Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Komédia
  • Animovaný
  • Horor

Obľúbené filmy (10)

Útek do divočiny

Útek do divočiny (2007)

Seana Penna mám rád ako herca, ale tu sa ukázal ako skvalý režisér. Podarilo sa mu stvoriť niečo nádherné. Útek do divočiny je kvalitný film, ktorý má hodnotu a plno skvelých myšlienok. Pochvalu si zaslúži aj kamera, scenár a výber hudby. Nádherné zábery prírody len podčiarkli silu príbehu Ch. McCandlessa.

Harry Potter a Kameň mudrcov

Harry Potter a Kameň mudrcov (2001)

Keďže som videl všetky časti, môžem povedať, že jednotka bola takým slabším dielom z celej série o tomto mladom čarodejníkovi. Tým ale netvrdím, že to bol slabý diel - ale pre tých, čo videli všetky - je neporovnateľný s Harry Potterom, ktorý začína v trojke. Grafika i všetko čo sa týka vizuálnej stránky hodotím na jednotku, ale príbeh a výkony, trošku pokuľhávajú... A ešte jeden plus majú prvé dva diely - herca stvárňujúceho Albusa Dambldora - Richarda Harrisa...

Temný rytier

Temný rytier (2008)

Fantázia... Ale čo iné sa dalo čakať od dvoch géniov? Ch. Nolan stvoril Batmana o akom sa mi ani nesnívalo a H. Zimmer dodal do každej už tak skvelej scény zvukovú stopu, ktorá vygradovala hádam každú sekundu. Prepracované do bodky. Navyše CH. Bale sa mi ako Batman páčil zo všetkých najviac, jediný, kto ho prevýšil bol záporák H. Ledger, ktorý precítil svoju rolu a JOKERA zahral - dovolím si tvrdiť bez jedinej chybičky... Právom mu patrí Oscar za vedľajšiu postavu. Myslím, že tento film by si kľudne zaslúžil aj vyššiu priečku v rebríčku... Paráda!!

Zachráňte vojaka Ryana

Zachráňte vojaka Ryana (1998)

Moja filmová jednička. T. Hanks v réžii S. Spielberga - nemohlo vzniknúť nič iné ako nezabudnuteľné majstrovské dielo, nielen medzi vojnovými snímkami. Od úvodnéj scény až po tú záverečnú je dej naplnený nádhernými zábermi, skvelým scénarom, vynikajúcimi výkonmi a veľkou dávkou emócii. Môžem použiť všetky superlatívy pri hodnotení Vojaka Ryana. Už som tento film videl mnohokrát a mnohokrát ho ešte uvidím, lebo ak má nejaký film hodnotu, je to práve tento. Keby mám klobúk, už je dole...

Pán prsteňov: Spoločenstvo Prsteňa

Pán prsteňov: Spoločenstvo Prsteňa (2001)

Pán Tolkien by bol určite hrdý na režiséra i celý štáb, ktorý sa podieľal na tomto majstrovskom úvode do - pre mňa najlepšej tirlógie. Nádherný dej a silu i emócie vyžarujúci príbeh ma udržal už neraz pozerať s nadšením. Skutočná radosť stráviť večer pri takomto filmovom bombóniku. Vizuálizácia, hudba, výkony... jednoducho všetko a všetci, ktorí sa podpísali pod toto veľdielo, by si zaslúžili aj viac ako päť hviezd, ale limit je limit...

Avengers: Pomstitelia

Avengers: Pomstitelia (2012)

Avengers sú príjemným spestrením, pri ktorom sa nudiť nebudete. Ale nebudete ani jasať nad úžastným, dych berúcim dielom. To, že máte možnosť vidieť pokope takmer celý americký svet - v zmysle komiksovej reality a kultúry tejto krajiny. Jediný, ktor chýbal bol Superman. Hlášky spríjemnili docela podarenú akciu. Takže som spokojný.

Počiatok

Počiatok (2010)

V nemom údive tlieskam!!!! Ďakujem pán Nolan!!!! Tak tento film nemá chybu - vynikajúce! Od zdrcujúcej hudby - veď čo iné čakať od H. Zimmera?? Cez úžasnú réžiu a kameru. O vizuálizácií by som tiež mohol napísať veľa superlatívov. Počas celého filmu som ostal "prikovaný" k sedadlu. A ten grandiózny záver, ktorý všetko nechá otvorené... Veľmi potešil aj výkon L. Di Capria! Výnimočný film roku 2010.

Bojovník: Brat proti bratovi

Bojovník: Brat proti bratovi (2011)

Toto bolo niečo čo sa v roku 2011 naozaj podarilo!!! Kto sa rozhodne si ho pozrieť, nech sa pripraví na emočnú explóziu, ktorá diváka pohltí - a to doslova. Silný príbeh a silné charaktery postáv robia z filmu, ktorý sa zdá byť "už klasickou bojovou turnajovkou" niečím výnimočným. K skvelej a napätej atmosfére prispela nádherne prepracovaná zvuková stopa, ktorá nejednej scéne dodalo šmrnc a tzv. zimomriavkový efekt... Dosť bolo chválenia - treba vidieť - rozhodne!