Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Dokumentárny
  • Komédia
  • Akčný
  • Krimi

Obsahy (12)

Strayed

Strayed (2009)

Bohatý muž cestuje so svojou manželkou a synčekom naprieč pustou kazašskou stepou v terénnom aute. Keďže má naponáhlo, skráti si trasu a odbočí na poľnú cestu. Po čase zistí, že ako šofér a navigátor zablúdil, navyše sa im pokazí auto. Manželka ho aj so synom po hádke opúšťa a on ostáva sám napospas osudu. Režisér v snímke zobrazuje sociálne pozadie dnešného kultúrne rozdvojeného Kazachstanu.

Siddhartha

Siddhartha (1972)

Mladý brahmán menom Siddhartha unavený neustálym stereotypom modlenia, obradov a učenia túži po spoznávaní slobody, života v lese, túži po tom, byť šramanom. A tak opúšťa svojho otca a vydá sa na cestu. Na ceste poznávania stretá prevádzača cez rieku, kurtizánu a obchodníka. Každý jeden z nich na ňom zanecháva isté skúsenosti, z ktorých sa učí a postupne spoznáva a rozumie čo je to život a čo byť v živote slobodný, až nakoniec pochopí samotný proces bytia a premien.

Bihisht faqat baroi murdagon

Bihisht faqat baroi murdagon (2006)

Takmer dvadsaťročný Kamal trpí sexuálnou neschopnosťou, napriek tomu, že ho ženy priťahujú. Odchádza od svojej ženy na iné miesto, aby mohol to čo nemôže - svojským spôsobom sa snaží oslovovať dámy, ktoré náhodne stretáva v meste.
Nakoniec sa jedna z nich podvolí, lenže to Kamal ešte netuší, že je vydatá za zločinca, ktorý ho zaťahuje do vlastných plánov.

Da ji lao

Da ji lao (2003)

Hlavným hrdinom modernej akčnej drámy s prvkami buddhistickej scholastiky je Big. Dokáže vidieť ľuďom ich karmu a tým predvídať čo sa stane.
Po tom ako ukončí pôsobenie v kláštore, vydáva sa na dráhu svalnatého striptéra, pričom práve pri tejto profesii spoznáva Lee Fung Yee. Big sa úpenlivo snaží ochrániť ju pred jej karmou. Avšak dá sa vôbec ujsť pred karmou?

Slovinka

Slovinka (2009)

Mladá študentka Saša, ktorej náplňou práce je poskytovanie erotických služieb, prichádza na hotelovú izbu, kde ju očakáva nemecký zástupca Európskeho parlamentu. Nanešťastie starší pán následkom požitia dvoch piluliek Viagry dostáva infarkt.
Od tohto momentu je po Saši alias Slovenke vyhlásené pátranie, pričom sa sama dostane do rúk pasákov, ktorí jej chcú "zabezpečiť" ochranu.

Nula stupňů Kelvina

Nula stupňů Kelvina (1995)

Henrik Larsen opúšťa milovanú Gertrudu a vydáva sa do zamrznutého Grónska, kde má spolu s ďalšími dvomi chlapmi loviť polárne líšky. Po príchode na miesto zisťuje, že život v zamrznutej divočine plynie akosi inak než v civilizovanej krajine. Vôkol neho je len sneh a ľad a navyše nepríjemný nadriadený, s ktorým to nemá vonkoncom ľahké.

Øyenstikker

Øyenstikker (2001)

Eddie a Maria žijú spoločne v malebnej lesom obklopenej oblasti niekde v Nórsku. Ich vzťah je pevný, navzájom si rozumejú, navyše Maria čaká dieťa. Keď sa jedného dňa Eddie vracia z nákupu, uvidí pri čerpacej stanici muža, ktorý práve tankuje a zároveň v ňom rozpozná svojho priateľa, ktorého nevidel a nepočul päť rokov. Po chvíli ostychu a dumania s ním nadviaže rozhovor. Nakoniec ho pozýva k sebe domov osláviť Mariine narodeniny. Týmto momentom sa na určitý čas v živote Eddieho a Marie niečo radikálne začne meniť.

Gomgashtei dar Aragh

Gomgashtei dar Aragh (2002)

Hanareh, Mirzova žena, ktorú veľmi ľúbi, ale dlho ju nevidel, sprevádza kurdských utečencov a potrebuje Mirzu. Z toho dôvodu sa traja muzikanti Mirza, Barat a Audeh vydajú hľadať Hanareh do irackej hraničnej oblasti, v ktorej žijú Kurdi. Cestou ich čakajú nástrahy v podobe zlodejov, ktorým musia čeliť. Tí im zoberú teplé veci, hudobné nástroje a peniaze a tak hľadajú pomoc v kurdskom utečeneckom tábore. Po čase sa sám Mirza vydá napospas nehostinnej krajine, aby našiel svoju starú lásku Hanareh. Dej sa odohráva v zimnom období, niekde v iracko-iránskych horách počas vlády Saddáma Husajna.

Slepá bába

Slepá bába (2005)

Alexej Balabanov nakrútil politicko-kritickú snímku mapujúcu svojské ruské podsvetie v polovici 90. rokov 20. storočia. Film sa odohráva v Moskve počas jesenného obdobia. Kat, tak ako volajú miestneho koronera, zajal muža, od ktorého chce dostať potrebné informácie. Medzitým do márnice prichádza policajt s dvoma parťákmi. Akcia skončí bilanciou 4 mŕtvi, pričom ostane len policajt. Hlavnými predstaviteľmi filmu sú Simon a Sergej, pracujúci pre Sergeja Michaliča. Ich prvou úlohou je zájsť za Doktorom a "ponúknuť" mu ochranu. Lenže situácia sa nevyvíja tak ako si predstavovali. Nastanú komplikácie, ktoré bude potrebné vyriešiť...

Melancholian 3 huonetta

Melancholian 3 huonetta (2004)

Už samotný názov dokumentárnej snímky explicitne naznačuje, že pôjde o tri tzv. izby - vhodnejšie miesta. Každej izbe náleží aj príslušný špecifický názov, ktorý takpovediac popisuje život v danej izbe. Fínsky režisér Pirjo Honkasalo nás povodí po vojenskej akadémii v Sankt Peterburgu, po vojnou zničenom a nádej hľadajúcom čečenskom Groznyj, aby sme nakoniec zavítali do stepmi popretkávanej Ingušskej autonómnej republiky ležiacej pod severnými hradbami Kaukazu.

Okraina

Okraina (1998)

Uralským roľníkom vrchnosť vyvlastnila pôdu, pretože chce na nej začať ťažiť ropu. Biedou a beznádejou zmietaní osadníci, netušiaci kto to urobil, sa rozhodnú zobrať osud do vlastných rúk a napraviť tak nespravodlivosť, ktorá sa na nich učinila. Prvý, kto sa spovedá z neprávosti je Vasilij Ivanovič, bývalý predseda kolchozu...

Vzpoura v Kautokeinu

Vzpoura v Kautokeinu (2007)

V retrospektíve rozpráva matka (Elen) svojmu synovi (malému Aslakovi) o tom, prečo pred 17 rokmi došlo k poprave dvoch ľudí. Kautokeino je malé sídlo nachádzajúce sa v drsnom studenom podnebí na severe Nórska, v ktorom majiteľ krčmy Ruth má hlavné kompetencie. U neho ľudia prijímajú zásoby, u neho sa nalieva alkohol, jemu sa platia dlhy. Mathis, otec malého Aslaka je alkoholik, z čoho Elen nemá veľkú radosť, pretože sa zodpovedne nestará o ich čriedu sobov. Veci sa zaujímavo začnú meniť po bohoslužbách biskupa Laestadiusa...

Reklama