Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Komédia
  • Dráma
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenzie (12)

plagát

Ajťáci (2006) (seriál) 

Z istého pohľadu "odveci" ale tak SKVELÝ anglický humor prevláda v IT crowd po celý čas od prvej po poslednú sériu čo sa len tak niekomu nepodarí. Trojica Chris O'Dowd, Richard Ayoade a Katherine Parkinson sa naozaj našli a vytvorili spolu niečo neskutočné. IT Crowd -> jeden z najlepších !

plagát

Walking Dead (2010) (seriál) 

5 hviezdičiek určite iba pre prvú sériu. Bola fakt bezchybná : napínavá, slušne zamotaná, bez zbytočných vykecávačiek, ktorými len zabíjajú čas v seriáloch a v neposlednom rade spôsobom, akým ukazuje realitu takmer až vybije dych. Balancuje na hranici medzi čisto akčnou a horrorovou záležitosťou a práve to je pre Walking dead také vínimočné. V druhej sérii to už začína škrípať ale jednotka tento zlý dojem plne kompenzuje.

plagát

Umelec (2011) 

Bolo dobré vyskúšať niečo také ako "The Artist" . Až prekvapivo dôveryhodne spracovaný film (dôveryhodne myslím s klasickými nemými filmami), mal ten správny "náboj" , a dokázal zaujať aj napriek tomu, že sme všetci zvyknutí na hovorené slovo počas celého filmu. Atmosféra a dokonca aj postavy mi prišli na nerozoznanie od pôvodných filmov, až som na chvíľu rozmýšlal, či je to naozaj natočené v r.2011 . Každopádne 100% spokojný s celkovým dojmom.

plagát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

Hoci ma ešte pred časom nebavili historické romány plné intríg, pár kníh a Game of thrones to úplne zmenili. Najväčší podiel na tom má asi skutočnosť, že Hra o tróny sa iba tvári ako historický seriál ale v skutočnosti je to fantasy, čo uvidíme v ďaľšej sérii, ktorej sa už samozrejme neviem dočkať. Prelínanie príbehov vo mne vzbudzovalo zvedavosť, každé kráľovstvo malo postavu, ktorá ma zaujala a musel som si ju hneď obľúbiť a aj preto sa stane z Game of thrones veľmi ľahko závislosť.

plagát

Zelený sršeň (2011) 

Zaujímavý, nie prevratný. Hlavný hrdina (Green Hornet) v snahe "pomáhať a chrániť" pokazí čo môže a podobne ako pri filme Kick Ass som mal pochybnosti, či je hrdina vlastne hrdinom. Myslím, že sa o tom snažil prehovoriť koniec, ktorý ale (aspoň u mňa) všetko pokazil. Prehnane veľa akčných scén, ktoré pôsobili, ako keby chcú spraviť z filmu niečo, čo od začiatku nebol, len pokazili celkový dojem. Všetko zničené, každá negatívna postava mŕtvy a zápletka vyriešená inak, ako by sa dalo čakať od správneho "hrdinu" vo mne zanechali zmiešané pocity. Priemer : 3 hviezdy.

plagát

Carnage (2011) 

Perfektný dôkaz dookola opakovaného pravidla "V jednoduchosti je krása" . Jeden byt a štyri postavy, ktorých dokonale prepracované charaktery sa ukážu až neskôr, je zdanlivo najmenej čo môže ponúknuť film. V tomto prípade je to ale oveľa viac, ako dosť. Rovnako ako 12 angry men ma nadchla jednoduchosť filmu a bezchybné herecké obsadenie a nepustil ma až do úplného konca. Keďže film nebol zameraný na samotnú podstatu deju, netreba hľadať prípadné výčitky a preto 5 hviezdičiek.

plagát

Kopačky (2008) 

"Zase raz jeden z tých ošúchaných romantických filmov ktoré človeku bohvie čo neponúknu" myslel som si pred tým, ako som si pozrel Kopačky, ale zodpovedne môžem povedať, že som sa mýlil. Môj omyl je ovplyvnený v prvom rade hereckým obsadením ktorému v hlavnej úlohe "velil" Jason Segel. Postava mi prišla takmer totožná s Marshalom Ericksnom z HIMYM čo ma zaujalo ešte viac a možno preto zostal dobrý dojem z filmu. V druhom rade túto romantickú komédiu zachránila Mila Kunis. Spolu so Segelom pôsobila serióznejšie ako napríklad Russell Brand takže celý projekt neskončil ako obyčajná bláznivá, trápna komédia preplnená scénami, ktoré človeku často nepídu ani vtipné, hoci sa o to snažia. Takže je to pre mňa originálna komédia a nebudem sa brániť pozrieť si ju niekedy ešte raz.

plagát

Tintinove dobrodružstvá (2011) 

Hoci som nevidel pôvodné Tintinove dobrodrúžstvá môj názor na film to dúfam neovplyvní. Veľmi pekne spracovaná rozprávka ktorej hlavná postava mi príde ako Indiana Jones + Sherlock Holmes. Dobrý príbeh hoci sa mi zdá ako keby chýbal úvod a film sa začal hneď rýchlo vyvíjať a "lajk" sa nestíha ani zorientovať, kto vlastne je Tintin. Vzhľadom na otvorený koniec som zvedavý či/kedy bude druhé pokračovanie zatiaľ moje hodnotenie ľahký nadpriemer 3+

plagát

Ako som spoznal vašu mamu (2005) (seriál) 

U mňa získava How I met your mother titul "Najlepší seriál" na veľmi dlhú dobu. Výborný humor, zaujímavé postavy a v každej časti nová zápletka vás nepustia od seriálu a dychtivo budete čakať na ďaľšie časti ako aj ja. Za 7 sérií sa vytvoril z HIMYM doslova rituál ktorý sa ale blíži ku koncu. Veľkou nevýhodou sa pre mňa stal český dubbing ktorý celý seriál dokáže pochovať a vziať mu jeho čaro. Kde sa stratila originalita hlášok "It´s gonna be legen-wait for it-dary" alebo "Awesome/True story" alebo hociktorá z hlášok charakteristických pre HIMYM. Takže ak môžem poradiť : vyhnite sa dubbingu a skúste originál ktorý je ako vždy LEPŠÍ :-) 5 hviezdičiek

plagát

Captain America: Prvý Avenger (2011) 

Pravdu povediac čakal som viac. A Kapitán Amerika ako klasický komix (a samozrejme jeden z najlepších) by si zaslúžil ešte lepšie spracovanie. Ďaľšiemu pokračovaniu dám ešte nádej na zlepšenie ale uvidíme čo prinesie Avengers ktorý možno k. Ameriku zachráni.