Reklama

Reklama

Epizódy(9)

Obsahy(1)

Prelomový seriál prerozprávaný cez prepojené telefonické hovory zachytáva tajomný príbeh niekoľkých neznámych ľudí, ktorých životy upadnú do chaosu tesne pred začatím apokalypsy. (Apple TV+)

Recenzie používateľa Anderton k tomuto seriálu (9)

Hovory (2021) 

Bezpochyby jeden z najexperimentálnejších seriálov súčasnosti. Forma poteší napríklad využitím obrazov mobiovej pásky, pavučiny či fraktálov (teda nie úplne stopercentne), ale v centre pozornosti je dej. Ten je premyslený tak, aby sme nemuseli čakať na druhú sériu a osobne si myslím, že by už nemala zmysel. Alvarezovi nepovedalo nie viacero filmových hviezd a vôbec sa im nečudujem, keď čítali tieto scenáre a poznali celkový koncept. Sú tu lepšie aj horšie epizódy, Calls ale budete vnímať predovšetkým ako jeden celok. Občas si spomeniete na diela, ako Final Destination, Frekcvencia či Dark, ale séria si ide svojou vlastnou cestou. ()

Koniec (2021) (E01) 

Začína to koncom. A aj to ako koniec znie. Nevyzerá, ale znie, ako je každému sledovateľovi tohto seriálu zrejmé. O čo pôjde, sa môžeme zatiaľ iba domnievať, rovnako ako aj chápať, prečo celý seriál začína práve touto historkou. Máme tu neveru, záhadné bytosti na záhradách, vznášanie sa vo vzduchu a niečo ešte povznášajúcejšie na konci. Hodnotenie teda iba zbežné, tu pôjde predovšetkým o ten celok. ()

Začiatok (2021) (E02) 

Vynikajúca epizóda zo súdka Frekvencie a podobných časových smyčiek vedených cez telefón. Mark je fakt chudák, pol hodiny po tom, čo odíde z domu, začne dostávať hovory z budúcnosti od svojich najbližších a začne mu dochádzať, v čom je pes zakopaný. Išlo by o dokonalosť, ak by scenáristi nevkladali do jeho úst otázky typu "Stále ma miluješ?" práve v momentoch, kedy Mark môže poriadne vysvetliť, čo sa mu v živote stalo a postavy na druhej strane by mu mohli aj uveriť. ()

Pedro cez ulicu (2021) (E03) 

Chvíľu trvá, než sa dozvieme, o akú sci-fi záhadu tu pôjde, v jadre ale ide skôr o krimi skombinovanú so vzťahovou drámou, respektíve s milostným trojuholníkom. No a opäť sa potvrdí, že kto sa smeje naposledy, ten sa smeje najlepšie. Je to od začiatku do konca napínavé, záver je síce logický a najlepší možný, ale až tak neohúri, keďže uzavrie iba tú krimi a vzťahovú zápletku a nadprirodzený prvok ostane nedovysvetlený. ()

Je to len v tvojej hlave (2021) (E04) 

Skôr taká medzi epizóda, ktorá dostane hlbší zmysel asi až pri zložení celkového nadprirodzeného puzzle. Počúvať Laylu rozprávať, ako sa celá rozpadá, je ale dosť zábavné, škodoradosť je skrátka najlepšia radosť. Určite viac ako sa dozvedieť o ďalšom milostnom trojuholníku, i keď možno pôjde o motív celého seriálu, uvidíme. ()

Ja, moje druhé ja a Darlene (2021) (E05) 

Podľa mňa zatiaľ najlepší diel, pretože minulosť je tu vážne extrémne blízko prítomnosti, alebo ako si paradoxy tejto série nazvete. Navyše vizuál nám zobrazuje rozhovory na linkách medzi mužom a jeho snúbenicou a mužom a tieňovou linkou na mobiovej páske, ktorá počas tých pár minút mení svoju vizáž a je tak radosť túto epizódu nielen počúvať, ale aj pozerať. ()

Urobil to vesmír (2021) (E06) 

Epizóda, v ktorej sa začína už aj vysvetľovať, pričom stále spoznávame nových ľudí a nové príbehy. Trochu tej mládežníckej uletenosti seriálu neškodí, tentokrát ale budete mať chuť počuté aj vidieť. Môže za to vesmír bude zrejme hláška signifikantná pre celý seriál, ktorý sa začína trochu podobať na Final Destination, zároveň sa ale zdá, že je v tom niečo iné a asi aj trochu viac. A vyzerá to tak, že to má Alvarez do bodky premyslené už od začiatku, snáď nesklame. ()

Mama (2021) (E07) 

Definitívne sú nám potvrdené pravidlá hry, vlastne sme si ich tu iba zopakovali a môžeme sa tešiť na finálové časti, ale pre doplnenie si asi ešte raz pozrieme tú úplne prvú. Napriek predvídateľnosti má ale táto epizóda prekvapivý záver a ako sa stalo v The Calls zvykom, tak je v tom aj nejaký ten čierny humor, ak ho tam vidieť chcete. Tentokrát nejde o milencov a ohrdnutých milencov, ale o trojku mama, dcéra a syn a budú si mať čo povedať. ()

Dievča prestupného roku (2021) (E09) 

Dozvedeli sme sa teda všetko. A je fajn, že aj tá veda je prepojená s motívom rodiny, ktorý je v celej sérii dominantný. Čo sa týka sci-fi nápadov zameraných na vedu, je stále čo vymýšľať a posúvať nové fikcie stále ďalej a ďalej. Ani mi nevadilo, že otec - vedec, ktorý nemá čas na svoje dieťa a neskôr toho ľutuje, je už svojim spôsobom filmové klišé. ()

Reklama

Reklama