Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Dokumentárny
  • Krimi
  • Akčný

Obľúbení režiséri (10)

Billy Wilder

Billy Wilder je pro me filmovy buh. Na svete jiz bylo a je spousta vynikajicich reziseru, Wilder je vsak vsechny predcil a pro me je absolutni spicka. U zadnych komedii se nesmeji tak, jako u jeho, zadne drama me tak nezaujme jako jeho. A svetu dal pro me absolutne nejlepsi film vsech dob: Sunset Blvd.

Lars von Trier

Pro me nejlepsi soucasny reziser. Velice originalni a nezapomenutelna dila. Jeden film lepsi nez druhy, pokud bych mel vybrat nejlepsi tri, pak: 1, Prolomit vlny 2, Evropa 3, Dogville.

Pedro Almodóvar

Ja mam proste slabost pro dila tohoto spanelskeho gaye. Miluji jeho barvy, hudbu, kameru, vyber hercu a smysl pro humor. Nikdy mu nezapomenu, ze mi " daroval " jeden z mych nejoblibenejsich filmu- Vse o me matce. Pedro je frajer!

Miloš Forman

Milos Forman je jednoznacne nejlepsi cesky reziser. Filmy natocene u nas jsou velice vtipne s neopakovatelnou atmosferou. Ty, natocene jiz v USA zase maji sirokou pestrost zanru a tykaji se i takovych temat, u kterych se ani nechce verit, ze je natocil nekdo, kdo neni American. Pouze dva filmy me zklamaly ( Ragtime, Muz na mesici ), jinak se vzdy jedna o vynikajici filmy. 1, Prelet nad kukaccim hnizdem 2, Valmont 3, Hori, ma panenko.

Ingmar Bergman

Zadny jiny reziser neni schopen vytvorit takovou atmosferu jako Ingmar Bergman, az mrazi. Zcela vyjimecny a nenahraditelny. 1, Fanny a Alexandr 2, Podzimni sonata 3, Sedma pecet. Pokud mate depresi ci spatnou naladu, nesahejte po jeho filmech!!!

Akira Kurosawa

Je mi jasne, ze Kurosawa nesedne vsem. Pozorny a citlivy divak vsak jeho tvorbu musi ocenit. Skutecny genius a jedna z nejvetsich postav v historii filmu. Miluji spoustu jeho filmu, Rudovous je vsak spicka a jeden z nejlepsich snimku, ktere jsem kdy videl. Jeste mohu doporucit Nebe a peklo, Zly chlap spi dobre, Dersu uzala, Rasomon, Krvavy trun, Sedm samuraju a dalsi a dalsi...

Luis Buñuel

Jeden z nejoriginalnejsich reziseru jake jsem kdy videl. Ma muj neskutecny respekt. Na zadny jiny film ve sve mysli nemyslim vice nez na Nenapadny puvab burzoazie. Jedna z nejvetsich postav v historii kinematografie.

Vittorio De Sica

I kdyz mel v Italii ve sve dobe znacnou konkurenci, ja ho povazuji za nejlepsiho italskeho rezisera. Dal svetu vynikajici film Zlodej kol. Velice rad mam i optimisticky ladeny film Zazrak v Milane a dalsi.

Ki-duk Kim

Ne kazdy jeho film mam rad. Natocil ale nekolik genialnich del: Jaro, leto..., Cas, 3 iron, Adresat neznamy...

Susanne Bier

At mam mezi oblibenymi i nejakou zenskou. Vynikajici scenare a herecke obsazeni. Typicky dansky rukopis. Posledni film me ale trochu zklamal. Amerika ji podle me moc nesedi a doufam, ze bude tocit zase v Dansku.