Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Horor
  • Komédia
  • Animovaný

Obľúbené seriály (10)

Prison Break: Útek z väzenia

Prison Break: Útek z väzenia (2005)

vynikajúci príbeh o dvoch bratoch, z ktorých sa jeden rozhodne obetovať svoju slobodu a dobrovoľne sa nechá zavrieť, len aby z väzenia vyslobodil svojho staršieho brata, ktorý je neprávom odsúdený na smrť, skvele znalosti a vedomosti Michaela Scofielda ma vždy ohúrili a vždy som bol prekvapený a fascinovaný ako si dokázal poradiť aj s tou najväčšou prekážkou..skvelý scenár, bravúrne gradovanie a vyvrcholenie deja a brilantný záver..

Hra o trůny

Hra o trůny (2011)

vyšla zatiaľ ešte len prvá séria, ale ja už tu chcem ďalšiu!!..ešte sa mi tuším nestalo, aby ma seriál po prvej sérii tak ohromil, aby som už vedel, že je to určite jeden z mojich top 10 seriálov vôbec!!..bravúrne, geniálne, fantastické..jedni z mála slov, ktoré Game of Thrones vystihujú..

Papírový dům (Netflix verze)

Papírový dům (Netflix verze) (2017)

Ani neviem, ako začať a čo všetko sem spomenúť, resp. vychváliť, pretože by veru bolo čo. Posnažím sa teda byť na úvod jasný a vecný. Tento seriál je DOKONALÝ. Už samotný námet predznamenáva veľkú šou, ktorá je umocnená vynikajúcou prepracovanosťou dialógov, výborne napísaným scenárom, skvelo obsadenými hercami a v neposlednom rade pasážami, ktoré sú plné zvratov/prekvapení a veľkých momentov. Aj nápad pomenovať hlavné postavy podľa miest je veľmi osobitý a keď už aj niekde uvidím hrať niektorého z týchto hercov, vždy si poviem, že je to Profesor, Helsinky, Tokio, Nairobi, Berlin atď. V poslednej dobe som svoj voľný filmársky čas začal venovať rôznym seriálom a aj keď som videl množstvo kvalitných, toto je pre mňa number one. Veľmi rád by som sa tu ďalej rozpisoval, čo všetko sa mi na seriáli páčilo, lebo naozaj tam toho bolo kopu, ale nechcem zbytočne spoilerovať, lebo La casa de Papel si zaslúži, aby ste mu dali šancu. Snáď na záver len dôvetok, že už niekoľko rokov som nemenil svoju top 5 seriálov a práve dnes sa to deje.

Dva a pol chlapa

Dva a pol chlapa (2003)

kto nemá rád Dva a pol chlapa, prichádza a obrovskú zábavu..Charliemu táto rola sadla dokonale a je v nej nenahraditeľný..obsadenie Angusa T. Jonesa bolo tiež zaujímavé ale prinieslo to svoje ovocie..proste týchto troch, resp. dva a pol chlapov si obľúbi každý..

Domek z karet

Domek z karet (2013)

House of Cards je seriál z prostredia americkej politiky, v ktorom jeho hlavný predstaviteľ, senátor Francis Underwood, poukazuje na spôsob, akým sa robí vrcholová politika. V seriáli je pekne vykreslené, kto za aké nitky ťahá, ako sa prijímajú jednotlivé návrhy zákonov, či vyhlásenia, resp. ako sa získavajú hlasy potrebné pre schválenie, resp. neschválenie daných návrhov. Vyobrazená je i zahraničná politika USA, a to tak k Rusku, ako aj k Izraelu, či Palestíne. Stretnutia prezidentov USA a Ruska vo mne zakaždým vyvolávali zimomriavky, keďže boli zahrané geniálne. Základom seriálu je však predovšetkým MOCENSKÝ BOJ, či už medzi republikánmi a demokratmi alebo medzi jednotlivými predstaviteľmi vo vnútri danej strany. Samotný Underwood je stelesnením politika, ktorý je ochotný pre osobný kariérny rast ísť aj cez mŕtvoly. Postupne nám ukazuje rôzne nástroje, metódy a spôsoby, ktoré k dosiahnutiu svojho cieľa využíva. Kevin Spacey ho stvárnil dokonale, veril som mu každé jeho gesto. Do role sa skvelo hodil a myslím si, že v tomto seriáli podáva svoj životný výkon. 3. séria: S pribúdajúcimi sériami získava House of Cards čoraz viac na svojej kvalite a tretia séria je podľa môjho názoru zatiaľ najlepšia. Jej záverečná časť sa skončila presne tak, ako by mala, teda s cieľom nalákať diváka k sledovaniu jej ďalšieho pokračovania. Ja som to tvorcom zbaštil a štvrtú sériu už budem horlivo očakávať. 4. séria: Po dosledovaní štvrtej série konštatujem len toľko. Štvrtá séria je jedna z najlepších sérií, aké som kedy v seriáloch videl. A to som ich teda videl požehnane. Už nech je február 2017. 5. séria: Po dosledovaní piatej série opäť veľká spokojnosť. Tentokrát nás tvorcovia zaviedli do zákulisia priebehu predvolebnej prezidentskej kampane a poukázali na praktiky, ktoré sú k tomu častokrát využívané. Pribudli nové charizmatické postavy, s niektorými starými sa postupne lúčime. Sám som zvedavý, na čom bude postavená 6. séria, keďže posledná časť piatej série jej predznamenala veľmi zaujímavý vývoj. 6. séria: Po vynikajúcich piatich sériách je pre mňa posledná kapitola miernym sklamaním. Po skončení piatej série totiž mali tvorcovia skvelú príležitosť dôstojne zakončiť tento skvostný seriál, no žiaľ, nepodarilo sa im to. Veľkú rolu v tom nepochybne zohrala absencia Kevina Spaceyho v roli nekompromisného F. Underwooda (príčiny jeho vyhodenia zo seriálu poznáme, no i napriek tomu mohli tvorcovia poskytnúť väčší priestor vysvetleniu jeho smrti). Hlavným negatívom poslednej série je však chaotický scenár, na základe ktorého konajú hlavné postavy častokrát nelogicky a predvídateľne. Robin Wright svoju rolu prvej prezidentky USA stvárnila výborne, no samej sa jej celú sériu utiahnuť nepodarilo. Ostatné postavy totiž pôsobia skôr odovzdane a túžiac po konci, ktorý je podľa môjho názoru veľmi odfláknutý a nedovysvetlený. Veľká škoda, že to tvorcovia zakončili práve takýmto spôsobom, no aj napriek tomu považujem House of Cards za jeden z najlepších seriálov vôbec.

Priatelia

Priatelia (1994)

nádherné príbehy, radosti ale aj trápenia zo života šiestich priateľov..Chandlerove hlášky, Joeyho priblblé poznámky, Rossove intelektuálne výroky, či Phoebin smiech sú proste nezabudnuteľné..tento seriál znovu a znovu rád pozerám a vždy sa pri ňom pobavím, aj keď niektoré časti už poznám naspamäť, aj tak je to pre mňa jednoznačne jeden z najlepších seriálov...

Gangy z Birminghamu

Gangy z Birminghamu (2013)

Peaky Blinders je gangsterský seriál zasadený do 20. rokov 20. storočia, ktorý pojednáva o vojne znepriatelených gangov Birminghamu. Ústrednými aktérmi seriálu sú príslušníci tzv. Peaky Blinders, ktorí boli známi tým, že si za svoje čapice schovávali žiletky. V čele tohto rodinného gangu stojí nekompromisný Tommy Shelby, ktorého skvelo zahral Cillian Murphy. Jeho výkony si začínam v poslednej dobe obľubovať čoraz viac. V prvej sérii je nám postupne predstavovaná hierarchou gangu Shelbyovcov a ich nepriateľov. Za účelom vyčistenia mesta Birmingham od podobných gangov prichádza postupne na scénu hlavný vyšetrovateľ bažiaci po dolapení členov Peaky Blinders (predovšetkým jeho vodcu). Ich vzájomná konfrontácia dodáva prvej sérii skvelý náboj. V ďalších sériách členovia Peaky Blinders postupne rozširujú svoje sféry vplyvu a dostávajú sa do konfliktu s predstaviteľmi židovskej odnože "obchodníkov", komunistami, miestnej polície či talianskej mafie. Obzvlášť skvelo stvárnili svoje roly Tom Hardy v podobe nekompromisného a svojského šéfa židovských obchodníkov či Adrien Brody ako neľútostný taliansky mafián, túžiaci pomstiť smrť svojho otca. Tieto série so sebou vždy prinášajú čoraz zaujímavejšiu zápletku, pričom s pribúdajúcimi epizódami narastá aj expanzia pôvodne miestneho gangu do medzinárodného a obávaného aktéra v gangsterskom prostredí. Celková atmosféra seriálu je navyše dotváraná výbornou naaranžovanosťou dobového prostredia a komornej atmosféry. Vo všeobecnosti teda považujem Peaky Blinders za jeden z najlepších počinov z prostredia mafiánskej a gangsterskej produkcie a radím ho do svojej TOP10 seriálov. Už sa teším na 5. sériu. Najnovšia séria odsledovaná a pozitívne dojmy stále pretrvávajú. Som zvedavý, kam sa to posunie nabudúce...Tak a mám za sebou aj poslednú sériu. Seriál potvrdil svoju kvalitu, nové postavy tomu dodali potrebný náboj, páčil sa mi aj vývoj staronových aktérov, hlavne Tommyho, Arthura a Michaela. Navzdory tomu tam však podľa môjho názoru ostalo nedovysvetlených niekoľko dejových liniek, takže dúfam, že tvorcovia dostanú svojim slovám a natočia na záver aspoň ten film.

Koruna

Koruna (2016)

Myslím si, že každý už zaregistroval tento seriál a preto je zbytočné písať, o čom je. O jeho kvalite vypovedá podľa môjho názoru to, že po dlhšom čase mením svoju top10 seriálov. Ďalšie slová sú zbytočné. Tí, ktorých podobná tématika zaujíma, to jednoducho musia vidieť. 5/5

Temný prípad

Temný prípad (2014)

True Detective je seriál nabitý mystikou, tajomnom, záhadou, okultnými vraždami sériového maniaka, kde skvelo funguje symbióza a psychológia dvoch hlavných postáv, ktoré skvelo stvárnili Matthew McConaughey a Woody Harrelson, obzvlášť McConaughey zahral svoju rolu neskutočne a veľmi mu sadla. V čase svojho kariérneho vrcholu by sa už podľa môjho názoru mal venovať iba filmom podobného druhu, pretože až tu ma presvedčil aký pán herec to je. Navyše, intro k seriálu je geniálne, hneď človeka nabudí k jeho sledovaniu a vtiahne ho do deja. Teším sa na ďalšie pokračovanie a mením svoju top 10 seriálov. Druhá séria bola o čosi slabšia ako tá prvá, no i napriek tomu to neznižuje jej kvalitu, o ktorú sa postaralo predovšetkým hviezdne herecké obsadenie na čele s Farrellom a Vaughnom. Vyzdvihnúť však treba aj hercov ako Kitsch, McAdams a Reilly, ktorí svoje role zahrali taktiež obstojne. Samotný temný prípad tejto série ma nezaujal až tak, ako tomu bolo v sérii prvej, ktorá bola podľa môjho názoru viac tajomnejšia. Tu som už po polovici seriálu tušil, kto bude hlavným vinníkom, i keď musím dodať, že záver ma veľmi prekvapil, za čo majú odo mňa tvorcovia jedno veľké plus. I v druhej sérii zaznie skvelý soundtrack, na ktorý sa hneď namotáte. Dúfam, že sa tvorcovia rozhodnú pokračovať i naďalej v natáčaní tohto seriálu a že i v tretej sérii nás prekvapia zaujímavým hereckým obsadením, pretože medzi hlavnými postavami to doposiaľ skvelo fungovalo.