Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Dobrodružný
  • Horor

Obľúbené herečky (10)

Sandra Bullock

Psal se rok 1993 a Sandra Bullocková se herectví věnovala již slušných pět let, přičemž ji nikdo neznal (také vzhledem k filmům, co točila, se nedivte). Jenže pak přišla nabídka na hlavní ženskou roli ve filmu Demolition Man, kde by zazářila po boku Sylvestera Stallonea a Wesleyho Snipese. Bullocková nabídku přijala a udělala dobře. Za svou roli sice kritikou pochválena příliš nebyla, ba dokonce byla nominována na cenu Razzie Awards coby nejhorší herečka, ale Demolition Man se stal slušným hitem a Bullockové zajistil roli v dalším filmu, který z ní udělal hvězdu.

Kate Beckinsale

Kate je anglická herečka, ktorá je známa z filmu Pearl Harbor , Všichni sú v pohode, Whiteout, Nic než pravda atc.. Nie je to však len obyčajná herečka ..Hoci jej v 10rokoch zomrel otec Richard Beckinsale mala problémy s anorexiou , má aj niečo v hlave , potvrdila to oxfordským štúdiom francúskej a ruskej literatúry, kde za vlastnú tvorbu bola aj ocenená. Štúdium , kvoli ktorému vyrazila až do Francúzska , prerušila však na úkor herectva.. Zo vzťahu s hercom Michaelom Sheenom má dcérku Lilly. Počas nakrúcania Underworldu si padla do oka s režisérom Wisemanom a 2004 sa vzali.

Nicole Kidman

Kedysi trblietajúci sa prívesok mužskej megastar Toma Cruisa, dnes ženská megastar prvej triedy. Čo si budeme nahovárať, Kidmanová je silná, emancipovaná a mimoriadne ambiciózna žena, ktorá dosiahla viac, než o čom mohla kedy snívať. Väčšinu života strávila v Austrálii, kde si tiež vybudovala slušnú hereckú kariéru. Už na univerzite jej jedna spolužiačka poslala obdivný list, v ktorom ju chválila za výkon v študentskom predstavení. Tou spolužiačkou bola súčasná režisérka Piána Jane Campionová a v roku 1995 s Nicole nakrútila kostýmovú drámu PORTRÉT DÁMY. Medzi rokmi 1983 a 1989 účinkovala Nicole v trinástich austrálskych filmoch (vrátane televíznych), pričom tým trinástym bol úspešný thriller ÚPLNÉ BEZVETRIE. Predstavoval vrchol jej dovtedajšej filmografie a vzhľadom na celosvetový úspech bol pre ňu ideálnym odrazovým mostíkom do Hollywoodu. Tam už na ňu čakal Tom Cruise s jeho BÚRLIVÝMI DŇAMI a ešte v rok ich premiéry ju požiadal o ruku. Odvtedy už Kidmanová jednak žila po boku superstar a tiež tvrdo pracovala na tom, aby sa ňou jedného dňa stala aj ona sama. V žánroch si príliš nevyberala a hrala ako v komiksovom spektákli (BATMAN NAVŽDY) alebo akčnom thrilleri (PEACEMAKER), tak i v psychologickej dráme Stanleyho Kubricka EYES WIDE SHUT. Ten bol tiež posledným filmom, v ktorom sa objavila po boku svojho manžela. S Cruisom sa rozišla v auguste 2001 a pevne sa postavila na vlastné nohy, čoho dôkazom sú hneď jej následujúce, mimoriadne úspešné filmy TÍ DRUHÍ a MOULIN ROUGE!.

Meryl Streep

Meryl Streepová patrila vždy k najtvrdšie pracujúcejším herečkám Hollywoodu. Jej perfekcionizmus a talent je tiež výsledkom výborného vzdelania. Má za sebou úspešné ukončenie štúdia drámy na univerzite v Yale a je členom New Yorského prestížneho Public Theatre. Už ako dieťa ju nič iné nezaujímalo tak ako opera. Vo filme debutovala v roku 1977 televíznou snímkou Julia a hneď o rok neskôr získala prvú nomináciu na Oscara za film LOVEC JELEŇOV (1978). Svoju hereckú kariéru tak začala raketovým štartom. Bohužiaľ ju ale práve v tomto období stretlo veľké nešťastie, keď zomrela jej životná láska John Cazale, s ktorým sa spoznala práve pri nakrúcaní LOVCA JELEŇOV. A tak sa zlomená Meryl rozhodla oddať naplno svojej práci, v ktorej nachádzala únik pred neznesiteľnou bolesťou. Hneď na ďalší rok bola ocenená Oscarom za najlepšiu herečku v vo vedľajšej úlohe vo filme KRAMEROVÁ VS. KRAMER (1979). Úspechy podobného kalibru následovali aj v nadchádzajúcich rokoch a Streepovej meno zaznelo na Oscarovom večery minimálne každý druhý rok. Za FRANCÚZOVU MILENKU (1981) obdržala nomináciu, za SOPIINU VOĽBU (1982) bola ocenená za najlepšiu herečku v hlavnej roli. V 1983-om bola nominovaná za SILKWOODOVÚ, v 1985-om za SPOMIENKY NA AFRIKU a v 1987-om za Ako nepoddajný plevel. A tak by sme mohli pokračovať až po nedávnu - v poradí už dvanástu nomináciu - za film HUDBA MÔJHO SRDCA (1999). KLOBÚK DOLE PRE TOUTO HEREČKOU ....JE ÚŽASNÁ

Jennifer Aniston

Matthew Perry o nej vyhlásil, že je najhorším šoférom, akého kedy stretol. Keď je ona za volantom svojho auta, Matthew radšej ani nejde do ulíc mesta a zostáva doma. Prelomovým okamihom v jej kariére bol akt s holým zadkom na obálke časopisu Rolling Stones. Jennifer sa už od malička pohybovala v prostredí šoubiznisu. Jej otec John pôsobí ako producent, matka Nancy bola herečkou a modelkou a starý otec menom Telly Savalas nie je nikým iným než starým dobrým detektívom Kojakom. Okrem herectva sa Jennifer zaujíma tiež o maľovanie. Počas štúdií bola dokonca jedna z jej malieb vystavená v new yorskom Metropolitan Museum of Art. V New Yorku tiež vyštudovala drámu a začala sa venovať účinkovaniu v nebroadwayských hrách, popri čom pracovala ako čašníčka. Keď sa jej po dvoch rokoch zazdalo že to nikam nevedie, rozhodla sa presunúť do Hollywoodu. Tu bola hneď po príchode vlastným agentom donútená zhodiť 10 kilogramov a zanedlho sa jej podarilo získať roličky v niekoľkých béčkových filmoch a televíznych šou (Ferris Bueller, Molloy, The Edge, alebo Muddling Through). Napokon prišla postava Rachel Greenovej v "Priateľoch" a z Jennifer sa stala hviezda. Okamžite bola považovaná za sexy symbol seriálu a jej účes sa stal snom obrovského množstva diváčok po celom svete. Seriál sa stal jak pre producentov, tak i pre všetkých hlavných predstaviteľov dojnou kravou. Jennifer boli okamžite ponúknuté lákavé filmové ponuky a ona sa ich bez váhania chopila. A tak začala počas prestávok u "Priateľov" nakrúcať celovečerné snímky. Hneď prvým bola úspešná komédia o mladých ľuďoch a vzťahmi medzi nimi s názvom ONA, JEDINE ONA (1996), kde jej sekundovala Cameron Diazová. V žánri oddychových romantických komédií pokračovala aj filmami PERFEKTNÝ ZÁSKOK (1997), TIL THERE WAS YOU (1997) alebo Objekt mojej túžby (1998). Za posledný menovaný zožala nadšené ovácie kritiky a diváci si ju v roli sociálnej pracovníčky, ktorá sa zamiluje do homosexuálneho kolegu zamilovali tak ako nikdy predtým. Veľkou kapitolou Jenniferinho života je milostný vzťah s Bradom Pittom. Ten sa kvôli nej rozišiel s Gwyneth Paltrow a po pár mesiacoch "intenzívneho priateľstva" sa 29. júla dvojica zosobášila.

Renée Zellweger

René sa zaujímala o herectvo už od strednej školy, kde účinkovala v dramatickom spolku. Spočiatku žila i nakrúcala v Texase, no v roku 1994, po úspechu svojho piateho filmu LOVE AND A.45, sa presťahovala do Los Angeles. Išlo iba o malý nenápadný thriller, no ohlasy, ktoré získala za svoj výkon, jej dodali veľa síl a perspektív do budúcnosti. A dva roky po štvrtom pokračovaní hororovej série TEXAS CHAINSAW MASSACRE, v ktorom hrala spolu s Matthewom McConaugheyom, prišiel v jej kariére obrovský zlom. Cameron Crowe ju obsadil do vedľajšej úlohy v JERRYM MAGUIREOVI, ktorý obdržal päť oscarových nominácií. Renée tu čoby obyčajné, sympatické dievča po boku Toma Cruisa zažiarilo ako amplión a zo dňa na deň sa z nej stala vychádzajúca hviezda. Na tento úspech nadviazala spoluprácou s Meryl Streepovou vo filme ONE TRUE THING, s Jimom Carreym v bláznivej komédii JA, MOJE DRUHÉ JA A IRENA, alebo s Morganom Freemanom v SESTRIČKE BETTY, kde sa už objavila v hlavnej úlohe. A to už bola Renée len krôčik od postavy Bridget Jonesovej z bestselleru Helen Fieldingovej. Bridget je mladou, priemernou ženou, ktorá bojuje proti svojmu veku, nadváhe, otravnej práci, neúspechu u mužov a množstvu ďalších vecí, ktoré jej sťažujú život. A jednou z ciest, ako na sebe začne pracovať, je, že si začne zapisovať do denníka neskreslenú pravdu o sebe samej i veciach, ktoré sa dejú okolo nej. Zellwegerová v role Jonesovej zabodovala na celej čiare. Dodala jej prirodzenosť, spontánnosť, dôveryhodnosť a vôbec všetko, čo by jej nemohla dodať žiadna vyblýskaná barbie herečka. A vyslúžila si tým oscarovú nomináciu.

Sophie Marceau

24. července 1995 se Sophie narodilo její první dítě, chlapeček jménem Vincent. Doposud není vdaná a žije v Paříži s Andrzejem Zulawskim, se kterým začala spolupráci již v roce 1985 a který je o 26 let starší. Sophie je otevřeným odpůrcem takzvaných „blood sports“ a připojila se spolu s Brigitte Bardot k protestům proti lovu hrdliček v Gironde a býčím zápasům v Provence. Sophie je velkým ochráncem přírody, hlavně jejím velikým milovníkem. Dále miluje děti a snaží se pomáhat všemi prostředky. Jako důkaz toho je patronkou organizace zvané Arc-en-Ciel ("Rainbow"), která pomáha dětem v jejich bídě a která se snaží plnit jejich sny a právo na plnohodnotný život.Sophie začala s herectvím již jako mladá, tehdy ji bylo pouhých 14 roků. Do té doby vyrůstala na předměstí Paříže se svým otcem, který se živil jako řidič nákladních aut. V té době se dověděla od jednoho přitele, že režisér Claude Pinoteau hledá nové talenty a tváře pro film La Boum (VEČÍREK). Byl to právě tento film, který započal její kariéru. Teprve 14ti letá Sophie získala značné podvědomí, neboť snímek zaznamenal veliký úspěch, který vedl dokonce k vzniku pokračování La Boum 2 (VEČÍREK 2). Za výkon v tomto filmu obdržela roku 1983 Cesara (za nejvíce slibnou herečku), který je jakousi francouzskou obdobou Oscara. Sophie později opustila podobu teenagerské hvězdy a posunula se ve svém hereckém působení více k dramatičtějším a vážnějším projektům. Šlo napřiklad o film z roku 1984 Fort Saganne (PEVNOST SAGANNE) s Gérardem Depardieu, anebo Happy Easter (VESELÉ VELIKONOCE) z téhož roku, kde si zahrála s Jeanem-Paulem Belmondem. Dále následovaly snímky L'AMOUR BRAQUE z roku 1985 (ten točil její dlouholetý přítel Andrzej Zulawski, původem z polského Lwowa), POLICIE (opět s Gérardem Depardieu), v roce 1986 přišel snímek DESCENTE AUX ENFERS (Descent Into Hell), o dva roky později to pak byl snímek CHOUANS! a v roce 1989 MES NUITS SONT PLUS BELLES QUE VOS JOURS (My Nights Are More Beautiful Than Your Days) režírovaný jejím přítelem Andrzejem Zulawskim. V roce 1988 byla jmenována Nejlepší romantickou herečkou na Mezinárodním festivalu romantických filmu za její roli ve filmu Chouans!. Po roli ve snímku PACIFIC PALISADES z roku 1990 a LA NOTE BLEUE (1991) se Sophie zaměřuje spíše na lehčí role a méně vážné role. Jedna z nich je v komedii FANFAN z roku 1993 a rok později LA FILLE DE D'ARTAGNAN (DArtagnanova dcera), kde si zahrála spolu s Philippem Noiretem.

Anne Hathaway

Herečka, která má jméno po manželce Williama Shakespeara se narodila v New Yorku v rodině právníka Gerarda Hathawaye a herečky a zpěvačky Kate Hathaway. Anne má dva bratry, staršího Michaela a mladšího Toma, který se také pokouší prorazit ve filmové branži. Přesto, že se narodila v Brooklynu, jako malá vyrůstala v New Jersey. Studovala Millburn High School. Nejdříve se chtěla prosadit na poli divadelním, nakonec ale místo na Broadway zamířila do seriálu GET REAL. Protože seriál úspěchy zrovna neslavil, natáčení po roce skončilo a Anne hledala další příležitost, kde by prokázala svůj talent. V roce 2001 dostala nabídku zahrát si v romantické komedii DENÍK PRINCEZNY. Roli získala hlavně díky své přirozenosti. Při konkurzu totiž omylem spadla z židle přímo před režiséra Garryho Marshalla a ten usoudil, že by postavu zakřiknuté Mii ani nemusela moc předstírat a rovnou ji přijal. Tato role znamenala průlom v její kariéře. Poté se objevila v moderní pohádce ZAKLETÁ ELLA či v dramatu NICHOLAS NICKLEBY. Kvůli natáčení druhého dílu DENÍKU PRINCEZNY musela odmítnout roli ve filmu FANTOM OPERY. V roce 2005 vyfoukla herečce Sienně Miller postavu Lureen v oscarové ZKROCENÉ HOŘE. Pak přišla nabídka z úplně jiného soudku a sice zahrát si v komedii ĎÁBEL NOSÍ PRADU a protože vždy toužila zahrát si po boku Meryl Streep, neváhala ani vteřinu. Film byl kasovně velmi úspěšný, aby také ne - předlohou pro film se stal bestseller spisovatelky Lauren Weisberger se stejnojmenným názvem. Anne se na roli připravovala několikatýdenní stáží v aukční síni Christie's. Herečka miluje New York a tvrdí, že by nikdy nemohla žít v Hollywoodu, kam si odskakuje pouze na natáčení. Je také zapřísáhlou vegetariánkou. Mezi její nejoblíbenější herce patří Cate Blanchett či Ralph Fiennes. Samotnou Jane Austen ztvárnila v zatím jejím posledním filmu BECOMING JANE. Ze začátku byla skeptická, jestli se na roli vůbec hodí a zda ji má přijmout, ale Ang Lee, režisér snímku ROZUM A CIT ji přesvědčil, aby roli vzala.

Cate Blanchett

S herectvom začala Cate flirtovať počas štúdií na sydneyskom národnom inštitúte dramatického umenia, krátko po skončení histórie umenia a ekonomiky na melbournskej univerzite. Už v tom čase, konkrétne počas jednej školskej hry s názvom "Electra“, si ju na javisku všimol herec Geoffrey Rush (s ktorým sa neskôr stretla pri nakrúcaní KRÁĽOVNEJ ALŽBETY). Po štátniciach v roku 1992 začala pôsobiť v televízii a v divadelnom spolku Sydney Theatre Company. Na televíznych obrazovkách sa uchytila predovšetkým v austrálskom seriáli "Police Rescue“ a prvého väčšieho úspechu na javisku sa dočkala v roku 1994 s hrou Davida Mameta "Oleanna“, keď zaň bola spolkom sydneyských kritikov vyhlásená za najlepšiu herečku roka.

Dakota Fanning

Dakota Fanning (nejmladší herečka nominovaná na SAG awards) chová rybičky, ráda plete a nejvíce jí chutná italská kuchyně, zejména špagety. Má mladší sestru, se kterou si zahrála v seriálu "UNESNI", kde Elle ztvárnila tu samou roli co Dakota, jen v mladším podání. Ráda by zůstala herečkou a vyzkoušela co nejvíce žánrů, a to jak z důvodu nezaškatulkování, tak i ze zvědavosti. Dakotinými vzory jsou Meryl Streep a Hilary Swank.