Reklama

Reklama

Alfonso González Aguilar

Alfonso González Aguilar

nar. 23.07.1985 (38 rokov)
Madrid, Madrid, Španielsko

Biografia

Alfonso González Aguilar je španielsky skladateľ, klavirista, dirigent a producent. Narodil sa v Madride, kde sa začal venovať štúdiu hudby. Neskôr sa špecializoval na skladanie hollywoodskych soundtrackov na prestížnejšej súkromnej hudobnej univerzite, Berklee College of Music. Svoju prvú ponuku dostal v roku 2012, na zloženie hudby k španielskej dráme Vulnerables. V tomto filme si Aguilar aj zahral a rovnako sa podieľal aj na produkcií. V tomto období začal pôsobiť v Spojených štátoch, konkrétne v meste Los Angeles.

Týmto sa tomuto skladateľovi otvárali nové možnosti v oblasti hudby a produkcie. Aguilara si spoločnosti AMBI Pictures a Paradox Studios vybrali na skomponovanie hudby pre film Všechny cesty vedou do Říma (2015). V tejto romantickej komédií si zahrali mená ako Sarah Jessica Parker a talianska herečka Claudia Cardinale. Skomponoval hudbu k filmu Money (2016), pod taktovkou španielskeho režiséra Martína Roseteho. Aguilar bol hudobným producentom albumu "Guerra", v nahrávacom štúdiu Abbey Road, pre popredného mexického umelca Carlosa Riveru.

Vo svojej hudbe využíva orchestrálnosť, ku ktorej bol vedený už na škole. Aguilar spája elektroniku a orchester, čím dosahuje širokú škálu štýlov od majestátneho symfonického zvuku, až po melódie hrané jedným hudobníkom. V roku 2017 skomponoval hudbu pre rumunskú drámu Daleko od tebe. O rok neskôr skladal hudbu pre argentínsko-španielsky horor You Shall Not Sleep. Medzi jeho najznámejšie skomponované diela patrí animovaný film Klaus (2019), ktorý bol prvým pôvodným animovaným filmom spoločnosti Netflix, nominovaný na Oscara. Okrem nominácie na Oscara za najlepší animovaný film získal Klaus aj nomináciu na cenu BAFTA za najlepší animovaný film, 7 nominácií na cenu Annie a 2 nominácie na cenu Goya. V roku 2021 dostal Aguilar ponuku od legendárneho mexického režiséra Carlosa Sauru na svoj nový muzikál The King of all the World. Na tomto muzikáli spolupracoval Aguilar spolu zo svojim kolegom z minulosti, a to spevákom Carlosom Riverom.

V rokoch 2017 a 2018 sa ujal úlohy hudobného režiséra a skladateľa gastronomického predstavenia pre reštauráciu Sublimotion, ktorá sa nachádza na ostrove Ibiza. Toto hudobné predstavenie je považované za najdrahší a najvýberovejší gastronomický zážitok na svete. Nevydanú skladbu Alfonsa G. Aguilara skomponovanú pre tento projekt s názvom "Open your Eyes" interpretuje spevák David Bisbal. Tento skladateľ je tiež zakladateľom Sounditi; firmy, ktorá pomocou údajov umelej inteligencie (AI) a neurovedy vytvára pre svetové značky ucelené zvukové prostredie. Inak povedané, každá značka môže dostať hudbu na mieru.

Alfonso González Aguilar je držiteľom ceny Public Choice Award. Žije v Los Angeles, kde založil spoločnosť DOKO Media Factory, ktorá sa špecializuje na produkciu originálnej filmovej hudby.

Reverse01

Skladateľ

Filmy
2023

Uno Para Morir

2021

El rey de todo el mundo

2019

Klaus

 

¿Qué te juegas?

2018

No dormirás

2017

Daleko od tebe

 

Žijeme jen jednou

2016

Money

2015

Všetky cesty vedú do Ríma

Reklama

Reklama

2014

O21

2012

Vulnerables

Seriály
2023

Memento Mori

2020

Cid

 

Pokání (S01E05)

 

Vítěz (S01E04)

 

Baraka (S01E03)

  viac epizód (2)
 

Diarios de la cuarentena

 

Relatos con-fin-a-dos

 

Santiago brázdí moře

Dokumentárne
2022

Také stěny umí mluvit

Relácie
2022

True Story España

Krátkometrážny
2022

Cuentas divinas

Producent

Filmy
2015

Cuento de verano

2012

Vulnerables

Herec

Filmy
2012

Vulnerables

Reklama

Reklama