Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Animovaný
  • Dobrodružný
  • Romantický

Denníček (7)

Me Before You

**** Hľadí ženskú dušu a rovnako i umeleckú dušu pestrosťou oblečenia a farieb, jednoducho smiech. Ale aj dojatie, plač a veľká túžba. No záver "ACH" sa veľmi nepodaril, ako môže zvíťaziť smrť nad láskou? Ako môže zvíťaziť túžba po minulosti nad prítomným okamihom plným milujúcich ľudí, pestrosti a krásy, plnosti, ale v inom zmysle slova. 

     Veď predsa nemusím v živote skákať, behať, chodiť kde chcem, nepotrebujem úplnu slobodu, ale som zmieraná a šťastná i z prítomného okamihu, ktorý toho toľko ponúka. Samozrejme objaví sa beznádej, ale to je len prechodný stav po ňom nasleduje zmieranie. A práve totozmierenie chýbalo vo filme, inakby bol skutočnenádherný.

The Book Thief

***** "Proste sme len boli lidmi, to lidé delají." Nádhera. Po dlhom čase veľmi uspokojivý film. Vojnové prostredie a detská úprimnosť. Vyzdvihnutá láska a ľudskosť, hľadanie pravdy, priateľstvo. Hoci sú tam veľmi smutné scény v popredí stoja vzťahy, ktoré dávajú všetkému zmysel.

Requiem for a Dream

*** Ach. Film je na jednej strane dokonalý: kamera, strih, scéna a priam vás vtiahne do deja a nedá sa od neho odtrhnúť. No psychicky asi najnáročnejší film, ktorý som videla - je plný beznádeje, strachu, úzkosti, samoty, zlyhaní, poníženia, bolesti a nesplnených túžob. Film, len pre tých silných.

Pietro Mennea: Šíp juhu

 *****  Tak tento film je úžasný, pre nenáročného diváka ako som ja. Zastáva správne morálne hodnoty, pútavý dej, scény, ktoré rozplačú i potešia, odkaz na historické fakty, prestrihy reálnych záberov olympijských hier, teiž zachytáva správny taliansky temperament a taliansky život. Je to ako rozprávka, ktorá sa stala skutočnou alebo skutočnosť, ktorá sa stala rozprávkou.                                

Koza

Veľmi som sa tešila na tento film po všetkých jeho úspechoch. No sklamal asi tak ako som sa tešila. Okrem odhodlania hlavného hrdinu bojovať a snažiť sa, som v ňom nenašla žiadnu pozitívnu myšlienku. Takto tvrdo realistické filmy v nás len umocňujú beznádej.

Lásky čas (About Time)

Tento film je niečo nové. Opis postáv, ich prežívanie v jednoduchom živote je niečo úžasné. Tiež hodnota tohto filmu je vyvýšenie lásky nad hodnotu peňaží, múdrosti, zážitkov. Tim (Domhnall Gleeson) a a Mary (Rachel McAdams) predstavujú vzájomnú lásku partnerov tak spontánnu, vtipnú, prirodzenú. A do tohto je vsadená "sci-fi" zahrávanie s časom- je to zároveň zaujímavé, ale i vyrušujúce. Mám problém sa s tým stotožniť, no každopádne je to jeden z tých filmov, ktoré ostanú v mysli a dajú sa pozrieť znova i znova :)

50/50

Nikdy by som neverila, že tento film ma tak poteší, rozveselí, rozplače.  A Joseph Gordon-Levitt je tu miláčik.  Hoci obsah filmu je smutný, napriek tomu vďaka mnohým vtipným scénam, vernému prežívaniu choroby je to skvelá podívaná - veselá i vážna.