Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Komédia
  • Animovaný
  • Dráma
  • Horor

Obľúbené filmy (9)

Avatar

Avatar (2009)

Po zhliadnutí filmu som mal nutkanie sa postaviť predčasne zo sedadla a dať mu standing ovation. Od prvého okamihu čo film začal do poslednej sekundy som mal oči doslova "prilepené" na plátne a užíval som si vizuálne orgie naplno. Samozrejme ako inak v 3D. Bol som ako malý chlapec ktorý hľadí na výklad hračkárstva. V niektorých momentoch mi až vlhly očné kútiku od nadšenia čo som videl a čoho som bol svedkom. Nebol som jediný! Pohlad do prava, pohlad do lava a ludia so sánkami spadnutými poriadne nízko! Pokial ide o príbeh je samozrejme známa vec ktoému filmu/príbehu sa podobá a nejakú hlbokú "head bursting" myšlienku vňom hladať je márne. No ajtak pán (Mr.Perfection) Cameron "splodil" prelom a milník vo filmovej branži. S 3D efektami tam mal rezervy, ale je to len začiatok a verím, že do budúcna sa môžeme tešiť na spústu nových 3D "lahôdok"

Počiatok

Počiatok (2010)

Po zasadnutí do kino sedadla (skôr uzučkého sedadielka...) som plný očakávaní a nadšenia čakal na začiatok (alebo skôr počiatok? :P ). Ihneď po pár minútach bolo jasné že pán Nolan nám návštevníkov tejto veľmy očákavanej novinky naservíruje poriadny "mindfuck". A veru nesklamal! Zo začiatku sa síce trocha stroha sa rozbiehajúci príbeh. Sci-fi thriller ako lusk s vynikajúcim hereckým obsadením a ako vždy pán režisér mal zlatý "nošťek" pri selekcií hercov. Gordona-Levitta podľa toho čo predviedol neminie Oskar za vedlajšiu rolu. Snímok roka bez pochybností podla mojho skromného názoru... teda možno až do vianoc :)

Princezná Mononoke

Princezná Mononoke (1997)

Tažko sa hľadajú slová pri tomto veleúspešnom anime čo lámalo rekordy v sledovanosti a to nielen v Japonsku. Boj dobro a zlo už s klasickým príbehom plný zvláštnych božstiev. Perfekcionista Myiazaki stvoril v mnohých ohladoch výnimočné anime, ktoré sa radí u mnohých milovníkov anime do prvej trojky a to aj v mojom prípade!