Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Animovaný
  • Akčný
  • Horor

Recenzie (356)

plagát

Hranica (2018) 

Transrodová komunita zatlieskala, lgbt propaganda dostala svoju pravidelnú mediálnu podporu, bojovníci za znormalizovanie inakosti sa radujú, len bežný človek žasne čo to do pekla malo byť.

plagát

Stávka na neistotu (2015) 

Profesionálnejšia ale o to nudnejšia verzia Vlka z Wall Street.

plagát

Dokonalé dni (2023) 

Krásny film na pohladenie duše, bohužiaľ mu ale chýba nejaká zmysluplnejšia pointa. Čakať dve hodiny aby som zistila, že dej sa nikam neposúva pôsobí ozaj nezmyselne. Dosť ma to mrzí, pretože hlavná postava je sympatická, námet zaujímavý. Keby sa autor viac zameral na gradáciu deja než na snové výjavy, bolo by to dokonalé.

plagát

Veľryba (2022) 

Neznášam filmy cielene vyrábané na objednávku oscarovej komisie. Velryba všetky tieto filmy stelesňuje priam ukážkovo. Je tam úplne všetko. Snaha vyvolať súcit nad morbídnou obezitou počas úpadku "fat positivity" hnutia. Povinné zastúpenie nebielej rasy tentoraz v podobe aziatky, samozrejme adoptovanej bielymi rodičmi. Hlavná postava zastupujúca záujmy lgbt propagandy pretože čo už môže byť horšie než sa narodiť ako homosexuál, nepochopený spoločnosťou, pre ktorého láska znamená mnohonásobne viac než si dokážu obyčajní smrteľníci predstaviť. Nechýba ani prvok tzv. božskej relikvie, pretože to k tomu samozrejme patrí. Pridajme manželku hyenu, ktorá z nejakého nepochopiteľného dôvodu nedokáže s nadšením akceptovať novú sexuálnu identitu svojho muža. A samozrejme nesmie chýbať snaha o nápravu disfunkčného vzťahu s vlastným rebelujúcim potomstvom. Celé to zabalíme do atmosféry izby, osvietenej výhradne nočnými lampičkami, pridáme zvuk padajúceho dažďa a ocenenie za najlepší herecký výkon si odnáša chudák Fraser, ktorého herecký talent tvorí jedinú pridanú hodnotu tohto filmu. Celá táto mustra je už tisíckrát obohraná platňa a holyvúd by sa mal konečne zamyslieť a nájsť odvahu  vystúpiť z tohto bahna, v ktorom sa topí už príliš dlho.

plagát

Kroužek sebevrahů (2001) 

Keby príbeh neskĺzaval do snových a fantasy scén, mohol sa tento film, či už ako horor alebo detektívka, stať legendou. Škoda.

plagát

Bod obnovy (2023) 

Zaujímalo by ma akým druhom autizmu trpí herečka, ktorá hrá hlavnú úlohu. Pretože tak nezaujatý, plytký, strnulý a emocionálne chladný prejav sa nedá len tak zahrať. To musí mať človek vrodené. Od skutočnej herečky by som očakávala viac než len monotónnu recitáciu naučeného scenára. To že postráda akúkoľvek tvárovú mimiku radšej už nechám bez komentára.

plagát

Socialistický Zombi Mord (2014) 

Keby niektorú scénku pripravili maturanti pre svojich rodičov na zasmiatie počas stužkovej slávnosti, tak prosím. Ale ak je pravda, že toto dielo vznikalo dlhých šesť rokov, tak potom by sa mali hanbiť  všetci ktorí sa na jeho tvorbe podieľali. A toto je presne ten dôvod, prečo by slováci nemali točiť filmy. Pretože to nevieme. Navyše kasting prebiehal zrejme v najbližšom Kauflande a zobrali každého, kto zvládol prejsť samoobslužnou pokladňou.

plagát

Vlákna (1984) (TV film) 

Ja len dúfam že sa nikdy a nikde nenájde taký ..... ktorý by to odpálil.

plagát

Evil Dead: Vzostup zla (2023) 

Doporučujem zvýšiť si na televízore jas minimálne o 20%, pretože všetko sa odohráva v takmer úplnej tme. Týmto film prekonal Mníšku, ktorá v kategórii "nevidímaniprd" kraľovala donedávna. Najslabší film z celej trilógie.

plagát

Srbský film (2010) 

Toto je presne ten typ filmu, od ktorého očakávate že bude mať hodnotenie 50%. Buď to budete hodnotiť z pohľadu morálky alebo z pohľadu umenia. Záleží koľko kto znesie. Zo začiatku sa to tvári celkom nevinne až na pár psycho-eroticky ladených scén. To najhoršie ale prichádza až v poslednej štvrťhodinke, kedy už aj ten najotrlejší divák začne pochybovať o mentálnom zdraví režiséra, scénaristu ale aj hercov. Keď sa ale dokážete povzniesť nad tieto perverznosti, tak si môžete vychutnať slušne odvedenú "firmařinu" ktorá graduje ešte aj v úplne poslednej vete tohto kontroverzného diela.