Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Akčný
  • Animovaný
  • Dráma
  • Dobrodružný

Recenzie (4)

plagát

Počiatok (2010) 

Príliš WAU film , v ktorom sa snažia spraviť s nemožného ešte viac nemožné. Aj napriek tomu ,že sci-fi mám rád, toto bolo aj na mňa moc. Hlavne ma znechutilo a naštvalo strašné spomaľovanie deja kvôli príbehu lásky. Aj keď podal Leo dobrý herecký výkon zábery na neho boli príliš dlhé ... aspoň, že koniec bol šťastný. Určite by ma to nebavilo pozerať druhý krát.

plagát

TACHO (2010) 

Veľmi príjemne ma prekvapilo duo Martin Havelka a Roman Pomajbo. Boli veľmi veľmi vtipní , podarené dialógy. Veľmi vtipné situácie. Trošku horšie to bolo na strane Daniela Landy. Podal veľmi dobrý herecký výkon avšak hlavná dejová línia ma akosi nudila a vlastne väčšinu filmu som čakal len na Pomajba a Havelku . Avšak oni to potiahli dobre, čo sa týka tej zábavnej časti. Emotívna zložka na mňa veľmi nepôsobila a preto som znížil svoje pôvodné hodnotenie o stupeň. V porovnaní s inými filmami podobnej tematike tak je to v Československu jeden z najlepších .

plagát

Diktátor (1940) 

Chaplinov prvý ''talking'' film, ktorý vytŕčal spomedzi jeho tvorby nemých filmov prináša veľmi silné myšlienky do obdobia 2. svetovej vojny. Zdieľal som nenávisť k nepriateľským vojakom, ktorú pociťovali židia. Veľmi dobre vykresľoval situáciu vo vojne a pred ňou. Prvky grotesky dávajú dielu zábavnú, no niekedy aj nežiadanú časť. Sám Chaplin povedal , že ak by vedel, ako to bolo v koncentračných táboroch , nikdy by toto dielo nenatočil. Najprv som celému dielu chcel dať 4 hviezdičky ... avšak po záverečnom prejave, ktorý ma nehorázne nadchol som sa rozhodol pre 5 hviezdičiek.

plagát

Avatar: Legenda o Aangovi (2005) (seriál) 

Americký seriál z dielne Nickelodeon v rokoch 2005 až 2008 si získal mnoho fanúšikov po celom svete. Americký ''animák'' sa postupne rozvíjajúcim a stúpajúcim dejom získal aj mňa. Od začiatku tu dominujú charakter, mierumilovný avatar Aang, starostlivá Katara a neustále vtipný Sokka. Ako záporná postava Zukko spĺňal všetky očakávania. Osobne sa mi veľmi páčilo ako všetky série na seba nadväzovali a spájal ich hlavný ústredný nepriateľ Fire Lord Ozai. Veľmi podarené dialógy. Animácie spravené na japonský štýl - veľké oči , výrazy. Prvá kniha venovaná spoznávaniu ma v istých momentoch však už aj nudila, no nikdy to nebola dlhá nuda, pretože Sokka vždy niečo vyviedol. Druhá kniha už bola viac zameraná na boje a prípravu na boj s Ozai-om. Novoobjavovanie nových ''bending'' - ov ma úplne fascinovalo. Napr. Metalbending. Viedlo to v Legend of Korra k novému rozmeru sveta. Tretia kniha a teda záver prinása príjemné prekvapenie , keď sa z už predtým váhajúceho Zukka stane priateľ Aanga všetko je tak ako má byť. Stačí premôcť najsilnejšieho súpera. Kreativita zvierat a tvorov - Lietajúci bizón Appa atď bola veľmi vynaliezavá rovnako ako aj prepojenie Aanga s bývalými Avatarmi. Tento seriál ponúka mnoho sociálnych a morálnych hodnôt a určite si získal mnoho fanúšikov po celom svete z radov detí, mládeže , dospelých. Avšak nemyslím si , že je určený staršiemu publiku. Je to najlepší seriál pre deti vo veku 9-14 rokov.