Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizódy(8)

Obsahy(1)

Lásku střídá lež – a tu zas láska. Spirála se roztočí, když objev ve výzkumu DNA pomůže s hledáním dokonalého partnera a dá tak vzniknout úplně nové seznamce. (Netflix)

Recenzie používateľa Anderton k tomuto seriálu (9)

Spřízněné duše (2021) 

Civilné scifíčko vystavané na dokonalom nápade, ktoré mohol byť udalosťou minimálne sezóny. Množstvo filozoficko-etických otázok, ktoré by sa dali rozoberať, sa ale rozoberajú skôr na povrchu, pričom za osem epizód sa toho dalo stihnúť určite viac. Je ale skvelé, že záverečná epizóda odhalí, o čom vlastne celý seriál bol, a to o postupnej strate všetkého vzácneho v živote, vrátane vlastnej osobnosti. A to aj keď môžete na verejnosti pôsobiť ako víťaz. Okrem predstaviteliek majiteľky The One a policajtky je obsadenie nevýrazné, občas dokonca nesympatické (policajt kolega) a vizuál sotva priemerný. Nakoniec ale vďaka finále nepovažujem The One za stratu času, ale za doplnenie znalostí ohľadom súčasných seriálových príspevkov v žánri sci-fi. Ak však hľadáte skutočnú extra triedu, pohľadajte inde. Každopádne by ma zaujímalo, ako sa s témou vysporiadala knižná predloha. ()

Epizoda 1 (2021) (E01) 

Zápletiek ako z Black Mirror nie je nikdy dosť a tak prečo neskúsiť, aspoň jeden diel, jeden podobný projekt. I keď ide o britský seriál, nemá zatiaľ tú správnu "ostrovnú" atmosféru, na ktorú som sa tešil a rovnako ani ten nádych fikčného sci-fi sveta blízkej budúcnosti, okrem jedného-dvoch záberov, tu zatiaľ necítiť. Poteší rozdelenie na dve časové línie a fakt, že okrem "spriazňovania" duší je sem zakomponovaná detektívna zápletka. ()

Epizoda 2 (2021) (E02) 

Druhá epizóda bohužiaľ neprekročila tieň tej prvej a opäť ponúka akúsi béčkovú, telenovelovo vyzerajúcu verziu Black Mirror. Zaujímavé prvky tam sú, takže pre fanúšikov sci-fi, ktorí potrebujú vidieť všetky novinky, je seriál akceptovateľný. Dejová linka majiteľky agentúry je zábavnejšia ako tie zvyšné, avšak od nápadu po prvé výsledky pokusu to tu ide tak hladko a rozprávkovo, že je lepšie sa logikou deja radšej nezaoberať. ()

Epizoda 3 (2021) (E03) 

Stále platí to isté, čo o predchádzajúcich epizódach, až na to, že tentokrát to má predsa len trochu väčšie grády. Stále to však nedokáže mať tú správnu britskú atmosféru ako napríklad Years and Years a skutočne tomu nechápem. Rebecca sa dostáva v oboch dejových líniách viac a viac do úzkych a snáď sa vďaka tomu vyhrabe ďalší priebeh seriálu z čistého priemeru. Zaujímavé filozofické otázky vyplývajú stále viac zo skvelého nápadu než z priebehu deja a vývoja vzťahov. ()

Epizoda 4 (2021) (E04) 

Škoda, že takýmto spôsobom nebol napísaný, nakrútený a zahratý tento seriál už od samého začiatku. Asi by dokázal po pilote nalákať viac divákov. ()

Epizoda 5 (2021) (E05) 

Pokračujeme v správne nastavenom smere danom predovšetkým minulou epizódou. Aj tak však stále nejde o nadpriemerné dielo so správne pokladanými otázkami, ktoré vyvoláva ústredný nápad. Či niekoho zachrániť, alebo nechať žiť a spôsobiť si tým problémy, sme už videli aj inde, ale zase treba podotknúť, že v The One je tento problém správne načasovaný. V dejovej línii o manželoch, kde prichádza na scénu zrazu "ten pravý človek", sa už konečne potenciál nápadu začína pomaly naplňovať. ()

Epizoda 6 (2021) (E06) 

Vyzerá to tak, že druhá polovica seriálu bude zaujímavejšia než tá prvá. Čaká nás zopár zvratov a treba povedať, že ten prvý nie je vôbec pre krimi minisérie typický, ale zatiaľ skvele funguje. Polícia prichádza veciam na koreň, takže sa dočkáme aj klasickej scény obhliadky v márnici dôležitej mŕtvoly. Len škoda, že to na papieri asi stále pôsobí lepšie než vo výslednom, pomerne lacnom, audiovizuálnom spracovaní. ()

Epizoda 7 (2021) (E07) 

Vyššiu úroveň a tempo predchádzajúcej epizódy sa nepodarilo príliš udržať a skôr ide o takú medzi epizódu medzi silnou šestkou a finále. Príde na niektoré očakávané udalosti, ako napríklad istá "akcia na véckach" a tu sa ukazuje, že tvorcom ide skôr o prepletanie vzťahov než o pokladanie a odpovedanie na filozofické otázky. Ale uvidíme, či bude platiť formulka koniec dobrý, všetko dobré. ()

Epizoda 8 (2021) (E08) 

Na koniec prišlo to najlepšie, čo je to najlepšie, čo mohlo tento mierne nadpriemerný seriál postihnúť. Páči sa mi, akým spôsobom sa tvorcovia rozhodli seriál ukončiť, asi chceli nechať priestor pre prípadnú druhú sériu a paradoxne tak skvele ukončili tú prvú, ktorá by mala zostať aj záverečnou. Niečo si tak môžeme domyslieť a niečo dofabulovať podľa vlastnej predstavivosti, ktorá sa bude u každého mierne líšiť. Len škoda, že celý seriál nebol tak kvalitný ako povedzme že tri-štyri kvalitnejšie epizódy. ()

Reklama

Reklama