Reklama

Reklama

Elena Martínez

Elena Martínez

Biografia

Elena Martínez je španielska herečka, ktorá hrá úlohu Dolores v srbskom seriáli „Montevideo, Bog te video!“, ktorý nadväzuje na druhý filmový diel režiséra Dragana Bjelogrlića „Montevideo, vidimo se!“. Úloha Dolores v tomto filme bola zatiaľ jej najväčším hereckým úspechom. Elena začala už v 16-tich rokoch účinkovať v mnohých televíznych reklamách. Neskôr dostala rolu v televíznych seriáloch „Ellas y el sexo débil“, „La familia mata“, kde hrala úlohu La Jenni a „Cuestión de sexo“. Podieľala sa aj na krátkych filmoch, ako napríklad „Cuando caen los ídolos“ od Thomasa Silvermana, kde hrala úlohu Novia de Javi a tiež na websérii „Nadia en cuesta“.

Elena sa narodila 7. mája 1988. Už od detstva vedela, že jej poslaním je hrať a tancovať, ale neštudovala to, až pokiaľ sa nezapísala do školy dabingu AM Estudios, kde potvrdila, že jej ďalší krok bude štúdium drámy u Eduarda Recabarrena. Po dokončení týchto štúdií pokračovala s tréningami u Loreny Garcíe de las Bayonas, herečky a bývalej učiteľky pôsobiacej na El Centro del actor. Absolvovala však aj kurzy herectva u ľudí ako Ana Laan, Jhon Wild, Billy O'Leary, Tonucha Vidal, Javier Luna, Fernando Becerra, Néstor Muzo, či Marina Gutiérrez. Prvé roly či podieľanie sa na celovečerných filmoch mala v dielach „La possibilité de una île“ od Michela Houellebecqa, či filme „Clandestinos“ režiséra Antonia Hensa.

Cudzie jej nebolo ani divadlo, kde sa predstavila v mnohých rolách v hrách, ako „Los monologos de la vagina“, na podporu rodovej rovnosti, „Dependientes“, „¿Mama me quieres?", ale aj mnohých ďalších. V súčasnosti naďalej pôsobí v televíznych seriáloch ako „El Seceto de Puente Viejo“. Širšiu spoluprácu tak už dlhšiu dobu má so španielskou televíziou Antena 3. Svoje štúdium a hereckú kariéru kombinuje so štúdiom psychológie. Pri povodniach, ktoré zasiahli v roku 2014 Balkán sa zapojila do kampane vyzývajúcej na pomoc postihnutým oblastiam.

Marek1991

Herečka

Reklama

Reklama