Reklama

Reklama

Michal Kunes Kováč

Michal Kunes Kováč

nar. 10.08.1987 (36 rokov)
Prešov, Československo

Biografia

Michal "Kunes" Kováč je slovenský režisér, kameraman a scenárista. Aj keď jeho rodičia neboli umelecky zameraní (otec bol drevorubač), odmalička ho viedli k športu a umeniu. Vyštudoval strednú umeleckú školu ako umelecký rezbár, no už v tom období experimentoval s filmom. Svoj prvý krátky film zameraný na protidrogovú tematiku natočil ešte počas strednej školy. Po maturite skúsil v roku 2008 prijímacie skúšky na VŠMU v Bratislave, tam však neuspel, na školu zanevrel a začal sa aktívne venovať videotvorbe.

O rok neskôr sa zamestnal v televíznom štúdiu v Prešove, kde pracoval v publicistike ako kameraman relácie 112 (od r. 2006). V roku 2011 z televízneho štúdia odišiel a začal sa venovať tvorbe hudobných videoklipov a reklám pod taktovkou jeho vlastnej produkčnej spoločnosti KUNES video production. Prvý úspech a naštartovanie kariéry mu priniesol kontroverzný hudobný videoklip Rytmus - AKM (2012).

Po odchode z Prešova do Prahy v roku 2014 sa zameral na hudobné videoklipy s príbehom, v ktorých sa spievajúci interpret vyskytoval minimálne. Taktiež sa venoval filmovej tvorbe a pracoval ako asistent réžie. V roku 2017 začal študovať filmovú réžiu na pražskej Filmovej a televíznej fakulte (FAMU). Jeho katedru vedie známy režisér Bohdan Sláma.

Michal "kunesmike" Kunes Kovac

Kameraman

Režisér

Scenárista

Hudobné videoklipy
2016

AK - Práce

Krátkometrážny
2019

Nauč ma Čardáš (študentský film)

2018

Bratia (študentský film)

2016

Sídlisková poviedka

2015

Nedokončená Vec

Strihač

Hudobné videoklipy
2016

AK - Práce

Herec

Filmy
1975

Zrnko prachu (TV film)

Dokumentárne
2015

Obraz doby 4: Dokázať nemožné

Reklama

Reklama