Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Komédia
  • Krimi
  • Western

Recenzie (4)

plagát

Vo štvorici po opici 3 (2013) 

Počas sledovania filmu som mal pocit, že to nie je to čo chcem v Hangoveri vidieť, ale akčný film, aj keď ma postupne chytali záchvaty smiechu a po filme pri posedení v pube ako aj na druhý deň som sa ešte smial z mnohých scénok a vtipov. Chow a Alan sú neprekonateľní...

plagát

Requiem za sen (2000) 

Popis filmu by mal okrem druhu "dráma" obsahovať aj "horor". Spôsob akým je v ňom zobrazená beznádej je jedinečný. Je neuveriteľné, že človek je schopný sám sebe takto ublížiť, bohužiaľ takéto životné príbehy existujú. Strih tlačí na diváka nevídaným spôsobom, atmosféru dotvárajú ponuré farby. Posledných tridsať minúť prináša spolu so SE7EN najväčšie zúfalstvo, aké si možno vo filme predstaviť.

plagát

Temný rytier (2008) 

Spôsob akým je tento film natočený by mal byť bibliou filmariny. Viacero filmov disponovalo podobným rozpočtom no sklamalo, efekty odtiahli pozornosť od deja a ten ostal plytký (napr. Avatar). Toto je však filmová dokonalosť, ktorú som videl mnohokrát a zakaždým sa čudujem ako to môže byť tak napínavé, pútavé, dej je tak strhujúci, že Vám nedá vydýchnuť, každým strihom je atmosféra hutnejšia. Tajomstvo dokonalosti spočíva v spolupráci Nolan-Ledger, u oboch velikánov ide o najvydarenejšie dielo. Tento skvost vtiahne do deja a nenechá chladnými (z vlastnej skúsenosti) 15 ročného adolescenta rovnako ako 80 ročnú babku.

plagát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

Televízna interpretácia v novom tisícročí najúspešnejšieho fantasy bestselleru je to najlepšie čo si možno v rámci TV produkcie predstaviť. Prirodzenou skutočnosťou je, že prvá séria disponuje obmedzenou výpravou a mnoho epických situácii je zobrazených komorne, avšak nastrihané a zobrazené tak, že znalí situácie môžu svojou fantáziou kulisy dotvoriť, u ostatných divákov toto môže byť na škodu. Každou ďalšou časťou sa produkcia rozširuje a diel 9/2- Blackwater je vrchol, pri ktorom tajíte dych. Prvá časť tretej série sľubuje obrovské divadlo a premiéru v USA sledovalo 4,4 mil. divákov. Fakt, že sa seriál natáčal na Islande, Severnom írsku, Škótsku, Chorvátsku či Malte zaručuje úchvatné divadlo a pastvu pre oči romantických duší. Filmári sú pritom rozdelený na Dragon unit a Wolf unit. Herecké obsadenie je podriadené opisu postáv v novelách a každý divák si tam nájde rod, ktorému bude fandiť. P.S. Rozdiely medzi knihou a seriálom na rozdiel od ostatných fanúšikov vítam, dávajú tomu nový impulz a rovnako prinášajú zvraty, ktoré nikde inde nenájdete. Tretia séria sa nezadržateľne rozbehla, S03E04 je jedným z vrcholov celého seriálu, scéna Varys-Tyrion a Astapor sú nezabudnuteľné, neveril som, že budem zase platkať ako pri knihe, bohužiaľ stalo sa.