Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Akčný
  • Dráma
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenzie (9)

plagát

Teror vo vlaku (2002) odpad!

Zlatý Steven Seagal. Zlatý Chuck Norris. Väčšiu blbosť svet nevidel. ***** Galina Konstantinova (Laura Harring): "Páve sme prekročili najstráženejšiu hranicu východného bloku."

plagát

Scott Pilgrim proti zvyšku sveta (2010) 

Super film hlavne pre fanúšikov komiksov a počítačových hier. Ani si nespomínam kedy som videl lepšie spracovanie komiksu, o hrách ani nehovorím. Je to uletená jazda od začiatku do konca, prešpikovaná skutočne vtipnými scénami. A niektoré postavy si proste zamilujete. Najviac fanúšikov bude mať asi teplý Wallace Wellsa, ale mojimi favoritmi sú členovia skupiny, hlavne bubeníčka Kim. PS: dobrá hudba ------ Knives Chau (Ellen Wong): "What do you play?" Young Neil (Johnny Simmons): "Oh, you know. Zelda... Tetris..."

plagát

Black Books (2000) (seriál) 

Toto asi nebude seriál pre bežného diváka. Konská dávka suchého a čierneho britského humoru nemusí sadnúť každému. Je to však klenot pre hardcore fanúšikov britcom. ------ zákazník: "I want to buy a book" Bernard Black (Dylan Moran): (zoberie prvú knihu čo je po ruke) "Have this one, you'll laugh, you'll cry, it'll change your life"

plagát

Párovanie (2000) (seriál) 

Ako väčšina mužov neznášam seriály o vzťahoch. Coupling je však iná káva. Rozoberá všetky tabu a je pritom neuveriteľne vtipný. Niekde som počul, že Coupling je britská odpoveď na Sex v meste. Iný seriál by sa takýmto označením mohol pýšiť, ale pre Coupling je to skoro urážka. Coupling je výborná zábava pre všetkých fanúšikov britského humoru, ktorí sa neboja pozrieť na téma sex a vzťahy aj menej konzervatívneho pohľadu. ------ Jane (Gina Bellman): "I am Giselle. I am a French bitch."

plagát

Ostreľovač (2007) 

Primitívny akčný film s úplne stupídnym príbehom. Pôvodne som chcel spomenúť pár nelogických scén, ale to by zabralo najmenej dve A4. To už musí byť skutočne výbušná akcia, aby si dovolila ignorovať zdravý rozum diváka. A ani tej akcie tu až tak moc nie je. ------ Rate (Levon Helm): "Tak funguje konšpirácia. Tí čo zabili Kenedyho boli mŕtvi do troch hodín a pochovaní v púšti v neoznačených hroboch." Nick Memphis (Michael Peña): "Ste si tým istý?" Rate (Levon Helm): "Ešte stále mám tú lopatu..."

plagát

Leeds United: Futbalová legenda (2009) 

Filmy so športovou tematikou sú zväčša o tom ako sa z talentovaného vidláka stane najväčšia hviezda. Väčšinou pôsobí vo vidláckom klube, ktorý je celú sezónu posledný a nakoniec sa aj tak ocitne vo finále. Toto rozhodne nie je ten prípad. Ústrednou postavou je síce Brian Clough, ktorý je "najlepší futbalový tréner akého Anglicko nikdy nemalo", ale film popisuje jeho slávne 44-dňové pôsobenie v Leeds United. Tento film nie je o tom, aké úspechy sa dajú v športe dosiahnuť, ale aká je v športe vášeň. Btw. Michel Sheen je ako Brian Clough výborný, miestami mi tou svojou charizmou, sebaistotou a aroganciou pripomínal až Jose Mourinha :-) ------ Manny Cussins (Henry Goodman): "I hired you to do this job because I think you're the best young manager in this country." Brian Clough (Michael Sheen): "Thank you. I'm the best old one, too."

plagát

Vše, co jste kdy chtěli vědět o cestování v čase (2009) 

Väčšina filmov o cestovaní v čase sú výpravné veľkoprojetky. Ich tvorcovia si z nejakého neznámeho dôvodu myslia, že cestovanie v čase musí byť nutne spojené s cestovaním v priestore. V tomto filme to tak nie je a celý príbeh sa odohráva v jednej krčme. Páči sa mi ako dokázal autor napchať toľko humoru na tak malý priestor. Britský humor mám rád predovšetkým preto, že si berie na mušku zaužívané klišé - v tomto prípade Sci-Fi (pardon Science-Fiction alebo SF). Bohužiaľ v tomto prípade na konci sám do toho klišé spadne. Nebyť toho konca, dal by som 5* ------ Ray (Chris O'Dowd): "Teorie chaosu v podstate říka, že sebemenší skutek múže mít nedozírné následky. Třeba tím, že si mně teď zdržela a já se vrátím pozdě, všechno se o neco zdrží. To bude mít dominovej efekt, kterej múže zmněnit budoucnost." Cassie (Anna Faris): "Takže... počkej, to znamená, že vypiješ svoje pivo o neco pozděj a proto pújdeš pozdej i na záchod. Panebože Ray, to je strašný, sme ztraceni."

plagát

Wall Street (1987) 

Tento film pekne popisuje skutočnosť, že burza cenných papierov je len lotéria, kde investujete peniaze do firiem a fondov a čakáte či budú úspešné. Ak budú, tak zarobíte a ak nie, tak o svoje peniaze prídete... ledaže by ste vedeli niečo, čo iní nevedia. Myslím, že tak vysoko ako Gordon Gekko sa nemôžete dostať, ak sa budete spoliehať len na šťastie. A súčasná kríza je dôkazom, že čestných obchodníkov je na Wall Street pramálo. ------ Bud Fox (Charlie Sheen): Netušil jsem, jak jsem chudej, než jsem začal takhle vydělávat.