Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Dokumentárny
  • Krimi

Obsahy (8)

Den største forbrytelsen

Den største forbrytelsen (2020)

Film zachytáva osudy židovskej rodiny Braude počas 2. svetovej vojny, keď bolo Nórsko okupované nacistickým Nemeckom.

Erna i krig

Erna i krig (2020)

V čase blížiaceho sa konca 1. svetovej vojny potrebovalo Nemecké cisárstvo zúfalo doplniť ubúdajúce stavy vojenského personálu, čo viedlo k ďalším a ďalším vlnám mobilizácie. Na schopnosti regrútov ani na ich pôvod sa už nekladú takmer žiadne nároky, a tak prišiel rad aj na mladého dánskeho chlapca, mentálneho postihnutého Kalleho (Sylvester Byder) z Južného Judska. Erna (Trine Dyrholm), ktorá sa oňho odmalička stará, urobí všetko, čo je v jej silách, aby ho ochránila pred hrôzami prebiehajúcej vojny. Podarí sa jej to?

De Oost

De Oost (2020)

Johan (Martijn Lakemeier) sa po skončení 2. svetovej vojny a výčitkách svedomia kvôli otcovej minulosti dá naverbovať do zámorskej vojnovej misie, ktorá má za cieľ potlačiť vzbury miestneho obyvateľstva v Holandskej Východnej Indii. Tu je po čase začlenený do elitného zásahového komanda pod vedením ostrieľaného kapitána Raymonda (Marwan Kenzari), prezývaného Turek. Po kapitulácii a vynútenom odchode Japonska prepukajú v bývalej holandskej kolónii národnooslobodzovacie boje a tie sa holandská vláda s požehnaním kráľovnej Wilhelminy snaží potlačiť a obnoviť tak na ostrovoch dnešnej Indonézie koloniálny poriadok.

Zbohom, Sovietsky zväz

Zbohom, Sovietsky zväz (2020)

Johannes sa narodil ako nemanželské dieťa do Ingriansko-Fínskej rodiny v Estónskej Sovietskej socialistickej republike. Zatiaľ čo jeho matka odchádza za prácou do Fínska a jeho výchovu zverí starým rodičom, Johannes je nútený čeliť nástrahám života sám. Zbohom Sovietsky zväz estónskeho režiséra Lauri Randlu nám odľahčeným spôsobom vykresľuje peripetie rodiny Tarkkinenových na pozadí posledných dní Sovietskeho zväzu.

Lo roim alaich

Lo roim alaich (2011)

Psychologická sonda do života dvoch žien, ktoré sa náhodou stretnú a zistia, že pred dvadsiatimi rokmi boli znásilnené tým istým sériovým násilníkom. V snahe vysporiadať sa s minulosťou a prežitou traumou začínajú pátrať, čo sa s páchateľom po dvadsiatich rokoch stalo. Film je založený na skutočných udalostiach, ktoré sa stali v Tel Avive v rokoch 1978-79 a obsahuje zakomponované skutočné výpovedi obetí.

Szürke senkik

Szürke senkik (2016) (TV film)

Počas 1. svetovej vojny sa malá skupinka vojakov Rakúsko-Uhorskej armády vydá na nebezpečnú prieskumnú misiu za nepriateľské línie s cieľom narušiť systém komunikácie talianskych jednotiek.

Srdcová kráľovná

Srdcová kráľovná (2019)

Úspešná právnička Anne (Trine Dyrholm) žije v krásnom veľkom dome so svojimi dvoma dcérami a manželom Petrom (Magnus Krepper). Po tom, čo sa k ním nasťahuje Gustav (Gustav Lindh), Petrov problémový dospievajúci syn z predchádzajúceho vzťahu, nadviaže s ním Anne dôverný vzťah, ktorý však môže ohroziť jej dokonalý život. A to, čo sa na prvý pohľad javí ako nevinná aférka, sa čoskoro zmení na znepokojivý príbeh manipulácie, zrady a viny s ničivými následkami.

Bolden!

Bolden! (2019)

Film zachytáva životný príbeh priekopníka džezového štýlu v hre na kornet Charlesa Josepha „Buddy“ Boldena (1877 - 1931). Na začiatku 20. storočia bol najžiadanejším hudobníkom v New Orleans a stal sa inšpiráciou pre mnohých ďalších džezových hudobníkov.

Reklama