Reklama

Reklama

Winrich Behr

Winrich Behr

nar. 22.01.1918
Berlín, Nemecká ríša

zom. 25.04.2011 (93 rokov)
Düsseldorf-Hubbelrath, Nemecko

Biografia

Winrich Hans Hubertus Behr sa narodil 22. januára 1918 v Berlíne. Pochádzal z vojenskej rodiny, preto už ako chlapec obdivoval armádu. V mladom veku do nej i vstúpil. Už ako dvadsaťročný bol menovaný do hodnosti poručíka. Pôsobil v tankových divíziách. Vďaka svojej zanietenosti sa mu podarilo dosiahnuť rýchly kariérny postup.

Na začiatku druhej svetovej vojny sa aktívne ako dôstojník zapojil do ťaženia proti Poľsku. Neskôr sa zúčastnil bojov aj na iných frontoch. Počas jeho pôsobenia v Afrike bol vyznamenaný rytierskym Železným krížom. V Afrike bol do roku 1942. Následne bol prevelený na východný front. Stal sa dôležitým členom štábu generála Friedricha Paulsa počas bojov o mesto Stalingrad. V januári roku 1943 bol vyslaný do Berlína, aby Adolfa Hitlera informoval o beznádejnej situácii pri Stalingrade a vyžiadal od neho rozkaz na ukončenie tejto operácie. Hitler však túto žiadosť striktne zamietol.

Po skončení vojny sa Behr venoval štúdiu. Potom pôsobil vo viacerých vojenských, podnikateľských a politických funkciách. Zomrel 25. apríla 2011 v nemeckom meste Hubbelrath. Mal 93 rokov.

Michael "MM_Ramone" M. Marky

Herec

Dokumentárne
2003

Stalingrad (seriál)

2002

Mýtus jménem Rommel (seriál)

1996

Hitlerovi muži (seriál)

1995

Šest tváří Hitlera (seriál)

Reklama

Reklama