filmy s ňou sú jednoducho nesmrteľné. Pre mňa 5* záležitosť a jedna zo srdcoviek.