Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Akčný
  • Dráma
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Obľúbené filmy (10)

Útek do divočiny

Útek do divočiny (2007)

Film na špici môjho rebríčka! Z celého filmu sála neopísateľná atmosféra! Zásluhu na tom má okrem famóznej kamery Erica Gautiera a skvelej réžie Seana Penna aj hudba, ktorú zložil a naspieval Eddie Vedder. Texty piesní perfektne korešpondujú s dejom. Samotný soundtrack je balzam na dušu! Na Emila Hirscha som si chvíľu zvykal, čo naozaj netrvalo dlho a vo výsledku som bol s jeho výkonom maximálne spokojný. Do postavy volnomyšlienkára Chrisa McCandlessa sa neskutočne vžil a to aj fyzicky, keď musel neskôr zhodiť „pár“ kil. Pri takýchto atmosferických filmoch mi nevadí ani dlhá stopáž a pri záverečnom zostrihu som mal zimomriavky (husí kůži). Film, ktorý sa vám dostane pod kožu, zahniezdi v hlave a zostane srdcovou záležitosťou!

Návrat do budúcnosti

Návrat do budúcnosti (1985)

Pre mňa opakovaný návrat do minulosti! Neskutočne dobre natočená trilógia s nezabudnutelnými dobrodruhmi, Martym McFlyom a Dr. Emmettom Brownom, v podaní Michaela J. Foxa a Christophera Lloyda. Toľko srandy, dobrodružstva, zamotaných (avšak zrozumiteľných) situáci a zvratov, čo ponúka táto trilógia o cestovaní v čase, sa len tak nevidí. Jednoznačne jednotka vo svojom žánry! Najlepšie na tom všetkom je, že aj pri opakovanom sledovaní, keď už divák vie, čo bude nasledovať, to neprestáva baviť a je to stále neskutočne vtipné!

Wall-E

Wall-E (2008)

Film, ktorý dokazuje, že aj bez slov sa dá toho povedať veľa. Neskutočne milý, zábavný a dojemný, s ekologickým posolstvom. Nemyslím si, že by sa jednalo o agitku. Vtipne je tu znázornený aj konzum.. Každopádne najkrajšie na filme je posolstvo lásky a priateľstva. Úvodné spoznávanie sa Vall-E-ho a Eve je naozaj dojemné a vtipné. Film ma dokonalú animáciu, výborné zvuky a úžasnú atmosféru. U mňa najlepši film, od Pixaru!

Nožnicovoruký Edward

Nožnicovoruký Edward (1990)

Tim Burton je režisér, ktorého práca je ľahko definovateľná. Temnotu, rozprávkovosť, akciu a vtip spojí s famóznou výpravou, pridá bombastický soundtrack od svojho dvorného skladateľa Dannyho Elfmana, hlavnú postavu obsadí svojím dvorným hercom Johnny Deppom a výsledok tejto kuchárčiny je vždy fantastický! Inak tomu nie je ani v prípade Edwarda. Všetky ingredience sú tu namiešané vyvážene + trochu romantiky a chuť tohto diela je návyková. Toto môžem opakovane a rád!