Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Krimi
  • Akčný
  • Dobrodružný

Obľúbené seriály (10)

Frasier

Frasier (1993)

Srdcová záležitosť :) Frasier pre mňa znamená: Inteligentný humor, geniálne hlášky (Buldog: "Hey, what if she hates sports?! I need this job. I just promised my mom a new pacemaker. Wait, think I could get her to believe I said "pasta maker?" :)), skvelé postavy (môj najobľúbenejší Niles Crane .. Daphne: : "Feeling a bit lonely are we? "Niles: " Only when I'm by myself or when I'm with other people." :), Krásna love story: Niles zbožňujúci Daphne je rozkošný a dojímavý ( Daphne: "Oh, Dr. Crane, you're always thinking of me." Niles: "You have no idea..."Niles (sniffing Daphne's perfume) "Is that 'Forbidden'? Frasier: "In every sense of the word!" ) No a nemôžem zabudnúť na Marisu (Niles: "Maris means the world to me. Why just the other day I kissed her for no reason whatsoever.... " Daphne: "You really love her. Don't you?" Niles: "You know; I do. Love is a funny thing isn't it? Sometimes it's exciting and passionate, and sometimes it's something else, something comfortable and familiar -- that newly-exfoliated little face staring up at you from across the breakfast table, sharing a laugh together when you see someone wearing white after Labour Day.")..... Pre mňa bezkonkurenčne najlepší sitcom. P.S. Frasier a Niles sú psychiatri nie psychológovia ;)

Simpsonovci

Simpsonovci (1989)

Homer a jeho hlúposť naivita a genialita zároveň, Montgomery Burns, narážky na náboženstvo, Itchy a Scratchy, to sú prvé asociácie, ktoré ma napadnú pri slove Simpsonovci. Seriál popretkávaný skvelými geniálnymi a občas aj slabšími epizódami. To čo robí tento seriál ešte lepším, je výborný český dabing. V originály to jednoducho nie je ono :)

Dexter

Dexter (2006)

Dexter : "Tonight's the night. It's going to happen again and again. Has to happen. Nice night. Miami is a great town. I love the Cuban food and pork sandwhiches, my favorite. But I'm hungry for something different, now." ....Úžasné Dexterove monológy, skvelý scenár, napätie a hlavne jeden z najlepšie napísaných charakterov DEXTER mi prirástol ku srdcu :)

Šílenci z Manhattanu

Šílenci z Manhattanu (2007)

Výnimočný seriál, úžasné dialógy, skvelo prepracované charaktery, či vykreslenie atmosféry 60. rokov a postavenia mužov a žien v danej dobe z rôznych perspektív. Žiadna časť sa mi nezdala "odfláknutá", proste skvelá práca a seriál presne podľa môjho vkusu. Niektoré diely by si zaslúžili Oskara :)

Ženy z rodu Gilmorovcov

Ženy z rodu Gilmorovcov (2000)

Jeden z mojich najmilších a najobľúbenejších seriálov. Veľmi sympatické herecké obsadenie, atraktívne prostredie, zaujímavé a vtipne napísané postavy..... Obľúbené postavy: Jess, Rory a Luke; najotravnejšia postava: Dean.

Nezvestní

Nezvestní (2004)

Chytila som sa do tejto "pasce" a aj keď som tušila ako to dopadne (teda, že budem sklamaná). Zotrvala som poctivo do konca. Prečo vlastne? Pretože mi mnoho častí prinášalo veľkú radosť, spokojnosť.... bola som fascinovaná. Bavilo ma sledovať rôzne konšpiračné teórie, ktoré sa objavovali na fanúšikovských stránkach. Niektoré nápady fanúšikov, ako to vlastne celé je, mohli scenáristi seriálu kľudne prebrať a bola by som spokojná. Veľkým pozitívom bolo herecké osadenstvo a veľmi dobre a vtipne napísaná postava Jamesa "Sawyer" Forda :) 5* dávam teda za to, ako ma tento seriál tešil, ako som sa nemohla dočkať ďalšej časti a za to aké diskusie dokázal rozpútať.

Homeland - Zradca

Homeland - Zradca (2011)

Claire Danes je úžasná! Aj keď som pri prvej sérii váhala, druhá séria ma presvedčila, že seriál si zaslúži 5*. Vynikajúce herecké výkony, inteligentný scenár, momentálne jeden z mála seriálov, kde sa vývoj deja nedá 100% predvídať. No a v posledných mesiacoch sa na ďalšie časti Homelandu teším trošku viac, než na Dextera..... a to už je čo povedať :)