Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Akčný
  • Animovaný
  • Dokumentárny

Obľúbení režiséri (10)

Steven Spielberg

Steven Allan Spielberg (* 18. december 1946, Cincinnati, Ohio) je významný americký filmový režisér, producent a scenárista židovského pôvodu.

Mel Gibson

Mel Columcille Gerard Gibson (* 3. január 1956, Peekskill) je v Spojených štátoch narodený, v Austrálii preslávený filmový herec, režisér a producent známy svojimi rolami vo filmových sériách Šialený Max (Mad Max), Smrtonosná zbraň (Lethal Weapon) a Statočné srdce (Braveheart).

Clint Eastwood

Clint Eastwood vyrastal v chodobnej, robotníckej rodine. Po skončení strednej školy začal pracovať ako drevorúbač v Oregone, hrával na barové piána a tiež pôsobil ako plavecký inštruktor v Americkej armáde. Keď však videl že jeho živorenie nemá perspektívu, rozhodol sa pre ...

George Lucas

George Walton Lucas, Jr. (* 14. máj 1944, Modesto, Kalifornia) je americký filmový režisér, producent a scenárista známy svojou ságou Hviezdne vojny a trilógiou Indiana Jones.

Miloš Forman

Miloš Forman, pôvodne Jan Tomáš Forman, (* 18. február 1932) je režisér, scénarista a herec českého pôvodu, žijúci v Spojených štátoch. Je dvojnásobným víťazom Oscara za réžiu filmov Prelet nad kukučím hniezdom (1975) a Amadeus (1984).

Quentin Tarantino

Quentin Tarantino (* 27. marec 1963, Knoxville, Tennessee) je americký scenárista, filmový režisér a herec.

Peter Jackson

Peter Jackson (* 31. október 1961, Pukerua Bay, Nový Zéland) je novozélandský filmový režisér, držiteľ Oscara. Narodil sa na Novom Zélande, presne na Halloween v roku 1961. Už ako dieťa urobil svoje prvé filmové pokusy na 8 mm kameru svojich rodičov. V sedemnástich nechal školu a zamestnal sa ako pomocná sila vo foto - laboratóriu. Keď si z úspor kúpil 16 mm kameru začal natáčať sci-fi komédiu, z ktorej neskôr vznikol film Vesmírni Kanibalovia - Bad Taste z roku 1987.

Ridley Scott

Prejsť na: navigácia, hľadanie Sir Ridley Scott (* 30. november 1937) je britský filmový režisér a producent.

Tim Burton

Timothy William Burton (* 25. august 1958) je americký filmový režisér známy temnou atmosférou svojich filmov. Spolupracuje so skladateľom Dannym Elfmanom (výnimkou sú filmy Pee-wee\'s Big Adventure, Ed Wood a Sweeney Todd).

Christopher Nolan

Christopher Johnathan James Nolan (* 30. júl 1970 Londýn) je anglický režisér, producent, scenárista.Cristopher Nolan sa narodil v Londýne, 30. júla 1970. Prvý film natočil v roku 1996. Doteraz natočil 8 filmov. Posledným bol The dark knight (Temný rytier).