Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizódy(14)

Seriál Starý chlap sa zameriava na Dana Chasea, ktorý pred desiatkami rokov utiekol zo CIA a odvtedy žije mimo spoločnosti. Keď za ním príde nájomný vrah a chce ho zabiť, starý agent zistí, že ak si chce zabezpečiť budúcnosť, musí sa vyrovnať s minulosťou. Vypátrať Chasea povolajú námestníka riaditeľa kontrarozviedky FBI, a to pre jeho komplikovanú minulosť so samotárskym utečencom. (Disney+)

(viac)

Recenzie používateľa warrenur k tomuto seriálu (8)

Season 1 (2022) (S01) 

Po prvych troch epizodach som bol celkom nadseny. Slusny scenar, akcia, vobec remeselne dobre odvedena filmarcina, plus vyborni herci. Nielen ustredni Bridges a Lithgow. Zial, nasledne neslo prehliadat mnozstvo filmarskych, ale zial i logickych skratiek. Zaver tiez nemusi sadnut kazdemu, mne osobne vsak moc nevadil. Urcite nadpriemer, ale v mojich ociach i sklamanie. Dufal som v temnu akcnu zalezitost, ta sa vsak preklopila a zacala az prilis "natahovat". Ked tak teraz pozeram, zmena "cervenej" na "modru" jasne dokazuje, ze podobny dojem tu mali viaceri. Napriek tomu odporucam. 60% ()

I (2022) (S01E01) 

Velmi dobry otvarak, ktory si ma zahackol mobilom v mikrovlnke..."some shit is going down". :) A ano, psici su trosku moc, ale v RPG svete by to bol class hunter. Ma ich maximalne 10 rokov? Potesil John Lithgow, ten chlap ma brutalnu charizmu a sila osobnosti z neho priam vyzaruje.  Bridges je uveritelny a pekne nam ho v uvode vykreslia ako chlapika za zenitom, mal som trosku deja vu z posledneho Ramba, pri tom vykreslovani, akurat absentuje farma a lieky. :) Ale hej, pacilo sa, takato temna vazna zanrovka tu dlho nebola. ()

II (2022) (S01E02) 

Potesilo, ze okuliarnaty agent vo vysluzbe ma dalsieho stareho pardala medzi znamymi. Zrejme filozofujuceho umelca. Dava to pribehu nadych hlbsieho prepojenia do minulosti. Rozhovor s najomnickou v restauracii mi vsak prisiel velmi divny a nie moc prirodzeny. Hoci, ludia v tom veku sa asi na nic nehraju a vylozia karty na stol, co ja viem. Naopak rozhovor agentky-zverenkyne a jej naprotivku - typka v nemilosti mal atmosferu paradnu. Ten mindfuck na moste s policiou bol tiez dobry a zaroven jediny, co tentokrat znamenal akciu. :) Takisto uplny zaver a foto mi prislo trosku prvoplanove. Dufal som v hutnejsiu a depresivnejsiu atmosferu s minimom beznych postupov. Ze chybala akcia, by nebol taky problem, keby spomenute fungovalo. 65% ()

III (2022) (S01E03) 

"Prekaracky" a mindgames v headquarters tajnej sluzby ukazali, kto tam zrejme je "pozadi". Linia z minulosti u Kurdov bola kvoli autenticite pohnutok zrejme nutna, ale mna svojou originalitou moc neoslovila. Zato telefonat Zoe s dcerou mal fajnovu atmosferu. Tiez paradny zlom, ked prisla scena "za oknom" a psici. Mierny nadpriemer. ()

IV (2022) (S01E04) 

Hm, pomalo plynuca epizoda, kedy sa len hovori o "zahadnych" zaujmoch "zahadneho" muza z minulosti. Dcera/agentka je rozpoltena, sef "tusi" preco, hoci na zaklade vybornej rady typkovi pri lietadle, istotne VIE. Zaskocil ma ten "zlom" v spravani Zoe v zavere. A to zdaleka nepatrim k tym romantizucjucim citlivkam. :) Proste mi to akosi k zobrazovanej povahe neslo a myslim, ze relacia o vareni, vinko a spolocnost dvoch psov, hoci v milionovom apartmane, ako stimul k takym zaverom stale nestaci. Zeby sa to udialo telefonatom domnelej "manzelke"? Ale mozno na to mam ako muz len slabu predstavivost a je to len o "zabezpeceni". :) Zatial najslabsia epizoda, kedy sa toho inak moc nedeje. Snad sa to pozviecha, ale tym, co teraz nacrtli, vidim zo dva mozne smery, kam sa to moze uberat. Snad sa mylim a bude to inak. Oba by boli "klisoidne". ()

V (2022) (S01E05) 

Opat konverzacny diel s par hlbsimi myslienkami. Netvrdim, ze by neboli vyborne zvladnute. Zvlast ten, ktory som predvidal na konci prveho dielu, ze totiz stary agent o svojej zverenkyni vie. V tom lietadle to malo celkom paradnu atmosferu. Avsak, obcas zasli az tak hlboko, ze mi to neprislo uplne realne, vzhladom na to, v akej sa nachadzali situacii. Odrb v archive sa dal predvidat. Zvlastne, ze stary gard ho neocakaval. Ale tak je to asi pri vydierani, ze totiz verit musite a i chcete. Snad bol tento a predosly diel dostatocnou pripravou na rozuzlenie v tych poslednych a dostaneme sa k akcii v akejkolvek forme. :) 60% ()

VI (2022) (S01E06) 

Zial, opat sme na urovni "filozofovani". Ci uz otecko-dcerka, ci v diskusii v ramci "paktu" nasho romantickeho "dochodcovskeho paru".... Nebyt trosky akcie na okazalej party u  "rusa", neviem, coho by sa dalo chytit. I ta mi prisla taka - John Wickov-ska - pozlatkova. Pre oko, ale hlupa. A ano, ten "efektny" nastup v zavere (clny, helikoptera)" wtf?!, surodenecke stretnutie a odhodlane konstatovanie jedneho "tatina" druhemu, v nas teraz ma vzbudit nadsenie? Ach jo...o 2-3 diely menej, menej "dumania" a mohli sme tu mat ozaj vyborny serial. Dufal som, ze sa konecne uz navratime k povodnej atmosfere a paradnej filmarcine z uvodu. Levine i Steinberg sice uz maju za sebou spolupracu v Black Sails, ci tusim See, avsak v tomto kusku to po vybornom rozbehu "niekto z nich zmrvil". Tot len moj drzy a subjektivny divacky nazor. ()

VII (2022) (S01E07) 

Dost dlhy cas je venovany rozhovoru dvoch "tatinov" v aute. Hoci obaja riesia dolezite okamihy svojho zivota, obcas to pripomina az filozoficku disputu, ktora moze nudit. Vizie dcery ma moc nebrali. Zato kamera a chorografia kratuckej akcie, co nasledovala bola vyborna. Dost ma rusilo, ze auto s par zabitymi ostane na ulici a je tam taky klud, ze sa da viest dalsia vysvetlujuca debata. To sa ustriehnut urcite dalo. Zaver prinesie jeden dolezity zvrat, ktory tak trochu poprie doterajsie smerovanie, ale je legitimny. Mnoho sa toho neuzavrie a zaverecna scena kracajucej dvojice pripomenie nazov serialu. Nezistoval som si, ci bude i druha seria, ale viem si predstavit i takyto "fatalisticky" - otvoreny koniec. ()

Súvisiace novinky

Režisér Spider-Mana chystá Star Wars seriál

Režisér Spider-Mana chystá Star Wars seriál

22.02.2022

Jon Watts (Cop Car, Spider-Man: Bez domova) pomohl nakopnout superhrdinskou značku Spider-Mana do miliardových výšin, a tak má teď v Hollywoodu a zejména u Disneyho velmi dobré jméno. Šéf Marvelu už… (viac)

Streamovací služby platí hercům obří částky

Streamovací služby platí hercům obří částky

21.08.2021

Filmové i televizní odvětví před časem začalo ve velkém migrovat na streamovací služby, důvodů pro to je pak spousta, jeden z nejzásadnějších jsou ale definitivně peníze. Právě těmi totiž služby jako… (viac)

Reklama

Reklama