Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Komédia
  • Dráma
  • Krimi
  • Horor

Recenzie (5)

plagát

Avengers: Endgame (2019) 

*OBSAHUJE SPOILERY*Na Endgame som sa tešil už od prvého traileru. Po premiére a prečitaní prvých recenzií sa moja nedočkavosť niekoľko násobne zväčšila. Po odchode z kina však vo mne plávájú zmiešané pocity a musím sa priznať, že som čakal omnoho viac, hlavne keď má film 3 hodiny. Nemôžem sa ubrániť pocitu, že väčšina tunajších recenzentov dáva 5 hviezdičiek len za posledných 20 minút stopáže zo 180, ktoré boli naozaj skvelé, ale taktiež sa nevyhli jednému wtf momentu, ktorý sa opätovne týkal Thora - nerozumiem ako po konci filmu infinity war môže pravdepodobne najsilnejší Avenger s novou vraj najsilnejšou zbraňou, ku ktorej sa mu do druhej ruky dostalo aj staré známe kladivo - mjolnir, dostať na frak od Thanosa, ktorý nemá ani jeden kameň a používa čistú silu. O tom že z neho urobili totálneho idiota prvé dve tretiny filmu radšej pomlčím. Rovnaký prípad bol Hulk- v IW nie a nie sa premeniť, v Endgame na druhej strane celý čas v zelenom a tak si poviete konečne ho uvidíme niečo rozdrviť. Výsledok? Mal xy dialogov/ vtípkov a ani jeden boj. Znova nevyužitý potenciál pri jednej z najsilnejších postáv. Taktiež sa zamýšľam nad tým o akej depresii a a tuhej atmosfére tu takmer všetci hovoria, hlavne keď do takmer každého dialógu bol nasilu vtlačený nejaký fórik. Mrzí ma že Thanos , ktorý ťahal celý IW nedostal takmer žiadny priestor, ale keď nastúpil na scénu stálo to tradične za to. Súverenne najlepší a najzaujímavejší filmový záporák vôbec. Záver emočne silný a krásne zložená poklona všetkým hrdinom. Určite sa ale nechytá na uzavretie ságy Pána Prsteňov ako tu mnohí píšu. Tam sú emócie a hudba na úplne inom leveli. Budem si to musieť pozrieť znovu a uvidím po druhom vzhliadnutí.

plagát

Divoký Django (2012) 

Ďalšia pecka od Tarantina. Jeho špecifický zmysel pre scenár a réžiu je proste jedinečný a ja mu to žerem aj s navijákom. :)

plagát

Prci, prci, prcičky: Stretávka (2012) 

Neskutočná nostalgia a Stifmajster je proste pán! Musím povedať, že som sa výborne pobavil. Bolo veľmi fajn vidieť staré známe tváre a stretávka bola presne taká aká má po 13tich rokoch byť. :)

plagát

Muž v ohni (2004) 

Jednoznačne za 5*. Od prvej chvíle si ma Denzel aj Dakota získali a strašne som im fandil. Posledná scéna, keď sa Creasy vzdáva ma úplne odrovnala a strašne mi ho bolo ľúto, na čom má samozrejme podiel aj krásna hudba. A presne takto to má v podobných okamžikoch vyzerať, nie každý režisér vie vyvolať také emócie u diváka a za to ti Tony ďakujem. Dej sa od prvej chvíle uberá tým správnym smerom, neviete čo, kde a kedy máte v tom zvláštne desivom meste očakávať, no a v druhej polovici je to už akčná nálož. Jednoznačne odporúčam.

plagát

Godzilla (1998) 

Milujem katastrofické filmy a tento nie je žiadna výnimka. Emmerich je preto režisér podľa môjho gusta a opäť to potvrdil. Osobne som sa dobre bavil a preto som trošku sklamaný z tých hodnotení. Ale ako sa hovorí, sto ľudí sto chutí.