Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Komédia
  • Dráma
  • Animovaný
  • Horor

Zaujímavosti k filmom (6)

Halloween: Predvečer Sviatku Všetkých svätých

Halloween: Predvečer Sviatku Všetkých svätých (1978)

Názvom a propagačným plagátom sa film viaže k 31. októbru, ale v skutočnosti sa natáčalo v jarnej Kalifornii. Aby štáb vytvoril dojem jesene, namaľoval kvantum papierových listov a rozhadzoval ich po slnečných uliciach.

Úsvit mŕtvych

Úsvit mŕtvych (1978)

Slogan - "Keď už v pekle nie je miesto, musia mŕtvi chodiť po Zemi" - je považovaný za jeden z najlepších v histórii hororového filmu.

Hory mají oči

Hory mají oči (1977)

Aby film zarobil, zohľadnili tvorcovia v jednom z alternatívnych reklamných sloganov predovšetkým násilné scény: "Šťastnejší zomreli ako prví..."

O 28 dní...

O 28 dní... (2002)

Postavy, ktoré postihla nákaza, boli snímané kamerou typu Canon XL1 DV so spomaľujúcim efektom, čo dodalo ich pohybom nesúvislý ráz. Tento druh pohybu vidíme v závere filmu aj u hlavného hrdinu Jima (Cillian Murphy).

Upír Nosferatu

Upír Nosferatu (1922)

Koncom 20. rokov bol film rekonštruovaný podľa pôvodnej verzie F. W. Murnaua. V tejto podobe slávne prežíva ďalšie generácie svojich divákov.

Dracula (španělská verze)

Dracula (španělská verze) (1931)

Po tom, čo Carl Laemmle v roku 1914 presunul štúdio Universal Pictures do Kalifornie, bolo sfilmovanie Draculu jedným z jeho plánov. K realizácii však došlo až po sedemnástich rokoch.

Reklama