Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Horor
  • Dobrodružný

Obľúbené filmy (9)

Sedem

Sedem (1995)

Ak by sa dal film brať ako jedlo, prirovnal by som Sedem k hlavnému chodu kráľovského večierku. Sedem nie je iba film, ale veľdielo. Skvelé obsadenie, vraždy v podobe siedmych hriechov, ktoré nie sú pritiahnuté za vlasy, vymyslené blbosti, ale vraždy takpovediac reálne. Skvele spracovaný filmík, pri ktorom som bol napätý celých 127min a ešte ďalších 127min potom. Kto nevidel si ani nevie predstaviť o čo prichádza. Úžasný film... Škoda že sa dá dať iba 5*

Resident Evil

Resident Evil (2002)

Milujem zombie horory, a obzvlášť sériu Resident Evil, prvýkrát som videl tento film, keď som mal asi tak 12 rokov. Mal som z toho dlhšie nočné mory, ale musím poďakovať Andersonovi že ma priviedol k tomuto žánru, ktorý sa stal mojím najobľúbenejším, a to hlavne vďaka Residentu. Masky ma vtiahli do deju, Jovovich ma nejak neupútala (zrejme to bude tým, že každá akčná hrdinka musí mať prsia, Milla ich nemá!). Takže zhrnutie : dej (nápad, sled udalostí) je za 4*, masky 5*, obsadenie 3*, atmosféra 5*, hudba 4* = výsledná 4!

Zelená míľa

Zelená míľa (1999)

Po dlhej dobe som si opäť raz pozrel tento filmový skvost. Pozerali sme ho spolu s priateľkou, ktorej nedalo, že prečo je taký úžasný film aj zároveň taký krutý. Nevedel som čo na to povedať, ale viem, že keby nebol presne taký aký je, tak by nezaujal. Darabont zase raz ukázal aký je majster vo svojom obore, nie nadarmo je to Pán režisér. To ako dokáže v každom svojom filme vtiahnuť diváka do deja je neuveriteľné, ale to už píšem o inom. Zelená míľa má u mňa vždy zelenú :) 5*

Ospalá diera

Ospalá diera (1999)

Neuveriteľná atmosféra, ktorou je obalené toto dielo nedá nadýchnuť nikomu počas celého svojho trvania. Povedal by som že najlepší Burtonov film, skvelý Depp a pochmúrne okolie Veľkej Británie. Jednoducho špička!

Hmla

Hmla (2007)

Keď pozeráte tento film tak očakávajte že sa asi tak 121 min poriadne nenadýchnete a budete mať poriadne sucho v ústach. Výborný film, skvelé spracovanie, herci boli takisto fajn. Tento film dokazuje že aj keď je 21. storočie, stále sa dokážeme správať ako opice a obetovať druhého aby sme zachránili seba. Darabont je proste pán :)