Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenzie (6)

plagát

Narnia: Dobrodružstvá lode Ranný pútnik (2010) 

Tento film som si stiahla z dôvodu, že som mala pár dní voľna, ale celý film vyzeral od začiatku do konca akosi nepresvedčivo. Na pútavý fantasy film stačí aj jednoduchý dej, netreba záplavu úžasných efektov. Nebudeme si klamať, že letopisy Narnie sú nejaké veľdielo, ale majú potenciál na dobrý film, nie je potrebné vtesnať 800 strán príbehu do hodiny a pol a nieje potrebný ani komparz stovky ľudí, tak prečo to dopadlo tak ako dopadlo? Nápad bol dobrý ale prevedenie nie. Koho Narnia 2 neodradila tak si pozrie určite aj trojku, nehovoriac o detskom publiku, ktoré si to pravdepodobne pozrie aj s radosťou. Každý podľa svojho gusta.

plagát

Umění lhát (2009) 

Tento film na mňa pôsobil mimoriadne úsmevne celou svojou absurditou o svete kde neexistujú klamstvá a ľudia si hovoria aj to, čo by nemuseli ani v tom prípade, že nevedia klamať. Už len ten nápad, že neexistuje klamstvo a naraz jeden nešťastník a smoliar príde na to ako klamať, využije to aj vo svoj prospech aj v prospech ostatných a samozrejme sa zamotá do pavučiny klamstiev, ako to už býva v našom starom známom svete. Určite to stojí za pozretie a jednoznačne odporúčam na zlepšenie nálady.

plagát

Most do Krajiny Terabithia (2007) 

Most do krajiny Terabithia je film pre deti aj dospelých. Je o svete ktorý si vedia vytvoriť len deti, o svete ktorý je len a len ich a nie je v ňom nikto koho tam nechcú, svet ktorý slúži ako útočisko a poskytuje tie najlepšie zážitky na ktoré budú spomínať do konca života. Táto fantázia sa prekrýva aj s realitou všedného života, krutosťou iných a aj nečakanou smrťou. Ale ako to už býva, nie všetci sú taký zlí ako sa zdajú a nakoniec aj to zlé sa na dobré obráti.

plagát

Odsúdený (2010) 

Príbeh o neférovosti života a súdneho systému v Amerike, o rokoch zúfalstva vo väzení, o obetavosti rodiny, o nepriazni okolia a samozrejme so šťastným koncom. Dlhá cesta milujúcej sestry, ktorá spraví všetko aby dostala brata z väzenia, príde o rodinu, vyštuduje právo, súdi sa a nakoniec dosiahne svoje. Oslobodí brata. Dokáže, že je nevinný. Že to bolo celé spiknutie. Celý svoj život, ciele a ambície obetuje len svojmu bratovi. Keby to nebolo podľa skutočného príbehu, tak človek ani neuverí. Možno je to odkaz, že nespravodlivosť tu je aj vždy bola, ale namiesto toho aby sme sa s ňou zmierili, môžeme s tým niečo spraviť a môžeme aj niečo dosiahnuť. Spravodlivosť. Alebo si iba môžeme pozrieť tento film.

plagát

Rodina Addamsovcov (1964) (seriál) 

Absolútne perfektná seriálová klasika. Tento takmer 50 ročný seriál jednoducho nikdy nezostarol a baví generáciu po generácii. Totálne nadčasová tvorba + bonusový skvelý slovenský dabing. Mohlo by byť viac takýchto skvostov.

plagát

Ja, robot (2004) 

Keby sa tento film neodkazoval na Asimova a jeho tvorbu, tak by som ho označila za klasický komerčný akčný sci-fi "trhák" a dostal by nejaké tri hviezdičky. Ale toto dielo nemá s dielom Asimova prakticky nič spoločné, iba zakomponovanie troch zákonov do robotiky a následný dej je úplne o niečom inom ako písal Asimov. Chýba tu hlavná myšlienka jeho diela a namiesto nej je tu vsadený takzvaný novodobý americký hrdina, ktorý ako jediný vidí možnú hrozbu a samozrejme mu nikto neverí, čiže je to klasická situácia jedného proti všetkým, ktorá končí klasickým: "nehovoril som to?" . Nehovoriac o tom, že je arogantný, prehnane sebaistý a samozrejme taktiež premudretý. Kde sa podela robopsychológia a logika z Asimových poviedok? No rozhodne nie sem. Ale keďže cieľom tohto diela nebolo vzdať hold Asimovi a jeho dielu ale len využiť jeho dobré meno na propagáciu a zarobiť si na seba, niet sa čomu diviť. A taktiež zaváži fakt, že koľko ľudí, vôbec pozná jeho dielo a vie o čom je reč. Ale s tým nič nenarobíme, filmový priemysel sa musí snažiť zaujať oko bežných divákov, ktorých je viac ako ľudí, čo čítajú a vedia oceniť originálne dielo. Ja len dúfam, že sa Asimov príliš neobracia v svojom hrobe. Pre toho, kto to nečítal, alebo si nepotrpí na takých veciach a má rád tento štýl filmov bude Ja robot predstavovať pravdepodobne vyšší priemer.