Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Krimi
  • Sci-Fi
  • Horor

Obľúbené filmy (10)

Crash

Crash (2004)

Lahodka pre nase zmucene duse zdegenerovane neschopnostou komunikovat a citit so svojimi bliznymi. Suhlasim s golfistom: Scena, na ktoru urcite nikdy nezabudnem a pre ktoru mi tento klenot navzdy zostane v pamati. Bravo Mr.Haggis! Idem si rychlo upravit rebrik svojich najoblubenejsich filmov:-) 120%

Odpojiť

Odpojiť (2012)

Konecne nieco so silou "Crash"! Uz som si myslel, ze moje stare hrdzave srdce nic nedokaze potesit. Opak je pravdou. Srdce sa dockalo, sval sa prekrvil. Zaznamenal som cca 54 dyastol. Teraz uz len cakat na dalsiu prilezitost. PS pre nezainteresovanych: vid komment "Fr": "protože se mi líbí, že scénář všechno nesvádí na internet, ale všímá si i nás, lidí". Tak Tak. 120%.

Krvavá neděle

Krvavá neděle (2002)

Dlho mi trvalo, kym som sa odhodlal pozriet tento naozaj zaujimavy kusok. Hovoril som si: netyka sa ma to, je to stara vec, Iri su uz davno vsetci "zahojeni"... Mylil som sa: Sice sa ma to naozaj netyka, ale dotyka sa ma to viac ako cokolvek co som videl na podobnu temu, je to sice stara vec, ale stat sa moze kedykolvek a kdekolvek, Iri su momentalne niekde uplne inde, ale sila a autorita vladnej moci na celom svete sa moze prejavit uplne rovnako alebo este horsie. V Greengrassovom majstrovskom podani sa skombinoval zmysel pre dokument, fakty a autenticitu s absolutnou empatiou vyplyvajucou z dlhodobeho studia a stotoznenia sa s obetami. Vobec mi nevadi, ze je to subjektivne alebo predpojate - presvedcilo ma to. Posolstvo je jasne. Navyse - naozaj som sa nenudil. 120%, resp. 6 hviezdiciek :-)))

Whiplash

Whiplash (2014)

Pohyblivý obrázok, čo svojou gradáciou napätia, atmosférou a tempom bez problémov konkuruje tým najslávnejším áčkovým akčňákom s jediným malým rozdielom: vystačí si s famóznymi hercami, dialógmi, scenárom, emóciami a úžasným soundtrackom - žiadna streľba ani smrť sa nekoná. Na tento filmík som dlho čakal, len som o tom nevedel. BRAVO!!!