Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Dokumentárny
  • Krimi

Biografie (3)

Cristian Nemescu (režisér / scenárista)

12.12.2010

V roku 2003 vyštudoval Academy for Theater and Film (Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica) v Bukurešti. Vtedy dokončil aj svoj úspešný "kraťas" POVESTE LA SCARA 'C', ktorý získal viacero ocenení a nominácií. O tri roky neskôr si sám napísal a zrežíroval stredometrážny film MARILENA FROM P7 (2006), ktorý bol uvedený… (viac)

Richard Müller (herec / skladateľ / scenárista)

30.11.2010

Známy slovenský spevák a hudobník, ktorého môžeme bez výčitiek nazývať legendou medzi slovenskými hudobníkmi.Syn známeho slovenského herca Vlada Müllera a Elišky Müllerovej sa narodil 6. septembra 1961 v Hlohovci. Vyštudoval dramaturgiu a scenáristiku na Filmovej a televíznej fakulte VŠMU v Bratislave. Už počas štúdia… (viac)

Miranda July (herečka / scenáristka / režisérka)

08.10.2009

Miranda July je hudobníčka, spisovateľka, herečka a predovšetkým filmová režisérka. Narodila sa 15. februára 1974 v Barre, Vermonte. Obaja jej rodičia sú umelci. Jej matka Linda Hough je maliarka a otec Richard Grossinger spisovateľ. Vyrastala v Berkeley (Kalifornia), kde ešte ako tínedžerka začala písať svoje prvé hry. Miranda… (viac)

Reklama