Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Komédia
  • Sci-Fi
  • Horor

Recenzie (7)

plagát

96 hodín (2008) 

Mám rád tento nový moderný typ akcie a réžie. Pripomínalo mi to Jasona Bourna+Jacka Bauera+Denzela Washingtona (Muž v ohni}. Nekompromisne vpred idúci nezastaviteľný vlak, ktorý takmer nerobí chyby. Práve toto je to najlepšie na tých postavách a ich filmoch či seriáli. Ak je to patrične podporené hudbou je výsledok 100 percentný. Tu to bolo na takých 70(hudba u mňa hrá vždy veľkú rolu}. Možno práve preto dávam len 4*.

plagát

Forrest Gump (1994) 

Dokonalé film- hudba, príbeh, Tom Hanks no proste všetko ale naozaj všetko v tomto filme je dokonalé. Prekrásne.

plagát

Znamenia (2002) 

Opäť ďalší skvelí film môjho obľubeného režiséra. Tento krát sa to veľmi približuje k hororu. To ako budeje atmosféru strachu aj z maličkostí je dokonalé(pri hľadaní signálu na streche auta alebo sledovania TV, alebo z obyčajného rozprávania), a hudba tomu ešte viacej dopomohla. Taktiež ľudské emócie zohrali veľkú úlohu vo filme, ktoré vyplynuli zo strachu Gibsona o rodinu. Na konci nesmie chýbať pre Shyamalana typické nečakané rozuzlenie alebo pointa.

plagát

Let číslo 93 (2006) 

Perfektne zachytená atmosféra v riadiacich strediskách pred únosmi aj počas nich-kontrolovaný chaos pri vzlietaní lietadiel, a vlastne všetko to čo sa tam deje. Ak sa to takto nejako stalo v tom lietadle tak toto boli tí praví hrdinovia a nie tí ktorý umreli pri dvojičkách alebo v Pentagone. Posledných asi 30 minút je asi to najnapínavejšie čo som vo filme kedy videl. To akým štýlom to bolo podané(perfektná kamera, ktorá nestála niekde staticky chvaľabohu ale viac menej chaoticky sa hýbala-mohli sme si aspoň viac predstaviť chaos akí tam musel byť. Alebo zúfalstvo cestujúcich, ktorí sa snažili proti teroristom zasiahnúť, či telefonovanie domov a posledná rozlúčka s rodinami) Možno nejaké prvé minúti neboli nejako zvlášť zaujímavé, posledná polhodina to bohate zachránila. Perfektný film z realistickou a napätou atmosférou-či už to bolo v lietadle alebo v riadiacich vežiach.

plagát

Superman sa vracia (2006) 

Vždy keď sa teším na nejaký film dopredu a potom si ho pozriem, bývam väčšinou sklamaný výsledkom. Ale tentokrát to tak úplne nebolo. Čakal som že to bude 100% film, no hodnotím ho len na 90-čo je vynikajúce číslo. Nový herec stvárnujúci supermanu ujde . Dosť sa mu podobá, zahral to dobre. Kevin Spacey bol rozhodne lepší ako Gene Hackman v pôvodnom supermanovi-nebol až taký komický, a celkovo podal lepší výkon. Kate Bosworthová taktiež. Pekná mamina. Tých 10 percent čo sa mi tam stratilo by som pripísal asi tomu že na 260 miliónový film to tak nevypadá. Ťažko povedať kde by som mal vydieť tie peniaze. A ešte mi vadilo že nevymysleli niečo iné proti supermanovi ako zas len ten kryptonit. Nevravím že to s ním bolo zlé, ale niečo na spôsob superman 2 radšej. Scéna z lietatlom bola vynikajúca, syn posledných neviem asi 50 minút ešte lepších. Ale úplne najlepšie boli asi úvodné titulky:) Naozaj. Dobrá animácia ktorá mala asi znázornovať supermanov príchod na Zem po tom čo hľadal v troskách svojej planéty tých čo by mohli prežit. Do toho tá klasická supermanovská hudba, no vynikajúce :). Takže veľmi dobrý film, s taktiež vynikajúcou hudbou(John Ottmann) a efektami.

plagát

Mission: Impossible 3 (2006) 

Ked mám povedať pravdu, tak od trojky som moc neočakával. Bolo to asi tým, že režisérom je J.J. Abrams-teda televízny režisér, ktorý nemal s takýmto filmom ešte žiadne skúsenosti. O filme som počul, že to bude prvý akčný veľkofilm, samá akcia a podobne. Lenže čo by to bol za film, keby v ňom boli same výbuchy, prestreľky počas celého filmu. Myslím, že by sa človek nudil, keby tam bola len a len akcia nech je akokoľvek napínavá, napríklad Van Helsing-nič viac len akcia, a navyše vrchoľne nezaujímavá. a čo z toho-no nič z toho nakoniec ani nebolo. Filmu to nijako nepomohlo- bola to kravina.-. Aj medzi výbuchmi sa musí niečo zaujímavé diať.A to sa v MI3 diaľo, aspoň v takom množstve, že sa s toho nestal iba primerný film, na druhej strane ani 5*kový-tým mám na mysli napríklad všetky scény z Hoffmanom. Bol to jeden z najlepších záporákov akých som vo filme videl. Tá úvodná scéna vypočúvania nemala chybu. Konečne niekto kto je rázny, neľutostný, a nie ako ten uplakaný Scott z dvojky, plus si pripočítajte originalne akčné scény a máte hit ako vyšiťý. A celkový dojem z filmu-veľa scén mi pripadalo, tak akosi nasilu natočené, ale v dobrom slova zmysle!!. Napríklad to vypočúvanie na začiatku, útok na most, alebo na záver keď utekal po strechách a uliciach za svojou manželkou-, do toho všetkéh tá rázna hudba. No proste je vidieť, že sa snažili aby bola každá scéna dobrá, tak nejako vymaxilizovaná(iné slovo ma nenapadlo). Dosť dobrý film z originálnou akciou( záchrana kolegyne, útok na moste stíhačkou), výbornými hereckými výkonmi a ráznou hudbou.