Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Akčný
  • Dráma
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Obľúbené seriály (5)

Pán času

Pán času (2005)

Pro me osobne TV prekvapeni #1 roku 2005 - tohle "znovuoziveni" klasickeho (1963-1989) britskeho kultovniho (kam se hrabe Star Trek apod. ;-) ) serialu ma takove grady a takovou energii, ze nezbyva nez povstat a za potlesku opakovane provolavat "BRAVO!"

Firefly

Firefly (2002)

Genialne napsane postavy i situace, skvela vyprava (neni zde citit "umelost", "preklizkovost", "gumovost" (BTW vesmir obyvaji pouze lide, zadne latexove potvory) jako u Star Treku, Hvezdne brany, Babylonu 5 apod.), skvele zahrane, proste lahudka, s nejvyssi pravdepodobnosti asi to nejlepsi, co se v TV/filmove scifi objevilo za nekolik hodne poslednich let. Na vybornou provedena synteza scifi a westernu, se silnou prichuti spaget, ano, zni to divne, ale funguje to naprosto skvele. Bohuzel se tento serial dockal pouze 14 epizod (13 "normalnich" plus dvouhodinovy pilotni dil), z nichz tri ani nebyly odvysilany, nez jej spolecnost FOX odstavila (vlastne ho odstavila uz od zacatku, nebot jej nasadila v case, ve kterem snad zadny program FOXu jeste neprezil, totiz na patecni vecer). Jinak by se z nej IMO stala celkem kultovni zalezitost (jak lze usoudit na zaklade prodejnosti DVD boxsetu na Amazon.Com), potencial na to mel, ale potreboval jeste trosku dozrat a taky to, aby si lidi zvykli na pomerne netypickou predstavu budoucnosti. Nastesti Universal koupil od FOXu prava a na rok 2005 se pripravuje celovecerni kinofilm jmenem "Serenity", tak uvidime, kam vyvoj pujde dal...

Angel

Angel (1999)

Prvni serie celkem vlazna, nicmene na jejim konci to zacne nabirat obratky a porad to graduje a graduje a graduje az do finale ctvrte serie - a pata je uz uplne jina a je v jistem smyslu skvelou pointou tech ctyr predchozich :-) ... ale kdyby mi nekdo vypravel synopse (dej) nekde na ulici nebo v hospode, tak to budu mit za naprostou silenost :-)) (ostatne ona to silenost celkem i je ;-) ) a BTW Wolfram & Hart jsou pro me jeden z nejuzasnejsich zaporaku co znam :-)

Buffy, premožiteľka upírov

Buffy, premožiteľka upírov (1997)

Serial, jehoz zakladem je obraceny horror - ruzne priserky sice honi blondynku, ale kdyz zabehnou do slepe ulicky nebo na vrchol schodiste, tak se blondynka otoci a pekne priserkam nakope prdele :-)) A krome toho jsou v tomto serialu skvele rozvinute postavy, nekolik zapletek najednou, vyborne napsane dialogy a predevsim je Joss Whedon genius :-)) a svym zpusobem to vlastne o upirech a demonech jako takovych ani moc neni, ale to ostatne inteligentnimu divakovi samo dojde ;-) (P.S. prvni az pata serie maji spravne grady, sesta a sedma IMO trosku zaostavaji (a soubezne s nimi jdouci treti a ctvrta serie Angela jsou proste lepsi))