Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Komédia
  • Horor
  • Sci-Fi

Recenzie (7)

plagát

Jie wen 4: Wan ťie pchien (2019) 

Ked mam byt uprimny, zo vsetkych Ip Manov sa mi tento pacil najviac. Tak ako hlavny hrdina dobre ovlada bojove umenie, tak aj posobi svojim ctnostnym spravanim. Kazdy jeho boj ma svoje opodstatnenie a vedie k uslachtilemu cielu, ktory som si aspon podla scenaristov nemohol nepovsimnut. Nehovoriac, ze Ip Man zije bezprostredne pritomnym okamihom. Je to zrejme v jeho zapasoch, kde nad jeho bdelostou zasnem. A ako ceresnicka na torte je zaporak Scott Adkins, ktory perfektne stvarnil svoju ulohu spolu s jeho zverencom Chrisom Collinsom. Pekna demonstracia dvoch bojovych stylov. Nie som velky nadsenec akcnych filmov, ale som rad, ze tento bol natoceny. Preto tu patri moje velke dakujem.

plagát

Riddick (2013) 

Tento Riddick ma nieco spolocne s prvou castou. Je robený na ten istý styl. A mne sa to velmi pacilo. Vobec ma ta cast nesklamala. Mozno trosku v tom, ze v ostatnych castiach bol Riddick taky decent, co sa tyka zien. V tejto casti je v tejto oblasti iny, ale to az tak nevadi. Tato cast samozrejme nadväzuje na dalsie pokracovanie takze sa mozme tesit na zaujimavu dohru. V druhej casti bol prilis nadhodnoteny, ale v tejto nabral nieco z prvej casti. Priserky su tam pekne stvarnene, odporucam si to pozriet. Riddick je v podstate srdcovka Diesla :).

plagát

Ctihodný občan (2009) 

Drama s dobrym pribehom, kde sa jednotlivec postavi proti celemu systemu. Motivaciou je zly verdikt sudu, ktory v jeho ociach odzrkadluje nedokonalost sudnictva a komodit, ktore so systemom suvisia. Divak az do poslednej chvile necaka, akym lstivym sposobom dokaze, hlavna postava byt krok vpred, pred celou komunitou. Poukazuje na diery respektive medzery celej ustavy a systemu s brilantnym ustnym vystupovanim hlavnej postavy. Taktiez ukazuje na fakt, ako sa moze cele prostredie prisposobit jednotlivcovi. Jedinym mojim sklamanim je, ze americania sa nesklanaju k hepiendu. Co v zavere bude stvat asi viacero divakov. Tento film vrelo odporucam.

plagát

2012 (2009) 

Akcna drama s apokalyptickym nametom. Divaci zakladajuci si na filmove efekty, si pri tomto filme pridu na svoje. Tento katastroficky film sa zameriava na dve z mnoha moznosti zaniku civilizacie. Jednym je prepolovanie polov, u ktorych su aj dokazy, ze k nim v historii Zeme naozaj doslo a isto aj dojde. Druhym je vybuch supervulkanov typu Yellowstonsky narodni park. Ktory by sposobil dvojrocnu vulkanicku zimu a samozrejme dominovy efekt. Nametom je koniec Mayskeho kalendara, ktory si ludia vykladaju aj koncom nasej civilizacie. Tomuto filmu by som odoprel, prehnate sceny hlavnych hrdinov, kde az zazrakom opakovane uniknu jasnej smrti. Uz len mat velku plazmu a uzite si to.

plagát

Blbý a blbší (1994) 

Komedia pohybujuca sa okolo dvoch kamaratov, ktorych nazov filmu dobre vystihuje. Dej je dobre spracovany a sled udalosti dobre do seba zapada. Podton tejto komedie je, ze divak sa ma pozastavit nad stupiditov hlavnych postav. Medzi dvoch kamaratov vstupuje viacero faktorov, ktore posobia na ich priatelstvo. A to laska, peniaze, ziarlivost ale aj nebezpecenstvo. Kedze vsetci mame iny zmysel pre humor, nemozno tvorcom filmu vycitat, ze stavili na svojsky typ humoru. Ked nepatrite medzi kontroverzne typy, isto si tam najdete to svoje. Tak si pripravte pukance a bavte sa.

plagát

Avatar (2009) 

Scifi film ktory patri medzi priekopnikov svojej doby svojim 3d spracovanim. Priznacne pre tento film je scenar pohybujuci sa skoro stale v 3d animacii, kde renderovanie bolo asi nocnou morou tvorcou tohto filmu. Scenarista v tomto filme, poukazuje na velku silu prirody. Asi aj preto sa Vatikanu nepacila myslienka filmu, pretoze priroda tu kvazi zastupuje rolu Boha. Ide tu o krasnu symbiozu povodnych obyvatelov tejto planety a celeho ekosystemu. Clovek ako cudzinec a neskor ako narusitel tento ekosystem narusi. Mozno, ze podton myslienky filmu je, ako clovek pre rozmar penazi, dokaze znicit to krasne. Ponorte sa do filmu a vychutnajte si pocit, ze ste uplne na inom svete.

plagát

Gladiátor (2000) 

Historicky film s nezabudnutelnym pribehom. Aj ked tento pribeh nefiguruje s dejinami, scenarista pekne pospajal jednotlive postavy a udalosti dokopy. Hlavnu postavu stvarnuje Maximus, general severnej armady. Doplati na svoju cestnost vysokou danou. Scenar nadviazuje na intrigy spojujuce sa so ctiziadostivostou po moci. Tu si clovek uvedomi, ako jeden krok dokaze obratit cely zivot naruby. Pravo po spravodlivosti dodava hlavnej postave silu zit a postavit sa tym, ktori mu tak ublizili. Vela zmysluplnych komentarov vo filme. Velky dojem u mna urobil aj soundtrack Now We Are Free. Prekvapivy koniec ktory ma dostal. Film ktory si radi pozriete opakovane.