Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Akčný
  • Dráma
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Biografie (7)

Philip Pullman (spisovateľ / herec)

21.09.2013

Philip Pullman sa narodil do rodiny letca RAF. V mladosti sa často sťahoval kvôli otcovej práci. Jeho otec Alfred Outram Pullman zomrel v roku 1953 pri leteckej havárii. Rodina to mala neskôr ťažké. Vyrastal so svojou matkou a dedom. Neskôr sa mama znovu vydala a preto sa rodina presťahovala do Austrálie. Tu ho ovplyvnilo… (viac)

Robert Trujillo (herec / scenárista / skladateľ)

20.09.2013

Roberto Agustin Trujillo sa narodil v Santa Monice, v Kalifornii. Tento Američan mexického pôvodu už v ranom veku inklinoval k hudbe. Matka bola veľkým fanúšikom rocku, a tak malý Robert  počúval od malička kapely ako Van Halen, Black Sabbath alebo Led Zeppelin. Svoju hudobnú kariéru začal v rôznych garážových kapelách, no… (viac)

Jerry Cantrell (herec / skladateľ)

20.09.2013

Celým menom Jerry Fulton Cantrell sa narodil v štáte Washington, v meste Tacoma. Už od detstva sa zaujímal o hudbu, pričom značne mu imponovalo country. Neskôr sa vyjadril, že táto hudba ho vzkriesila a že si pripadal ako napoly Yankee a napoly buran. Jeho rodičia sa rozviedli, keď mal 7 rokov. Matka mu zomrela roku 1987, vo… (viac)

Rick Riordan (spisovateľ / tvorca / scenárista)

07.09.2013

Americký spisovateľ známy najmä vďaka sérii kníh o Percym Jacksonovi. Narodil sa v štáte Texas, v meste San Antonio. Vyrastal tu a študoval na Alamo Heights High School, neskôr na University of Texas. Pôsobil ako učiteľ angličtiny a sociálnych vied na High School Presidio v San Franciscu. Vydržal tam 8 rokov. Celkovo sa… (viac)

Jeff Beck (herec / skladateľ)

11.08.2013

Geoffrey Arnold "Jeff" Beck, narodený v Anglicku 24.6.1944 v londýnskej časti Wallington, už od mala prejavoval záujem u hudbu. Ako 6-ročný počul prvýkrát zvuk elektrickej gitary a ten ho zaujal natoľko, že vtedy povedal: „To je pre mňa.“ V 10-tich rokoch spieval v kostolnom zbore. Po skončení základnej školy začal navštevovať… (viac)

Ronnie Wood (herec / skladateľ)

28.07.2013

Narodil sa 1.6.1947 ako najmladší z troch bratov. Obaja jeho starší bratia pracovali ako muzikanti a grafici. Ted zomrel v roku 2004 a Art o dva roky neskôr. Svoju kariéru hudobníka začal v roku 1964 v kapele The Birds, v ktorej pôsobil ako gitarista. S touto skupinou hral krátku dobu pričom v roku 1967 sa pripojil k Jeff Beck… (viac)

Teddy Geiger (herec / skladateľ)

26.04.2012

Celým menom John Theodore Geiger II sa narodil v meste Rochester v štáte New York. Navštevoval jezuitskú školu McQuaid Jesuit High School a potom prestúpil do Pittsford Sutherland High School, kde roku 2006 zmaturoval. Prvú skladbu zložil keď mal 10 rokov. Vie hrať na gitare, basgitare, klavíri, kontrabase, bicích a trombóne. V… (viac)

Reklama