Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Animovaný
  • Dokumentárny
  • Dráma
  • Komédia

Obľúbené filmy (10)

Pán prsteňov: Návrat kráľa

Pán prsteňov: Návrat kráľa (2003)

Najveľkolepejší a jeden z absolútne najlepších filmov v dejinách (pre mňa je celá trilógia bez zaváhania to najlepšie, čo kedy vzniklo). Toto patrí do histórie. LOTR trilógiu som poznal naspamäť už pred rokmi, keď som bol dieťa. Bol som druhák (takže som mal asi 7-8 rokov), keď sme sa bavili v škole o tomto filme s kamarátkou - áno, už v tom veku, som začal obdivovať tento film a vtedy ho dávali v reklamách, že ide/je v kinách. Vypisovať, že sú tam emócie, úchvatná hudba, skvelá výprava, kamera, postavy...To nie je dostatočné. Sú to len slová. To treba naozaj zažiť. Pre mňa toto nie je len film - je to niečo viac.

Tenká červená čiara

Tenká červená čiara (1998)

„Every man fights his own war.“ Úchvatný film. Bezpochyby najlepší vojnový film (nemôžem uveriť, že toľko tých pseudooscarov dostal Ryan) a jeden z najlepších filmov v dejinách. Brutalita tu nie je a krvi minimum. Toto nie je vojnový film, rozprávajúci príbeh vojny, ale príbeh ľudí. Film pôsobí čisto, sterilne, odohráva sa vo vojne, no pritom je pokojný. Kamera je úžasná, hudba je jedno z najlepších ost. Vzhľadom na to, že sa mi nedá vyjadriť emócie v jedinom komentáry, pre objasnenie kvality filmu odporúčam video. https://www.youtube.com/watch?v=9mtQIQ4ZTgo

Vykúpenie z väznice Shawshank

Vykúpenie z väznice Shawshank (1994)

Film utrpel ujmu na tom, že vyšiel v ten istý rok, ako Forest Gump. Nieže by to nebol rovnocenný (!) film, ale všetky úspechy náležali jemu. Ale kašľať na nejaké sošky - film je umenie - a ďalší z filmov, ktorý to dokazuje. Najpríjemnejší film, ktorý poznám.