Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sovietsky tajný experiment, ktorý mal slúžiť na paralyzovanie armády imperialistického nepriateľa socializmu rozšírením agresívnej smrteľnej nákazy (kódové meno Zaraza) sa vymkol spod kontroly a musel byť ukončený. Vinou súdruha neznámeho vojaka sa zvyšná vzorka bojového plynu dostala pod falošným označením dymovníc do konvoja inváznych vojsk varšavskej zmluvy smerujúceho na územie Slovenska. O niekoľko rokov neskôr sa tento plyn použije pri rutinnom stredoškolskom brannom cvičení a nakazí nič netušiacich študentov. Malá skupinka žiakov bojuje o prežitie, ich jediným problémom však nie sú len agresívni nakazení spolužiaci, ale aj školník (bývalý dôstojník SPECNAZ), ktorý sa snaží za každú cenu zabrániť hroziacej medzinárodnej blamáži. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (178)

mchnk 

všetky recenzie používateľa

Zombie, zakrvácené a sex appealem přetékající slečny (v tomto případě neobyčejně krásné pionýrky) teď letí - to vědí i pod Tatrami, a proto je tu novodobý, již ne zcela amatérský, ale minimálně napůl profesionální snímek. Děj je jasný - dostat se ven - to je celé. Je také jasné, že veškerá snaha byla upřena na stříkající, červenou tekutinu a gumové hračky připomínající orgány či části těl. Naneštěstí pro film se tvůrci moc nezaměřili na atmosféru osmdesátých let. Krom pár dobových "rekvizit". Jinak vizáž, mluva i mentalita zachraňující se mládeže je ze současnosti - film tím dost ztrácí. Na druhou stranu zase získává svým humorným pojetím, i když divák může vnímat humor i tam, kde možná nebyl zamýšlen. Oceňuji a respektuji, že se jedná o amatérský film několika nadšenců, ovšem energii a potenciál filmového talentu lze využít i jinak než v béčkové zombie honičce. (Challenge Tour 2015) ()

heyda 

všetky recenzie používateľa

Přimhouřil jsem oko a dal 4 hvězdy, páč mám rád, když si někdo jde za svým a dokáže leč amatérsky, tak ambiciózně natočit totální zombie krvák. Nedovedu si ani představit kolik hodin dalo práce všechny namaskovat a nastříhat to a ozvučit. Každopádně, kdybych měl být férový. Zaprvé to chtělo lepší seznámení s postavami, než se začnou zabíjet. Zadruhé to chtělo víc vtipu (ten se po úvodních 15 minutách vytratil a je to škoda), zatřetí kratší stopáž a nebo lepší využití času - víc děje.....a hlavně lepší finiš, možná i nějaký zvrat, který by celý film postavil vzhůru nohama, by nebyl od věci. Celkově sympatická amatéřina s krásnýma holčinama (já říkám furt, že na Slovensku je to samá kočka :), která však mohla být ještě o několik úrovní lepší, což si tvůrci asi časem uvědomí a budou toho litovat. ()

Reklama

Radko 

všetky recenzie používateľa

Metaforická myšlienka príbehu je super. Zavrieť školy obrovskými kovovými reťazami. Nákaza, šíriaca sa z ich vnútra sa predsa nemôže dostať za brány týchto desu plných inštitúcií! Veď čo iné je stredná škola, ako nebezpečná infekčná liaheň, plná učiteľov - psychopatov? Väčšina z nich sa snaží natlačiť do hláv študentom len sračky obhajujúce systém. Namiesto toho aby s nimi riešili pubertu - iniciačné obdobie prechodu z detstva do spoločnosti žien a mužov. Iná možnosť, ako radikálny krvavý rozchod s drvivou väčšinou mučiteľov - učiteľov a školníkov - sadistov, jednoducho nie je. Spolužiakom často už tiež niet pomoci. Ich normálnosť zmizla v dôsledku infekcie, naočkovanej v škôlke a na základke. Realizácia sa ale zameriava skôr na pobavenie mládeže, ktorá sa primárne chce baviť čiernym humorom, je filmovo zbehlá alebo sa aspoň baví videami z youtubu. Preto sa vymysleli kreatívne spôsoby odstraňovania nakazených učiteľov i žiakov. No hneď ako sa dej dostane za brány školy, realizácia viazne. Či už ide o podivne nakrútený úvod filmu v ZSSR alebo záver v znamení stíhačiek. Zo základnej charakteristiky hororu: strachu a príjemného napätia vo filme neostalo temer nič. Ostal jazyk mládeže plný vulgarizmov, sexy zväzácke sukničky a mrknutia na tých, čo radi horory. A v úvode spomenutý metaforický presah. ()

Terva 

všetky recenzie používateľa

CITÁT - Nevěřte mrtvolám........... Zajímavé a povedené úvodní "novinové" titulky a uhrančivý hudební doprovod. Kašlete na scénář, kašlete na neherce, kašlete na podivný dialog. Pusťte si nějaký plyn, vypněte mozek a žerte slimáky. Je to hříčka, je to sranda, je to krvák. CITÁT - A to čo? Kurva! Mu jeblo?........... Zombie masakr motorovou elektrickou pilou a když vypnou proud.....no do ritě..... postačí vidle, hvězda na klacku nebo školní lavice. Já se bavil, lepší než Choking hazard. 50% ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

K tomuto sa treba pekne posadiť. Slovenský zombi masaker? To sa snáď ani nedá vysloviť dokopy. Ale pravda je taká, že tvorcovia spravili žánru lokálnu službu. Pokiaľ sa hercom neotvoria ústa ( pri všetkej úcte ) a nezačnú prejavovať nejaký ten herecký talent, ide o chutné žánrové ( amatérske ) žrádlo, za ktoré by sme mohli byť pyšní. Aj vo svete. ()

Galéria (7)

Zaujímavosti (12)

  • Jedna z dvoch hlavných herečiek sa rozhodla filmovanie ukončiť, ale konečné zábery s ňou boli už natočené. Pomohli si radami z internetu od amerických amatérskych filmárov a nechali ju zabiť, čo však znamenalo prepísať od polovice scenár, čo trvalo dva mesiace. (Zdroj: sme.sk) (Raccoon.city)
  • V Hankinej spálni si na jednom z časopisov môžeme všimnúť americkú speváčku Britney Spears. (GTS_PUNK)
  • Detaily rezania tela natáčali tak, že do figuríny vložili prasačie mäso a rezali doň desať minút motorovou pílou. (Zdroj: sme.sk) (Raccoon.city)

Reklama

Reklama