Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Animovaný
  • Životopisný
  • Akčný

Zaujímavosti k filmom (8)

Jozef Mak

Jozef Mak (2021) (TV film)

Judit Bárdos (filmová Maruša) a Dávid Hartl (Jozef Mak) sa vo filme stretli spolu pred kamerou prvýkrát. Osobne sa však títo herci poznali už predtým, obaja pochádzajú zo Senca.

Jozef Mak

Jozef Mak (2021) (TV film)

Pri natáčaní bolo prítomných niekoľko historikov, napríklad špecialista na historické zbrane. Iný zase sledoval, aby okolie vyzeralo autenticky ako v danom čase. Prítomní boli aj špecialisti na dobové kostýmy a rekvizity. (Zdroj: pravda.sk)

Jozef Mak

Jozef Mak (2021) (TV film)

Kvôli postave Jozefa Maka sa Dávid Hartl musel učiť dojiť kozu. (Zdroj: pravda.sk)

Slovania

Slovania (2020) (seriál)

Na výrobu seriálu sa použilo veľmi veľa umelej krvi. Často sa do odťatých hláv dávala hadica, aby krv striekala na všetky strany. Krv objednávali a na Ukrajinu dovážali z Londýna, Prahy a Bratislavy, preto bol jej transport často aj predražený. Krv však bola jedlá, aby sa hercom nič nestalo v prípade, že sa im dostane do úst. (Zdroj: magazín Život)

Slovania

Slovania (2020) (seriál)

Seriálový štáb pozval priamo do centra diania novinárov a plánom bolo, aby sa stali v jednej zo scén komparzistami. Pre veľké ochladenie však túto verziu zmenili a komparzisti pochádzali predovšetkým z menších ochotníckych divadiel v Ukrajine. (Zdroj: magazín Život)

Slovania

Slovania (2020) (seriál)

Pre natáčanie v nedotknutých lesoch blízko ukrajinského mesta Žytomyr sa tvorcovia rozhodli z viacerých dôvodov – jednak bolo natáčanie lacnejšie a tiež tu našli nedotknutú miestnu prírodu a lesy, kam veľmi dlho nevkročila ľudská noha, ktorá sa na Slovensku už nedá tak ľahko nájsť. Finančným partnerom natáčania je ukrajinské Ministerstvo kultúry, čo je ďalší dôvod pre výber miesta vzniku celého seriálu. (Zdroj: magazín Život)

Slovania

Slovania (2020) (seriál)

Vrch Vtáčnik, ktorý sa spomína v prvej časti je naozaj existujúci vrch Hornonitrianskej kotliny na Slovensku (okres Prievidza) a od 16. do 19. storočia toto územie naozaj obývali západní Slovania.

Reklama