Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Animovaný
  • Dráma
  • Horor
  • Akčný

Biografie (46)

Bethany Hamilton (spisovateľka / herečka)

29.07.2016

Bethany Meilani Hamilton-Dirks je americká profesionálna surfistka, ktorá je zapamätateľná tým, že v roku 2003 prišla o ľavú ruku pri útoku žraloka. Aj napriek tomu sa však vrátila naspäť do vody a tým vo svete surfingu a športu získala ešte väčšie uznanie. O svojej životnej ceste v roku 2004 napísala autobiografické dielo… (viac)

Dax Flame (herec / režisér / scenárista)

26.07.2016

Pravým menom Madison Paterllo, známejší je však pod menom Dax Flame. Popularitu získal hlavne vďaka svojmu YouTube kanálu "Daxflame", na ktorom bol ako vloger aktívny od januára 2007, avšak v roku 2015 bola zaznamenaná jeho posledná aktivita. Jeho tvorba bola zameriavaná hlavne na neho, 15-ročného chlapca bez väčšieho… (viac)

Peter Chao (herec)

26.07.2016

Davin Tong, známejší ako Peter Chao, je kanadský komediálny vloger a youtuber, známy pod prezývkou "pyrobooby", zameriavajúci sa hlavne na zobrazovanie ázijských stereotypov. Narodil sa a vyrástol v meste New Brunswick v Kanade, jeho rodičia sú čínskymi prisťahovalcami a on je ich druhým synom. Tongovou výhodou je aj to, že… (viac)

Dylan Playfair (herec)

03.07.2016

Dylan Playfair je kanadský televízny a filmový herec, ktorého roly nie sú obmedzené na žáner. Naopak, zahrá si od sitcomu, až po horor.Dylan sa narodil vo veľmi hokejovo založenej rodine, v mestečku Fort St. James BC. Je najstaršie dieťa z troch chlapcov, pričom obaja jeho bratia sa stali hráčmi WHL. Jeho otec, Jim Playfair je… (viac)

Josh Herdman (herec)

17.06.2016

Joshua "Josh" Herdman je anglický herec. Jeho kariéra začala v roku 2001 filmom Harry Potter a Kameň mudrcov, a doteraz je známy hlavne vďaka svojej postave Gregoryho Goylea, ktorá sa objavila vo všetkých ôsmich filmoch zo série Harry Potter. Vo Veľkej Británií je známy ešte pre svoju rolu Bena v seriáli BBC UGetMe.Je synom… (viac)

Koo Koo (herečka)

08.02.2016

Pravým menom Minnie Woolsey, sa narodila v 19. storočí v Amerike, v Georgii. Za svoj život si vyslúžila rôzne prezývky (Minnie Ha Ha, slepé dievča z Marsu), no najznámejšia je pod prezývkou Koo Koo "vtáčie dievča". A to preto, že trpela vzácnou vrodenou chorobou, postihujúcou kostru, zvanou "Virchow-Seckel syndrome". Choroba… (viac)

Marc Senter (herec)

14.12.2015

Marc Senter sa narodil v americkom meste Littleton a vyrástol v Denveri, v Colorade. Tam ako talentovaný mladý muž exceloval v lyžovaní, bojových umeniach, tanci a hudbe. Neskôr ho ale premohla vášeň k filmom a odišiel do Los Angeles, kde začal svoju kariéru ako herec a postupne dostával lepšie, jednorazové roly v seriáloch,… (viac)

Fivel Stewart (herečka)

14.12.2015

Trent Heaven Stewart je americká herečka a občasná speváčka. Jej meno sa jej nepáčilo, tak si ho neskôr zmenila na Fivel Stewart, pod ktorým ju možno poznať. Pochádza zo štyroch súrodencov, z ktorých najznámejší je jej starší brat Booboo Stewart, taktiež herec, známy zo série Twilight. Ďalej má dve sestry a je dcérou Nilsa… (viac)

Mat Fraser (herec / scenárista)

05.07.2015

Mat je pôvodom londýnsky striptér, komediant a príležitostný pornoherec. Najviac sa preslávil a zažiaril u fanúšikov American Horror Story: Freak Show, kde si zahral rolu Paula, potetovaného, postihnutého muža. Tvorcovia seriálu uvažovali o tom, že by do tejto roly obsadili zdravého herca, ale nikto sa nevžil do postavy… (viac)

Bram Stoker (spisovateľ)

07.06.2015

Abraham Stoker bol známy írsky spisovateľ. Narodil sa v znamení škorpióna ako tretie zo siedmych detí Abrahama a Charlotty Stokerovcov. Už jeho matka mu ako malému rozprávala veľa ľudových príbehov a keltských mýtov, a to kvôli tomu, že ho neidentifikovaná choroba do ôsmich rokov držala v posteli. Možno aj to v ňom vzbudilo… (viac)

Marcus T. Paulk (herec / producent)

07.06.2015

Celým menom Marcus Terrell Paulk je americký herec, rapper a tanečník, narodený v Los Angeles, v Kalifornii.V roku 1991 prepožičal svoj hlas sobotňajšej animovanej relácii Hammerman, v ktorej účinkoval tiež americký pop rapper M.C. Hammer. To bol pre Marcusa začiatok novej kapitoly. Jeho prvá herecká rola prišla v seriáli Grace… (viac)

Dobroslav Chrobák (spisovateľ / herec)

13.02.2015

Dobroslav Chrobák, dodnes známy svojimi knižnými dielami sa narodil v roku 1907, vtedy ešte za Rakúsko-Uhorska v Hybe, čo je obec nachádzajúca sa v dnešnom okrese Liptovský Mikuláš. Bol druhým dieťaťom krajčíra a osvetového pracovníka.Už ako študent sa venoval písaniu poviedok, napríklad v sedemnástich rokoch napísal a… (viac)

Noah Cyrus (herečka)

13.02.2015

Noah Cyrus je nie veľmi preslávená dcéra amerického hudobníka a občasného herca Billyho Raya Cyrusa, mladšia sestra speváčky a herečky Miley Cyrus a gitaristu Tracea Cyrusa. Narodila sa 8.1.2000 matke Tish Finley Cyrus v Tennessee, v USA.Noah odštartovala svoju hereckú a dabérsku kariéru v roku 2003 v seriáli Doc ako postava… (viac)

Gabriel Kocák (účinkujúci)

13.12.2014

Usmievavý kuchár slovenskej televízie Joj so skúsenosťami zo zahraničných reštaurácií. Gabriel Kocák rád pomáhal v kuchyni už ako malý chlapec, no varenie ho naplno chytilo vraj až na strednej škole a prepuklo keď prvýkrát vycestoval za prácou. Do zahraničia sa vybral ako 22-ročný a viac ako desať rokov varieval napríklad v… (viac)

Tomislav Miličević (herec)

22.04.2013

Narodil sa v Sarejeve, vo vtedajšej Juhoslávii (dnešná Bosna a Hercegovina) do chorvátskej rodiny. Keď mal tri roky, presťahoval sa s rodičmi do Michiganu a tam sa po čase začal učiť hrať na husliach a podľa všetkých bol veľmi dobrý. Po cca 16-tich rokoch s tým skončil. Jeho rodina zjavne emigrovala kvôli tomu, aby mladý Tomo… (viac)

William Shakespeare (scenárista / spisovateľ)

14.04.2013

Rómeo a Júlia, Hamlet, Kráľ Lear, Macbeth, Othello... 37 hier, 154, sonetov, 2 dlhé epické básne a rôzne ďalšie verše.V Anglicku, vo farskej matrike v Stratforde nad Avonou je latinsky písaný záznam z krstu 26. apríla 1564 – Gulielmus, filius Johannes Shakespeare – William, syn Mary Ardenovej a Johna Shakespeara, prvý syn a… (viac)

Jakub Gierszał (herec / producent)

22.12.2012

Jakub je poľský herec narodený v Krakove. Jeho otec je Mark Gierszał, uznávaný divadelný režisér, pracujúci prevažne v Nemecku. Keď mal Jakub niekoľko mesiacov, presťahoval sa s rodičmi do Hamburgu. Po 11-tich rokoch sa vrátil do Poľska, kde žije v Toruni, rodisku jeho matky. V súčasnosti je študentom PWST (Państwowa Wyższa… (viac)

Jonathan Gallant (herec)

02.09.2012

Jonathan alebo Jon Gallant je basgitarista skupiny Billy Talent narodený v Streetsville. Tam sa od svojich 12-tich rokov učil hrať na basgitaru. Jon chodil do školy Our Lady of Mount Carmel a v tej dobe hral v kapele so svojím bývalým spolužiakom (teraz spevákom kapely Billy Talent) Benjaminom Kowalewiczom, ku ktorej sa neskôr… (viac)

Ronnie James Dio (herec / skladateľ / scenárista)

19.08.2012

Ronnie James Dio, vlastným menom Ronald James Padavone bol hardrockový americký spevák pochádzajúci z talianskej rodiny, ktorá sa presťahovala do Ameriky. Začínal hrať na trúbku, v škole potom hral na basovú gitaru. Neskôr sa začal venovať výhradne spevu a vystupovať so skupinami, ako napríklad Ronnie Dio and the Prophets (1961… (viac)

Ian D'Sa (herec)

13.08.2012

Ian Michael D'Sa je v prvom rade gitarista a vedľajší spevák skupiny Billy Talent. Ian je pôvodom ako celá jeho rodina z Indie, ale narodil sa vo Veľkej Británii. Keď mal tri roky, celá jeho rodina sa sťahovala, tentokrát do Kanady. Jeho prvý nástroj, na ktorý sa učil hrať bolo piano. Neskôr, keď mal 13 rokov, sa začal učiť… (viac)

Reklama