Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Animovaný
  • Fantasy

Recenzie (4)

plagát

Divoký Django (2012) 

Ach tej krvi,...To sa Tarantino nikdy nezmení? Dúfajme, že nie! Na čo by aj. Pán Q opäť raz nesklamal a vytvoril krvák, ako sa patrí. Až na drobné chyby (trošičku nezáživne pasáže, ktoré ale úplne zatienili dokonalé dialógy) tomuto filmu niet čo vytknúť. Mal skrátka všetko. Hlavného hrdinu túžiaceho po svojej princeznej Brumhilde, dokonale šarmantného a vskutku vtipného spoločníka a záporaka tak úlisného, navyše so škaredými zubami, že by ste mu najradšej vy sami rozstrieľali biely kvietok na hrudi. Čo viac dodať? Iba ak, že Jamie Fox spolu s Christophom Waltzom zohrali úplne dokonalú dvojku. Miestami sa mi síce zdalo, že Waltz trošičku prehráva, no jeho prevedenie "zubára" si i tak budem pamätať veľmi dlho. A čo ty Leo? Who let the dogs out? Yes, you do. We know. DiCaprio vie teda záporaka zahrať priam dokonalo, no obávam sa, že ani tohto roku sa ceny akadémie nedočká. Waltz bol predsa len o drobný krôčik lepší. Hold, tvoja najväčšia šanca bola i tak v ´94. Ale čo tam po hlavnom triu, nie? Najlepším a najpríjemnejším stvárnením bol pre mňa posluhovačský Samuel, ktorého úlisný a cvičený smiech ma dostal na kolená. Najradšej by som mu jednu vrazila, no kto by sa na neho mohol hnevať, keď z úst vypustí to svoje "madrfakr". Dokonalá hudba, kamera a nenudiaci dej. 5* bezpodmienečne. Ak by sa dalo, dám i 6, už len kvôli Djangovmu úsmevu, vete: "Good bye, Miss Lary!" a dokonale vtipnej scéne s ku klux klanom.

plagát

Najmocnejší muž FBI (2011) 

Clint vie točiť filmy, o tom niet najmenších pochýb. I keď sa jedná o jeho jeden zo slabších snímkov, je sa na čo pozerať. DiCaprio hviezdi, ako v takmer každom svojom filme, no jeho herecký talent trochu kolísa v scénach, keď je už Hoover starý. Jedná sa síce o životopisný film, no ja osobne by som sa oveľa radšej pozrela na film, kde sa podrobnejšie rozoberajú jednotlive prípady FBI. Tak ako v Letcovi DiCaprio skvele stvárnil Hughesove psychické problémy, v prípade Hoovera som mu to už tak "nežrala". Scéna, keď si oblečie ženské šaty je pre mňa naozaj veľmi trápna, kľudne ju mohol Clint vypustiť. Tak či onak, film ako celok nebol zlý, uspokojil ma, DiCaprio ukázal, že je pán herec, v akejkoľvek úlohe a pekným spestrením bola aj Naomi. 4* - uvidíme, ako ma film zaujme na veľkom plátne :)

plagát

Forrest Gump (1994) 

Úprimne? Je to nápadité, je to vtipné, je to dojímavé, je to nepochopiteľné(doteraz si neviem „logicky“ vysvetliť Forrestove niekoľkomesačné behanie cez Ameriku) ale v prvom rade je to čosi úžasné. Presne tieto adjektíva vystihujú tento snímok. Tom Hanks jednoznačne, a to sa určite zhodneme mnohí, vo svojej celoživotnej roli obyčajného „prosťáčka“ s IQ sotva 60, ktorý dokázal prežiť Vietnam, vyhrávať Ping-Pongové turnaje, stretnúť sa s mnohými prezidentami a získať si srdcia nás všetkých. Byť na mieste Jenny som s Forrestom od začiatku až po koniec. 5* - niet o čom! „Slow, yes, retarde, maybe, braces on his legs. But he charmed the pants off Nixon, and he won a Ping-Pong competition. That ain´t retarded. That is fu*kin awesome!“

plagát

Počiatok (2010) 

„I have dream, in a dream, in a dream,....wait, what the...?“ Prvú polhodinu, ktorú som poctivo hltala každé jedno slovko v, pre mňa pomerne zvláštnych, dialógoch, som bola totálne stratená. Trailer, ktorý som videla tesne predtým mi k pochopeniu veľmi nepomohol. Ale pri scéne, kedy Cobb vnesie do sna mladučkú architektku prichádza logika. Žiadne pochybovanie, žiadne pozastavovanie sa, film na seba prevezme vašu plnú pozornosť, nebudete mať ani čas, ani chuť či potrebu pozrieť sa na hodinky, či skontrolovať koľko popcornu vám ešte ostalo. Pre mňa jedne z najlepších snímkov roku 2010. Úplne som zbožňovala scény Mal a Cobba, rovnako ako i scény v ktorých bol Tom Hardy. Nolan vie ako na nás (: 5* (90% - bolo by viac, keby nám pán Nolan vysvetlil svoje zamýšľanie na konci filmu, ktorý ma trošičku naštval)