Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Komédia
  • Animovaný
  • Krimi

Recenzie (23)

plagát

Nezabudnuteľná cesta (2002) 

Je to strašne sladké a cukríkové, pre mňa až príliš. Je to sto krát ohratý príbeh o tom ako sa zlý chlapec pod vplyvom neuveriteľne dobrého dievčaťa zmení a tento krát to ide úplne mimo mňa.

plagát

Cesta do Indie (1984) 

Vďaka mojej profesorke literatúry budem mať z tohto filmu asi doživotnú traumu:D Film sám o sebe nie je zlý ale je strašne dlhý a miestami dosť nudný, odporúčala by som skôr prečítať si knihu..

plagát

Nikdy ma neopusť (2010) 

Vždy sa snažím oddeliť film od predlohy a nehľadať rozdiely a chyby. Pri tomto konkrétnom filme to ale nejde. Predloha je nádherná kniha plná neskutočne silných momentov, ktoré ma zasiahli a rezonovali vo mne ešte dlho po dočítaní knihy. Čitateľ veľmi dlho netuší o čo ide, jednotlivé kúsky skladačky do seba zapadajú len postupne, o to väčší dopad má potom záverečné vysvetlovanie. Tvorcovia vo filme ponechali len dej a niektoré zásadné momenty úplne zmenili, preto na mňa film nemal skoro žiadny dopad, prišlo mi to strašne chladné a prázdne. Jediné pozitívum vidím v hercoch, ktorý podľa mňa dobre vystihli jednotlivé postavy.

plagát

Láska nebeská (2003) 

Toto je môj najobľúbenejší romantický film. Aspoň raz za rok si ho musím pustiť a nasať tú pozitívnu energiu ktorú tento film skrýva aj napriek tomu, že nie všetky príbehy sa skončia šťastne. Je tu veľa postáv a každá dostane toľko priestoru koľko si zaslúži, herci sú všetci úžasní, no najviac som sa zamilovala do Billa Nightyho. Tento film nemôže byť zlý už len z dvoch dôvodov, je tu tancujúci Hugh Grant a Colin Firth, ktorý skáče do jazera. :)

plagát

Štvrté proroctvo (2009) 

Neočakávala som veľa od tohto filmu, zrejme preto ma celkom priíjemne prekvapil. Prvá polovica bola veľmi vydarená, miestami mal film až hororový nádych. Milo ma šokoval Cage z ktorého som si nemala chuť robiť počas filmu srandu. Záver sa mi veľmi páčil nie je veľa filmov v ktorých má divák možnosť vidieť totálnu deštrukciu. Keď to tak zhrniem tento film je plný prekvapení. :)

plagát

Harry Potter a Dary smrti - 2. (2011) 

Od posledného Pottera som veľa očakávala. Rozdelenie knihy na dve časti mi neprekážalo, naopak myslela som si, že takto budú mať čas venovať sa postavám. To je jediné čo ma sklamalo. Napríklad takého Lupina mohli rovno vyhodiť, povedal dokopy možno 2 vety a celá jeho postava vyšumela do prázdna. Ale ako celok sa mi film veľmi páčil. Bolo to strhujúce, boj o Rokfort bol úžasný, vidieť tie známe miesta totálne zničené bolo niečo neuveriteľné. Najviac sa mi páčil Snapov príbeh, ktorý skvele spracovali a Rickman konečne dostal toľko priestoru koľko si zaslúžil. Pri poslednom zábere na nástupište 9¾ som si uvedomila, že toto je naozaj koniec, Harry mi bude veľmi chýbať.

plagát

Sherlock (2010) (seriál) 

Toto bolo pre mňa ako blesk z jasného neba. Nečakala som, že britský seriál bude lepší ako film ale stalo sa. Sherlock a Watson sú absolútne neodolateľný a ani na chvíľku nenudia. Na rozdiel od knihy je síce divák sem tam múdrejší ako Sherlock, hlavne to jeho tápanie v prvej časti mi prišlo smiešne ale inak nemám čo vytknúť. Všetky tri časti majú skvelé tempto ani som si neuvedomila ako mi každá časť ubehla. Doyla zbožňujem a väčšinou mi takéto moderné spracovania vadia ale v tomto prípade nemám nič proti, pretože zachovali kúzlo kníh.

plagát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

Tento seriál je jednoducho úžasný. Prvá časť ma chytila a seriál ma už potom až do konca nepustil. Je to strhujúce a napínavé. Čakala som trochu viac fantasy prvkov, čo by ma potešilo, ale vôbec mi nevadí, že sa tvorcovia viac zamerali na postavy a ich vzájomné vzťahy. Posledná časť bola pre mňa absolútne dokonalá, pri niektorých momentoch som nedokázala ani dýchať. Mrzia ma iba dve veci, záver deviatej časti a fakt, že až rok musím čakať.

plagát

Ako som spoznal vašu mamu (2005) (seriál) 

Prvé tri série sú skvelé a rada sa k nim vraciam, medzi moje oblúbené časti patria tie so svadbou. Posledné série mi už ale lezú na nervy, to večné hladanie matky je otravné a už to skoro vôbec nie je vtipné, niektoré časti boli vyložene trápne. Preto iba štyri hviezdičky.

plagát

Pán prsteňov: Spoločenstvo Prsteňa (2001) 

Ani po desiatich rokoch pre mňa tento film nestratil svoje kúzlo a dodnes ho nič neprekonalo. Prenesie ma do úplne iného sveta, ktorý je dokonale premyslený, krásny a tak trochu tajomný. Som nekritický obdivovateľ Tolkiena a trošku mi trvalo kým som sa zmierila s niektorými zmenami ale po niekoľko násobnom pozretí na také hlúposti kašlem a uznávam, že lepšie sa to natočiť nedalo.