Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Dokumentárny
  • Krimi

Obľúbení režiséri (10)

Francis Ford Coppola

*Apocalypse Now* Realistické obrazy hrôz vojny vo Vietname, skvelé scény, dialógy, milujem soundtrack od The Doors.

James Cameron

*Titanic* Kultový príbeh podľa skutočnej udalosti, pri ktorom sa nedá neplakať... Nechýba mu nič, skvelí herci, hudba, scenár, romantika, humor, nenávisť, láska, krása, katastrofa... *Avatar* Zaujímavý príbeh z nezvyčajného prostredia prekrásnej planéty. Na sci-fi veľmi nie som, ale toto je niečo viac ;)

Larry Charles

*Borat*Bruno* Sacha Baron Cohen... neviem čo viac mám dodať :D Lepšieho komedianta, kedy človek nevie či to hrá, alebo to myslí vážne, som asi ešte nevidela! Tieto filmy nemajú absolútne žiadnu chybičku, perfektné scény, neopakovateľný a nenapodobiteľný humor! Paródia snáď na všetko.

Mel Gibson

Neviem sa rozhodnúť, či je lepší herec alebo režisér. *Muž bez tváre*Statočné srdce*Apocalypto* Posledne menovaný film je pre mňa asi najväčšou lahôdkou.

Oliver Stone

*Čata*Narodený 4. júla* U Turn*Drsný rukopis režiséra cítiť v každom jednom zábere.

Quentin Tarantino

*Kill Bill*Kill Bill 2*Sin City*Inglourious Basterds*  Nezvyčajné scény, z ktorých cítiť napätie a niečo akoby z iného sveta... Striedanie hraného filmu s animáciami prenesie diváka mimo filmového klišé.

Sam Mendes

*Americká krása*Núdzový východ*Mariňák* - tri filmy, ktoré zdanlivo nemajú nič spoločné... ale majú! Skvelého režiséra ;)

Stanley Kubrick

*A Clockwork Orange* O tomto filme som veľa počula, kým som si ho pozrela.. a dobre som urobila! Ultra violence, psycho maniac, dirty liar - lover Alex ;D

Steven Spielberg

Tak tu iba vymenujem obľúbené diela, to bude stačiť :D *Čeľuste*E.T. Mimozemšťan*Schindlerov zoznam*Jurský park*Stratený svet: Jurský park*Zachráňte vojaka Ryana*

Tim Burton

Jeden skvelý režisér, ktorého filmy sú nabité fantáziou. *Batman*Nožnicovoruký Edward*Batman sa vracia*Mars útočí!*Ospalá diera*Veľká ryba*Charlie a továreň na čokoládu*Alica v krajine zázrakov*